Bosch eClutch

1 kommentti

Mielenkiintoinen uusi tuote Boschilta manuaalivaihteistoihin



http://www.bosch-presse.de/presseforum/details.htm?txtID=6362&locale=en



Soisi yleistyvän vaikka kaikkiin manuaalivaihteisiin ko. tekniikan, koska haittapuolia on ainakin äkkiseltään vaikea keksiä. Vaikka sitä ei lanseeraustekstissä mainita, niin eClutch mahdollistaisi myös monilevyisten kuivien kytkimien ohjaamisen, ilman että se vaikuttaa vaadittuun poljinvoimaan. Vaihtoehtoisesti järjestelmällä voisi ohjata hydraulipaineella käytettävää märkää monilevykytkintä, jolloin oikealla mitoituksella kytkinremontitkin voisivat pitkälti jäädä historiaan.

  
  • mahgollistaisi suht nykäyksettömät vaihteenvaihdot myös motorisesti taitamattomilta.. moisella ei liene hyvä mainostaa :lol:



    luullakseni hybridisaatio tai mikä nyt onkaan suomeksi olisi hyvin onnistunut esim hondan insight-hybridissä, samalla akselilla moottorit.



    automaatilla jos on akuissa "liikaa" sähköä voidaan alentaa kierroksia polttomoottorilla ja ottaa vääntömomenttia sähkömoottorilta ilman kuskin vaivaamista. ja jos ei ole, niin taloudellisempaa on pitää hieman korkeampia kierroksia. moottorijarrutus akkuun loppuun asti vaatisi myös vaihteiden vekslaamista, hieman epätodennäköistä että joku tekisi moista.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit