Avensiksen tuulilasin vaihto

3 kommenttia

Sattui sellainen homma, että olin pessyt auton ja vähän aikaa siitä tuulilasi halkesi. Pesuvesi ei ollut mitenkään kuumaa tai kylmää ja päivä oli lämmin.Liikkeessä syyksi sanottiin lämpötilavaihtelu.Kuulemma oli pieni kiveniskeymä(ei paljaalla silmällä kyllä näe). No, tuulilasi vaihtoon. Nyt eilen vaihdettu. Huomasin moottoritiellä että noin 90km/h ja siitä ylöspäin tuuli alkaa suhisemaan tuulilasista selvästi kovempaa kuin ennen vaihtoa. Onkos kenelläkään kokemuksia onko tuo tavallista vai onkos kiinnityksessä jotain "häikkää"? Suhinaa ei tosiaan ollut ennen vaihtoa. Hieman tympii kun auto vasta 6kk vanha.Pitänee käydä valittamassa liikkeessä, mutta mitäs ne tuohon kohinaan voisivat tehdä...

  
 • Helpoimmillaan on peitelistat ,jos on, huonosti paikallaan , pahimmillaan ,harvinaista mutta mahdollista, liimaus epäonnistunut jostain kohdasta eli homma uusiks.Melko selvä takuujuttu alusta alkaen vaikka millä olisit pessyt ja varsinkin korjauksen jälkeen.
  Omalle kohdalleni sattui vastaavanlainen juttu uuden SpaceWagonin kanssa, silloin yrittivät väittää lasin halkeamisen johtuvan lohkolämmityksen käytöstä.
  Jos uudesta autosta liimattu tuulilasi halkeaa ilman näkyvää syytä on usein kysymys asennusvirheestä;lasi on hiukan väärässä asennossa eikä "elä" korin mukana suunnitellulla tavalla.
  Onnee vaan

  [salo-m muokkasi tätä viestiä 28.09.2005 klo 11:20]
    
 • Ainakin edellisen polven Avensiksessa tuntuu lasi herkästi halkeavan alareunastaan niin, ettei se kuitenkaan rajoita näkökenttää. Mutta lasinkin vaihdossa on kaikki mahdollista, kun miehet on asialla. Edelliseen autooni piti vaihtaa lasi halkeaman takia. Myöhemmin se särkyi jälleen. Toisessa vaihdossa kävi ilmi, että edellisellä kerralla oli liikkeessä raavittu karmista maalit pois ja ruoste oli jo päässyt hyvin etenemään. Harmi, että minulla oli silloin kiire eikä asiaa ehditty kunnolla korjata, jäi suojaamaton karmi uuden lasin alle. Onneksi ei enää ole tuota autoa.

    
 • Voisi olla yleistäkin mielenkiintoa tapauksellasi,Jimmy, kerro kuulumisia!
  Onnee vaan.

  [salo-m muokkasi tätä viestiä 28.09.2005 klo 22:20]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit