Hyundai Getzin 1.3 moottorin arvot

3 kommenttia

Ostin Hyundai Getz 1.3:n tämän vuoden huhtikuussa. Valmistajan sivulla sanotaan moottorin tehon olevan 62 kW ja yhdistetty kulutus 5,7 l/100km.

Kuitenkin auton rekisteriote väittää tehon olevan 60 ja kulutuksen 6,2.

Käsittääkseni Getzeihin on ennen ollut saatavilla tuo rekisteriotteessa mainittu huonompi moottori. Ajaessa kuitenkin bensaa tuntuu kuluvan kuitenkin vähintään tuon 6,2 litraa, joten voiko autossani olla sittenkin vanha moottori?

Entä mitä kuluttujansuoja sanoo siihen, jos mitatut arvot poikkeavat selvästi tehtaan antamista arvoista? Esim. TM:n mittauksissa 1,3 moottori ei saavuttanut annetuja suoritusarvoja.

  
 • Käsittääkseni asiakas on heikoilla, jos suoritusarvot eivät pidä paikkaansa. Kulutusta voidaan perustella ajotavalla ja olosuhteilla. Muistaakseni jossain on myös pienellä kirjoitettuna, että suoritusarvoissa saattaa olla yksilöistä johtuvaa vaihtelua.

  Tietysti selkeä ristiriita ilmoitetuissa arvoissa on asia erikseen. Siihenkin on tietysti olemassa maininta valmistajan oikeudesta muuttaa tietoja ilman eri ilmoitusta, mutta vanhan erän myyminen uudemman tiedoilla on kuitenkin arveluttavaa.

  Saitko autosi mukana EEC-todistuksen? Siinä pitäisi olla autosi tiedot oikein. Oman autoni kohdalla kävi päinvastoin. Mainosmateriaalissa oli vanhat, huonommat arvot kuin voimassaolevat. En muista, mitä rekisteriotteessa kerrotaan, mutta edes automyyjällä ei ollut tietoa päivitetyistä kulutusarvoista. Hehän eivät myymistään tuotteista tiedä juuri enempää kuin asiakas selattuaan esitteen.

    
 • Voisikohan olla niin, että arvot on ilmoitettu eri stantardien mukaan.

    
 • Lainaus:
  19.07.2005 klo 19:42 Opelixi kirjoitti
  Voisikohan olla niin, että arvot on ilmoitettu eri stantardien mukaan.


  Kilowateissa taitaa olla vain yksi standardi (hevosvoimissa on useita kuten DIN ja SAE). Tuo ei siis taida toimia selityksenä tehojen suhteen.

  Minä ainakin vaatisin rahallista hyvitystä tai uuden auton jos moottori on vanhaa mallia!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit