XC90 V8 vs. RX400H

10 kommenttia

Näin Ruotsissa.
Volvo V8:lla on edullisempi kustannuksissa.
Mitenköhän tuo oikein istuu ajatusmaailmaan hybriidikeskustelussa, vetävätkö svedut nyt kunnolla kotiinpäin?

www.aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,682459,00.html

  
 • EI tainnut kuitenkaan mennä aivan noin päin:) "Milkostnaderna för RX400h är cirka 20 kronor lägre än hos konkurrenterna, faktiskt de lägsta vi någonsin uppmätt i klassen". Ainakin tämä Lexus on saanut aikaan keskustelua oli se autona millainen oli.

    
 • Lainaus:
  08.09.2005 klo 18:00 SixPack kirjoitti
  Näin Ruotsissa.
  Volvo V8:lla on edullisempi kustannuksissa.


  Vaikka en ikinä jaksanut innostua ruotsin opiskelusta, on sen verran oppia tarttunut että "Rollingstonen" tavoin ymmärsin tuon toisinpäin. ("Volvo vinner testet, trots högre kostnader och trots Lexus bränslesnåla hybridsystem.")

  Olet selvästikin saanut trauman tuosta Toyotasta.

    
 • No joo, sattui silmään tuo testi tai vertaus. 20 kruunua ei ole rahassa mitään, Ruotsalaiset taitavat hinata tuttuun tyyliin voiton kotiin. Mutta miten asian nyt ottaa, Yamaha se pellin alla on siinä Xv90:ssä. Kumpikaan ei olisi valintani. Mikäli maasturin haluaisin, olisi se Grand Cherokee 3.0 CRD:llä.

  www.automotorundsport.de/test_technik/fotoshows/einzeltest_jeep_grand_cherokee.90058.htm

    
 • Lainaus:
  08.09.2005 klo 21:04 SixPack kirjoitti
  Kumpikaan ei olisi valintani. Mikäli maasturin haluaisin, olisi se Grand Cherokee 3.0 CRD:llä.


  Tuosta Jeepistä olen parin brittiläisen arvio (Car sekä Fifth Gear) saanut aika heikon kuvan. Materiaalit, työn laatu sekä ergonomia ovat heikkoja ja ajettavuus kamala. Ainoaksi positiiviseksi puoleksi jää tuo Mercedeksen moottori. Jos nyt aivan pakko olisi möhkö valita, en BMW:n X5:lle itse näkisi muita vaihtoehtoja kuin ehkä Cayenne (ruma) tai tuo Lexus.

    
 • Miten ymmärrätte termin "milkostnader"? Mil=10km mutta en millään jaksa uskoa että Lexus olisi yli 20 euroa edullisempi/100km.

  Niin ja SixPackin ei varmaan tarvitse enää miettiä sitä rypsiöljyn tankkaamista Jettaansa jos kerran 2 euroa ei ole mitään.

    
 • Hei vaan Aasiaa! Milkostnad tarkoittaa niinkuin kirjoitit kuluja kymmenelle kilometrille , ei ainoastaan polttoainekuluja vaan mukana on myös vakuutukset,arvonaleneminen,ym eli on yritetty saada mukaan kaikki kulut keskivertoautoilijan (noin 20 000km/vuosi) ajomäärän mukaan,osa luvuista on tietty teoreettisia.
  Käsite mil noin matkana on edelleenkin vähän hämmentävä,sitähän ei ole koskaan käytetty missään muualla autotietojen yhteydessä.
  Olen tosin asunut Tukholmassa vasta 35 vuotta mutta joihinkin asioihin ei opi.

    
 • Lainaus:
  09.09.2005 klo 06:34 Aasiaa kirjoitti
  Miten ymmärrätte termin "milkostnader"? Mil=10km mutta en millään jaksa uskoa että Lexus olisi yli 20 euroa edullisempi/100km.

  Niin ja SixPackin ei varmaan tarvitse enää miettiä sitä rypsiöljyn tankkaamista Jettaansa jos kerran 2 euroa ei ole mitään.

  Jetta seisoo tyhjän panttina pihalla. Kiitos kehuista, että vanhaa Jettaa voi verrata XC90 ja Lexukseen! Kokeilen muuten vain rypsiöljyä siihen. Quattro Tdi:n tankkasin täyteen kai 2 viikkoa sitten Jet asemalla € 0,915/l. Se oli ennen Katriinaa. Jet avasi juuri uuden aseman täällä Espoon Iso-Omenan vieressä. Ei ole paljon vielä huvennut. Rypsiöljykokeilu jatkuu syksyn aikana Jetassa puhtaasta mielenkiinnosta. Hyvä tietää, että jokin vehje kulkee tapahtui maailmassa mitä vain. Saatan hakea biodieseliä Karjaalta sen 200 l tynnyrin, heivaan sen talliin ja tankkaan Audin sillä. Hinta € 0,95 ei ole motiivi, vaan kokeilunhalu. Valmistaja ilmoitti sivuilla ajaneensa melkein vuoden ympäri VW Touareg V10 Tdi:llä joten miksei kävisi V6 Tdi:n? Tilannetta tutkitaan.

    
 • Rollari totesi:
  Ainakin tämä Lexus on saanut aikaan keskustelua oli se autona millainen oli.

  Näinhän se on...yleensä kaikenlaisen arvostelun ja mollailun kohteena on aina massasta poikkeava yksilö...oli sitten kyseessä auto tai mikä muu tahansa.

  Jos taas maasturi pitäisi valita ottaisin Jeepin sijasta kyllä uuden Toyota Land Cruiserin kaikilla herkuilla (alamäkihidastin, hill holder, ilmajousitus ym). Laatu ja kestävyys on jo muodostunut lähes legendaariseksi ympäri maailman.

  Kyllä veli venäläinenkin tietää...rajan yli menevistä maastureista LC on muistaakseni enemmistönä :smile:

  Tietysti Lexusta ja LC vertailussa pitää muistaa että LC on aito maasturi ja Lexus luksuskatumaasturi. LC:ssä tosin löytyy luxusta siinäkin mutta maasto-ominaisuudet on jo ihan toista luokkaa.

    
 • Nuo Aftonbladetin autovertailut tekee ruotsinkielinen Auto Motor & Sport.

  Lehden jokaisessa numerossa on mielenkiintoinen sivu jossa luetellaan lehden toimittajien omistuksessa olevat autot ja kerrotaan vioista ja muista "tapahtumista" aina kun jotain sattuu.

  Ihan kiva idea jota TM:kin voisi kokeilla.

  Artikkelin kirjoittaja Willy Priske ajelee muuten Hyundai Terracanilla...

    
 • Lainaus:
  08.09.2005 klo 23:51 PPi kirjoitti
  Tuosta Jeepistä olen parin brittiläisen arvio (Car sekä Fifth Gear) saanut aika heikon kuvan. Materiaalit, työn laatu sekä ergonomia ovat heikkoja ja ajettavuus kamala. Ainoaksi positiiviseksi puoleksi jää tuo Mercedeksen moottori. Jos nyt aivan pakko olisi möhkö valita, en BMW:n X5:lle itse näkisi muita vaihtoehtoja kuin ehkä Cayenne (ruma) tai tuo Lexus.

  Minulla ei ole omakohtaisia ajokokemuksia kuin edellisestä mallista bensa V8:lla n. 5000km. Kuitenkaan en yhdy brittilehtien arvosteluun. Uusi malli erillisjousituksineen on vielä parempi. Siitä taas Automotorundsport lehti päinvaston kehuu maantieajoa esimerkilliseksi ollakseen maasturi, ja maastossa eteneminen nykypäivänä kunnon maastureilla on ehkä lähinnä kuljettajasta kiinni mitä hän osaa ja uskaltaa. Tosin en veisi tämän hintaluokan auton kylkiä naarmutettavaksi (€ 65000,- jossa vakiona lähes kaikki mitä kilpailijoihin alk. n. € 80.000,- on tilattava erikseen.) Hyvään laatuun on ehkä osasyy valmistus Itävallan Grazissa, sama tehdas joka kokoaa nykyään avo-Saabit.

  www.auto-motor-und-sport.de/d/82925

  www.jeep.fi

  [SixPack muokkasi tätä viestiä 10.09.2005 klo 12:18]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit