Bridgestonen epäsymmetriset renkaat

1 kommentti

bridgestonen kessärenkaat (puolassa muuten valmistetut!!! ?????):
eka kertaa eläissäni tapaan renkaat, jotka eivät olekaan täysin symmetriset auton molemmilla puolilla:

ihan ulkoreunassa oleva J:n muotinen kuvio osoittaa toisella puolella autoa eteenpäin, toisella taas taaksepäin.
periaatteessa- korostan siis periaatteessa - kovissa nopeuksissa saksan autobahnilla asialla voisi olla merkitystä ja auto lähteä "vääntämään" toiseen suuntaan.
suomen oloissa tuskin käytännön merkitystä.

minusta tämä on kuitenkin ilmiselvä töppäys bridgestonen tehtaalta ja toivoisin asiantuntijoilta kommentteja.
eka kertaa omalla kohdallani sattuu moista.
kyseessä opelin ensiasennusrenkaat.
:open_mouth:

  
  • Jos oikein ymmärsin mitä tarkoitat, niin ei ole ollenkaan harvinainen ilmiö. Itse asiassa hyvin yleinen, tekisi mieli sanoa että n. 50 % kesärengasmalleissa (ellei enemmässäkin) renkaan kuvio ei ole symmetrinen (peilikuva) auton molemmilla puolilla. Suurimmassa osassa renkaita on joko pyörimissuunta, tai sisä/ulkoreuna määrätty. Jos on ulko/sisäreuna määrärrätty, niin taitaa olla 100 % varmuudella kuvio "erisuuntainen" eri puolella autoa. Renkaissa, joissa on pyörimissuunta määrätty, on molempia. On niitä jotka ovat renkaan keskilinjan sunteen symmetrisiä ja sitten niitä mitkä eivät ole. Jälkimmäisissä sitten osa kuviosta ei ole peilikuva toisen puolen renkaisiin nähden.

    Olen muuten joskus samaa tuumannut, eikö erisuuntainen kuvio käännä autoa suoralla tiellä. Ei ilmeisesti, koska en ole ilmiötö huomannut, vaikka ajankin "epäsymetrillä" renkailla.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit