Citroen C3 käyttäjäkokemuksia?

3 kommenttia

Naiselle pitäisi auto hankkia. Suosittelin hänelle Micraa, muttei tykännyt ulkonäöstä. Varteenotettavin vaihtoehto on tällä hetkellä Citikka C3. Olisi mielenkiintoista kuulla käyttäjäkokemuksia autosta. Muutkin vaihtoehdot saattavat tulla kyseeseen, mutta EI-lista näyttää tällä hetkellä tältä:

Citroen C2 VTR ( ei tätä muijalle, itselle voisin sellaisen ostaa kun se on niin hyvännäköinenkin.. tulisin vain kateelliseksi.. )

Fiat Panda ( tehot ei riitä mitenkään. Kehno kolariturvallisuus )

Ford Fiesta ( ahdistavan ruma )

Hyundai Getz ( ehkä ok, mutta ei sytytä )

Kia Rio ( onhan se iso, mutta taitaa olla vanhentunutta tekniikkaa )

Mitsubishi Colt ( varmasti hyvä, mutta jos Mitsu menee konkurssiin niin tämän arvo laskee heti )

Nissan Micra ( muijasta ruma kuin piru, itse tykkään )

Seat Ibiza ( ehkäpä, mutta miten ne kestävät? )

Smart Forfour ( sytyttää, mutta miten jälleenmyyntiarvo? Myös tehoton kone edullisessa mallissa )

Toyota Yaris ( muija ei tykkää ulkonäöstä ja tästähän tulee uusi mallikin ensi vuonna )

Volkswagen Polo ( varmaan hyvä auto, mutta leimautuu tosikoksi virkamieheksi )

  
 • C3 oli kaverillani. Takatilat ovat tosi pienet mutta eihän niitä paljon pikkuautossa käytetäkkään. Oman käsitykseni mukaan C3:ssa on ollut vikoja mutta ei mitään vakavampaa. Tekniikan Maailman kestotestissä se pärjäsi ihan kohtalaisesti. Onhan se kait ihan mukava ajettavakin.

    
 • C3:sta ei ole kokemusta, mutta itselläni oli 3 vuotta Renault Clio. Nyt vaihdoin isompaan. Clio on mukava ajettava ja hyvin varusteltu auto. Ei muuten ollut mitään vikaakaan koko aikana. Tätä voin suositella yhtenä vaihtoehtona mielihyvin. Rellun koneissakin on voimaa verrattuna moneen muuhun pikkuauton valmistajaan paremmin.

    
 • Mihinkäs Honda Jazz jäi?

  Vaimolla on alla jo toinen CVT -vaihteistolla varustettu malli, ja on muuten auto joka kannattaa pitää mielessä, jos hankkii kaupunkiautoa. Vaimo tykkää "kuin hullu puurosta", ja itsekin jätän 750 BMW:n parkkiin, jos pääsen valitsemaan millä autolla menen kaupungille.

  Autossa on tilaa paljon enemmän kuin C3:ssa, myös takana mahtuu aikuinen tarvittaessa istumaan. Tavaratilaa on ihan toisella tavalla, joka helpon ja hyvän muunneltavuuden ansiosta on laajennettuna tosi iso, auton kokoluokkaan suhteutettuna tietenkin. Uudessa mallissa vakiona oleva täysautomaattinen ilmastointi on jo vähän luksustakin.

  CVT -vaihteisto on unelma ajaa kaupungissa. Painat kaasua, ja auto lähtee. Ei nyi eikä vatkaa. On muuten huvittavaa seurata peilistä, kun lähdetään liikennevaloista. Se on niin helppoa ja reipasta, että ollaan kevyesti pari auton mittaa edellä ennen kuin huomaakaan. Autossa on isot ikkunat, ja siellä istutaan korkeammalla, eli hyvä näkyvyys.

  Polttoaineen kulutus on säädyllistä tasoa. Edellisellä meni maantiellä helposti alle kuuden. Tämä nykyinen on vasta pari kuukautta ollut alla, ja pelkässä kaupunkiajossa, joten täytyy vain uskoa että se pysyy samoissa lukemissa.

  Maantiellä olemme menneet perheen kanssa (pari lasta) muutaman mökkireissun, eikä siinä mitään valittamista ollut. Täytyy vain muistaa, että ollaan pikkuautolla matkassa.

  Käy ihmeessä koeajolla. Kun on ajanut Jazzilla, niin on helppo yhtyä niihin suosituksiin joissa autoa kehutaan. Näitä on mm. TM viime vuodelta, sekä BBC:n Top Gear, joka ohimennen suositteli Jazzia "tavalliselle autoilijalle", kun heitä oli moitittu pelkkien luksusautojen ihannoinnista.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit