Polttoöljyn saattolämmitys

4 kommenttia

Onko kenellekään kokemusta/mitoitustietoa ?
kesälaatuisen polttoöljyn siirto kupariputkessa (ulko halk. 12 mm)säiliöstä kylmän varastotilan läpi pannuhuoneeseen. Jos öljyn l-tila laskee alle -5 C:ssa öljyn samepiste tulee vastaan. Mistä luotettavat mitoitusohjeet saattolämmitykselle :putken päälle lattialämmityskaapeli termostaatilla varustettuna. Onko SFS-standardeja?

  
 • Itse laittaisin eristeen ympärille ja "itsesäätyvän" kaapelin eristeen ja putken väliin! :sunglasses:

    
 • Huhujen mukaan paloviranomaiset eivät sallisi itsesäätyvän kaapelin käyttöä öljyputken kanssa. Tarkoitettu kuulemma vain vesiputkien sulanapitämiseen.

  Itsellä olisi sama pulma, joten vastaukset kiinnostavat!

    
 • Pitää kait laittaa vesiputki rinnalle eristeen sisään ja siihen vesiputkeen se kaapeli! :sunglasses:

    
 • Ei näin pojjaat! Ne lämmityskaapelit vie sähköä. Pankaa vaikka auton syyläri pannuhuoneen katonrajaan tai muuhun kuumimpaan paikkaan, siitä vedetään lämmitysputket kiinni öljynsyöttöputkeen ja kunnon eristeet päälle. Systeemiin glykolivedet ja pieni kiertovesipumppu. Jos tehot ei riitä, niin syyläriin pieni tietokoneen puhallin vetämään kennon läpi kuumaa ilmaa, joka johdetaan putkella vaikka savukaasuhormin läheltä (syylärin flekti voi olla jo vähän liian raju). Hoituu öljyn esilämmitys samalla, sähköa ei käytännösä kulu ja taas vedettiin muutama sentti kotiinpäin. Tai sitten lämpöeristät öljysäiliön ja rakennat öljykierron syylärin läpi ns. hullunkierron takaisin säiliöön.
  On meinaan sitten vehkeet valmiina, jos saat jostain mustasta pörssistä salaa ostettua jotain bioöljyä. Laillisestihan se ei onnistu koskaan valtiovallan pohjattoman ahneuden takia ja Fortumin monopoliaseman takia, jota hallitus tukee mahdollisuuksiensa mukaan, mitä nyt EU yrittää panna kapuloita rattaisiin huonolla menestyksellä. Mentiin taas asian sivuun, muttei se haittaa vai mitä Sixpack?


  [Kahvipannu muokkasi tätä viestiä 28.10.2005 klo 23:20]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit