Audi A3:n jarruongelmat

3 kommenttia

Onko muilla uuden Audi A3:n omistajilla tullut vastaan seuraavanlaista jarruongelmaa:

Loskakelissä maantiellä useita kilometrejä (taisi olla parikymmentä kilometriä) jarruttamatta ajettuani jarruista hävisi hetkeksi teho. Tuntui kuin jarrutehostin olisi lakannut toimimasta. Jarrujen teho palautui muutaman kymmenen metrin jarrutuksen jälkeen. Uudelleen jarrutettaessa jarrut toimivat normaalisti. Ilmiö toistui muutaman kerran saman matkan aikana. Keli oli räntäsateinen ja lämpötila nollassa tai asteen verran pakkasen puolella. En ole havainnut ilmiötä muunlaisessa kelissä (olen ajanut autolla 40000km).

Mieleen muistui muutaman vuoden takainen juttu Ruotsista Passatin jarrupalaongelmista loskakelissä. Silloin Passatit kutsuttiin jarrupalojen vaihtoon myös suomessa. Onko kukaan siis havainnut kyseistä ongelmaa uudessa Audi A3:ssa (omani on 2.0TDI)?

  
  • Pulma koskee monen automerkin jarruja, kuulemma ongelma paheni kun asbesti poistettiin jarrupaloista. Jarrut ovat myös aluvanteiden ja auton muotoilun vuoksi alttiimpia roiskeille. Joissakin autoissa on nyt automaattinen toiminto, jossa jarrupalat hipaisevat määrävälein jarrulevyjä.

      
  • Vastaavan ilmiön olen huomannut uudessa Mazdassa. Ensimmäisen jarrutuksen alussa teho on normaalia heikompi ehkä vajaan sekunnin ajan. Liittyykö asia suolaan vai pelkästään veteen ei ole vielä selvinnyt.

    Edellisen autoni kanssa ei ilmiötä esiintynyt, vaikka asbestittomat palat siinäkin olivat.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit