Narinat pois ikkunakarmeista

5 kommenttia

Autoni ikkunakarmit narisevat, kun lasi on nostettuna täysin ylös. Narinat katoavat, kun lasia avaa hieman. Ikkunakarmeja kiertävät listat on jo vaihdettu mutta se ei poistanut ongelmaa.

Joskus joku mainitsi aineesta, jolla tuollaiset narinat pystyi poistamaan. Ko. aine taisi liittyä bemariin jollain tavalla. Sattuuko kukaan muistamaan asiaa? Kiinnostaisi näet ko. aine.

  
 • Siis mikä narisee, lasit tiivisteitä (tiivistekouruja) vasten, lasin tiivisteet karmeissa, vaiko karmit ovitiivisteitä vasten? Kaikkin noihin auttaa silikonisuihke. Jos lasit narisevat, tai vinkuvat niitä nostettaessa/laskettaessa, laske lasi melkein alas, suihkuta silikonia lasin reunan ja tiivistekourun väliin. Narina lakkaa.

    
 • Narina syntyy lasin tiivistekourun väliin. Tiivistekourut on vaihdettu uusiin mutta se ei auttanut. En usko, että uudet tiivisteet olisi asennettu yhtä huonosti kuin alkuperäiset. Silikonia kokeiltiin ensimmäisiin tiivisteisiin mutta narina palasi parin päivän päästä.

    
 • Minä etsisin vikaa lasin ohjauskiskoista ovesta. Jos ovat liian kireällä tai löysällä, ne ohjaavat lasin väärässä kaaressa ylös kattoa kohden. Lasihan on taivutettu auton muotojen mukaisesti. Jos ohjaus on oven sisällä pielessä aiheutuu tiukkuus tai löysyys ikkunan ollessa ylhäällä, ja kitinä tai narina sen mukaisesti.

    
 • Narina/natinaongelmia maaliskuussa ostetussa Citroen C5:ssa. Vm 2003 ja ajettu n. 30 tkm. Ensin natinaa kuului kuskin puolen ovesta ja sitten muualtakin. Kun ikkunaa vähän raotti, niin ääni hävisi. Koska muuten hiljainen auto, niin kaupunkiajossa tosi häiritsevä ääni.

  Vein auton huoltoon, jossa sanottiin, että vanhan malliset tiivisteet pitävät ääntä. Tiivisteiden vaihto uusiin saattaisi ehkä auttaa. Kaikkiin oviin vaihdettiin tiivisteet ja tehtiin kuulemma jotain kohdistuksia (meni takuuseen). Huollossa kerrottiin, ettei muuta olisi tehtävissä. Kahdeksi päiväksi ääni lähes hävisi, mutta nyt kuuluu taas sama natina kuin ennenkin.

  Tehdastakuuta on vielä n. 1 kk jäljellä, enkä aio kyllä suostua siihen ettei mitään ole tehtävissä !

    
 • Vois kokeilla laittaa sinne tiivisteuraan vaahtomuovisen tarratiivistenauhan, siis sellaisen jota käytetään esim. talon ikkunoiden tiivistyksessä, tietenkin pitää löytää sopiva koko! :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit