Mihin navigaattori asennetaan?

1 kommentti

Tekniikan Maailma 1/2006 kirjoittaa: "autonavigaattorin asennuksessa ei kauan aikaa tuhraannu - kunhan vain kiinnittää imukupilla varustetun jalustan auton tuulilasiin..."

Asetukset kuitenkin kaiketi kieltävät kiinnittämästä tuulilasiin mitään vekottimia? Minkälaisia kokemuksia teillä on GPS-laitteista, onko tuulilasiin kiinnitettyihin gps-paikantimiin puututtu katsastuksissa tai tien päällä? Jos laite ei ole tuulilasissa, se ei välttämättä lue signaalia enää hyvin.

  
  • Tästä oli juttua mm. 7.1. Aamulehden autosivuilla. Käytännössä poliisi on kuulemma joutunut puuttumaan virheellisiin 'asennuksiin'. Mikään härveli ei saa haitata näkyvyyttä eteen tai sivuille. Muita sääntöjä ei ole, mutta järjen käyttö on sallittua. Esim. apukuljettajan airbagin läheisyyteen on laittaisi :sunglasses:

    Jos laite ei ole kovin isokokoinen eikä huonon muotoinen, niin epäilemättä se kojelaudan päälläkin toimii kiinnityksellä tai toisella. Se pitää vain olla niin alhaalla, että konepelti jää taustaksi eikä näkyvyys eteen heikkene.

    Myös laitteen näpläilyssä ja vilkuilussa ajon aikana on syytä keskittyä tärkeimpään eli ajamiseen. Reittejä yms. ei siis ole mahdollista suunnitella ajajan toimesta. Siihen pitää käyttää apukuljettajaa tai pysähtyä.

    Vähän vajaa 10 vuotta sitten poliisi kyseli epäluuloisena GPS:stä kojelaudalla. Epäili kai tutkanpaljastimeksi.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit