Hondan lippulaiva Suomeen

4 kommenttia

Geneven autonäyttelyssä tänä keväänä esitelty uusi Honda Legend saadaan vuoden 2006 alussa myös euroopan markkinoille.

Autohan on jo tänä vuonna nittänyt mainetta rapakon takana Yhdysvalloissa nimellä Acura LR ja keretty valita Japanissa vuoden autoksi.

Euroopan markinoille auto tulee 3.5 litraisella V6:lla josta on kutiteltu mukavat 295 hv. Muu varustelista on mittava, mm. täysin pyöräkohtaisesti säädeltävä neliveto, kaistavahti aktiivisella vakiodopeuden säädöllä, törmäystä ennakoiva turvajärjestelmä, ilmastoinnin avulla jäähdytettävät istuimet, Bosen audiojärjestelmä, nahkaverhoilu jne.

Suomen myynti alkaa näillä näkymin ensi vuoden alkupuolella.

Tulossa siis lisää kilpailua vähän hinnakkaampaan autoluokkaan :smile:

Tiedot otettu uudesta Hondan asiakaslehdestä, saattaa olla että muissakin lehdissä on ollut jo juttua auton suomeen tuonnista, mutta haitanneeko tuo...kertaus on opintojen äiti.

  
 • Olisihan se mukavaa jos suomeenkin saataisiin lisää japanilaisia vaihtoehtoja edustusluokkaan.Nythän Lexus on ainoa vaihtoehto tässä luokassa.Tuo Legend kilpailisi hinnaltaan ja kooltaan Lexus GS:n kanssa.

  Aikaisemmat Legend-mallit eivät ole suomessa eikä ilmeisesti muuallakaan euroopassa menestyneet myynnillisesti,mutta tuo uusi malli vaikuttaa kyllä hienolta autolta niiden tietojen ja kuvien perusteella,mitä siitä olen nähnyt.

  Suurin myyntiä rajoittava tekijä taitaa olla auton merkki.Hondalla ei ole samanlaista imagoa ja mainetta kuin esim.Mersulla,jota myydään lisäksi samassa liikkeessä eli Vehossa.

    
 • En ehkä ole ihan objektiivinen koska itsellä meni 'sukset ristiin' Vehon omistajasuvun jäsenten kanssa jo kouluaikoina (nykyään ollaan toki puheväleissä kun nähdään), mutta yleisestikin minusta tuntuu että suurin Hondan myyntiä rajoittava tekijä Suomessa on Veho.

    
 • Tuo imago ja merkkikysymys on vähän katsontakannasta kiinni. Itse olen aina pitänyt Hondaa imagoltaan urheilullisempana kuin meseä. Onhan Honda niittänyt mainetta kautta aikain nimenomaan moottoripuolella formula 1:ssä ja moottoripyörissä Honda taas on oma lukunsa.

  Taitaa moottorivalmistajana olla ykkönen maailmassa tällä hetkellä, ainakin määrällisesti.

  Onneksi Hondan myynti Suomessa ei rajoitu pelkästään vehon liikkeisiin. Lahdessa vahva Opel-myyjä Länsi-Auto aloitti vuoden vaihteessa myynnin joka on jo ylittänyt odotukset Päijät-Hämeen alueella. Taitaa kohta myydä paremmin Hondaa kuin Opelia :smile:

  Jyvässeudulla Hondan päämyyjä on tietääkseni Rinta-Jouppi joka myy Hondaa minkä kerkiää.

    
 • Ei taida realistisesti ajateltuna kovin suurta merkitystä olla tuodaanko vaiko eikö. On ihan eri asia jos ns. perhe-Hondaa menee hyvin kaupaksi, mutta tuossa kokoluokassa auto valitaan hieman toisin perustein. Eli myyntimäärät jäävät väkisinkin vähäisiksi. Varmasti hyvä auto kyllä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit