Cherokee - kookas jenkkimaasturi

2 kommenttia

HeSan lauantaisessa autoliitteessä oli esittelyssä Jeep Cherokee, jonka kirjoittaja esitteli "kookkaaksi jenkkimaasturiksi". Jutusta löytyi myös tällainen lause "Helsingin kantakaupungin kapeimmilla ajoradoilla leveän Cherokeen kanssa joutuu kaasuttelemaan varoen, jotteivät pellit kolise vastaantulijan kanssa".

Vastaavia mielikuvia Cherokeesta on varmasti monella muullakin, mutta toimittaja olisi tietysti voinut perehtyä faktoihin eikä paisutella turhaan. Cherokeen pituus ja akseliväli ovat esimerkiksi Nissan Primeraa pienemmät, kookkaat jenkkimaasturit ovat hiukan eri sarjassa. Olisikohan samassa liitteessä eri toimittajan koeajama Focus antanut Cherokeen esittelijälle aihetta leveyspäivittelyyn? Tuskin, vaikka syytä olisikin: Focus on pari senttiä Cherokeeta leveämpi. Cherokee oli kuulemma myös kokoisekseen helppo pysäköidä, mihinkähän vertailu kohdistui?

  
  • Vastaavaan ilmiöön on törmätty Ruotsissa, jossa eräs ministeri esittää Tukholman keskustan alueelle maasturikieltoa. Kuitenkin ylemmän luokan autot ovat järjestään leveys- ja pituusmitoiltaan yleisimpiä maastureita suurempia. Ruotsissa näitä suurehkoja henkilöautoja myös myydään paljon.

    Teknikens Värld kirjoitti aiheesta pääkirjoituksessaan, johon kyseinen ministeri antoi vastineen, muttei muuttanut mieltään autojen mitoista.

      
  • Eikö Ranskassakin ollut joissakin kaupungeiden keskustoissa maasturikielto?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit