Käytettyinä maahantuotujen autojen päästöt

5 kommenttia

http://www.autoalantiedotuskeskus.fi/Merkillistä että Autoalan Tiedotuskeskus puuttuu käytettyinä tuotujen autojen C02-päästöihin.Jos tuossa on mukana esim. museoautoja, joilla ei ajeta kuin kuukausi vuodessa, niin tällöinhän uutisointi on harhaanjohtavaa.  
 • Autoalan Tiedotuskeskuksen tehtävänä on ajaa uusia autoja myyvien etuja ja siinä samalla haukkua kaikki toisinajattelijat.  Tullin tilasto pitää sisällään kaikki käytettynä tuodut eli siellä on 20-luvun hopasta ja 50-luvun siipijenkeistä lähtien kaikki. Tullin tilastojen mukaan viimeisen 6 kk:n aikana käytettynä on tuotu 598 yli 35 vuotiasta autoa eli museoautoksi ainakin ikänsä puolesta rekisteröitäviä. Joukossa on esim. 58 kpl Corvetteja. Ei ole ihme, jos päästöt ovat hieman suuret, vaikka todellinen vaikutus on taatusti olematon verrattuna tavallisiin käyttöautoihin.  Aivan sama asia on AKL:n itkussa käytettynä tuotavien korkeasta iästä.  Tänä kesänä on tuotu 58 vuosimallia 1950 autoa. Vanhin näkyy olevan T-Ford vuodelta 1914. Vaikuttaa "hieman" käytettynä tuotujen keski-ikään.

    
 • Käytettynä tuotujen keski-ikä 9-10v, siis vähäpäästöisiä kun kokokin/moottorikokokin suurempi kuin keskimäärin Suomessa olevilla/myydyillä autoilla? :xmas:

    
 • andertz:

  http://www.autoalantiedotuskeskus.fi/

  Merkillistä että Autoalan Tiedotuskeskus puuttuu käytettyinä tuotujen autojen C02-päästöihin.
  Mihin juttuun tuolla viittaat?

    
 • Herbert  Ilmeisesti uusien autojen kauppa ei käy, kun Autoalan Sumutustoimiston pitää saattaa ilmoille propagandaansa.    
 • Edelleen jää epäselväksi, mitä propagandajuttua tarkoitat. Ei tullut heti vastaan sumutustoimiston sivuilta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit