Mikä maksaa?

2 kommenttia

Autoni (Mazda 626 -88 2.0 LX, korimalli GD) ei toimi kunnolla käynnistettäessä kylmänä talvella (eli ei ole ollut roikassa). Auto kyllä käynnistyy, mutta kierrokset laskevat ja sammuu lähes heti käynnistyksen jälkeen. Näin käy yleensä 2 - 3 kertaa. Mikähän mahtaa olla vikana? Vika ei ole ainakaan tukkiutuneessa bensaletkussa tai suodattimessa. Suodatin on vaihdettu pari viikkoa sitten ja polttoaineputkisto on puhdistettu polttoaineen lisäaineella ja vika ei ole kummentunut siitä minnekään. Toisinaan 1. startin jälkeen auto starttaa, mutta ei käynnisty, ilmeisesti tulppa kastuu, kun vähän ajan oottelun päästä taas lähtee käyntiin vai liekkö vika sitten virranjakajan sytytysohjaimessa, johon en kuitenkaan jaksa uskoa.

  
  • Ryyppy ei mene kunnolla päälle. Vivut ja vaijerit voideltava. Toki myös tulpat ja johdot on hyvä joskus vaihtaa, mutta ei tuo kuullosta sähköpuolen jutulta lainkaan.

      
  • Jos ryyppy on perinteinen niin se vaatii puhdistusta, ja yleensä siinä on kehä kolmella ruuvilla lukittu bakeliittikansi jota kiertämällä tyhjäkäyntinopeutta voi säätää, kehällä löytyy asteikko keskiasennosta + - tämä nyt on arvaus koska en tunne Mazdaa enää noilta vuosilta mutta näin se voisi olla.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit