Lehdenjakajalle sopivin menopeli ?

8 kommenttia

Jaan ammatikseni lehtiä ja nyt on hommattava joko auto (tai mopoauto) jolla hommat hoituvat. Postinjakajan ajotyylihän eroaa melkoisesti tavanomaisesta ajosta: Käytössä ovat yleensä vain pienimmät vaihteet sekä pakki, pysähtyä pitää koko ajan ja tyhjäkäyntiä tulee väkisinkin.Haluaisin menopelin, jonka ostohinta ei ole lehdenjakajan palkalla ylivoimainen, joka kuluttaa mahdollisimman vähän polttoainetta ylläkuvatulla ajotavalla ja joka on luotettava ja kestävä. Neljä pyörää on oltava alla ja katto päällä - pappatunturi ei ole vaihtoehto :smile:Mikä olisi paras ostos? (Ja tiedoksi vielä: Tätä peliä ei tarvitse käyttää muuhun kuin työajoon.) Olen todella kiitollinen jos joku viitsii nähdä vaivaa vastatakseen - naisihmisellä kun ei ole tämä tekniikkapuoli kaikkein parhaiten hanskassa!

  
 • Ensimmäisenä tulee mieleen joku pienehkö diesel, joka on pakettiauto tai sellaiseksi muutettu. Säästää dieselveroissa 400 e vuodessa. Tuon tarkempaa en lähde arvuuttelemaan. Merkeistä on omat näkemykset, mutta makuasioita nekin.

    
 • Smart fortwo diesel voisi olla kova sana.

    
 • 80-luvun jenkkifarkku (esim. Chevrolet Caprice) automaatilla ja V8 dieselillä. Lähtee käyntiin säässä kun säässä, kuljettaa vaivattomasti ja tilaa riittää. Pakuna, niin kuin noista suurin osa onkin.

    
 • Postin vanhoja jakeluautoja, joissa on automaatti ja ohjaus oikealla

  www.easykm.fi

  Löytyy sieltä niitä tavallisempiakin autoja :wink:

    
 • Varmaan mikä tahansa pieni ja vähäkulutuksinen auto sopii tuohon käyttöön. Varmista kuitenkin että autossa on automaattitoiminen kuskin sähköikkuna, ja ettei mallissa ole äänellistä turvavyömuistutinta. Hieman korkeampi ns. tila-auto on kätevämpi toistuvan sisään- ja uloskäynnin kannalta. Käy kokeilemassa vaikka Opel Merivaa.

    
 • Kallis, mutta kuitenkin paras lehdenjakomenopeli taitaisi olla Toyotan Prius. On tuollaisessa ajossa ylivoimaisesti taloudellisin polttoaineenkulutukseltaan ja helppo ajaa, kun ei tarvitse polkea kytkintä ja vispata vaihdekeppiä koko ajan.

    
 • :grin:

  Kiitän kaikkia, jotka ovat esitelleet ehdotuksiaan. Tuo viimeinen vaihtoehto olisi toki käyttökustannuksiltaan ihan huippu. Laskin kuitenkin, että jos en käytä palkkaani mihinkään muuhun kuin auton ostoon, niin minulla menisi halvimman Priuksen ostoon aikaa melkein kolme ja puoli vuotta. :lol:  Luulisin, että kallistun tuon Smartin puoleen. Se on hassun näköinen polkuauto mutta niitä saa käytettynä alle kymppitonnilla ja siihen minulla on juuri ja juuri varaa kun oikein pihistän.  :hug: Kiitos vielä kerran!

    
 • Jos ite postia jakaisin, ostaisin vanhan postin Yaris verson. Noita saa puoli ilmaiseksi (3000e->, ratti valmiiksi oikealla puolella, automaatteja ja eikä tarvi pahemmin korjailla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit