Ford myy Mazdankin Kiinaan

4 kommenttia

No nyt tarvittaisiin analyysia palstan erikoistietäjiltä. AMS:in uutisen mukaan Ford myy paitsi Volvon myös Mazdan/osuutensa Mazdasta Venäjälle taikka Kiinaan.Kuinka tässä näin kävi ?Mazda teki 2007 162 miljardin jenin voiton, ja yhtiö valmisti 1.383.000 autoa, ollen kolme kertaa Volvoa suurempi. Mazda on yhtä iso valmistaja kuin BMW ja talouskin on varmaan yhtä hyvää tasoa.Kannattaako nyt varautua esimerkiksi Mazdojen arvon romahduksiin, tämän tyyppistä teoriaahan täällä esitettiin eräässä toisessa yhteydessä ?Erikoistietäjät voisivat varmaan myös kertoa miksi Ford luopuu noista omistuksista. Luonnollisestikaan USA:n talouden taantumalla ja heikkenevällä SUV-myynnillä ei ole mitään vaikutusta asiaan.

  
 • andertz:


  Kannattaako nyt varautua esimerkiksi Mazdojen arvon romahduksiin, tämän tyyppistä teoriaahan täällä esitettiin eräässä toisessa yhteydessä ?
  Sehän olisi upea juttu, jos noin kävisi. Saisi käytettyjä Mazdoja halvalla. Eihän tuon parempaa yhtälöä automaailmassa voisi olla. Itse pidän autoa kuitenkin niin pitkään, ettei jälleenmyyntiarvolla myyntiä ajatellen ole paljon väliä.  Tietysti, jos jälleenmyyntiarvo putoaa tuotteessa tapahtuvien muutosten takia, sitten tilanne ei ihan yhtä valoisa ole.

    
 • Herbert:

  Tietysti, jos jälleenmyyntiarvo putoaa tuotteessa tapahtuvien muutosten takia, sitten tilanne ei ihan yhtä valoisa ole.
  Itse tuotteella ja jälleenmyyntiarvolla on hyvin vähän tekemistä keskenään, nakkisotien aikaiset kuulopuheet ja niiden luomat mielikuvat vaikuttavat jälleenmyyntiarvoon paljon enemmän. Veikkaanpa että tulemme näkemään mielenkiintoisia jälleenmyyntiarvostuseroja esim. Toyota Aygon ja Citroen C1:n välillä.

    
 • nimim Erkki:


  ...nakkisotien aikaiset kuulopuheet ja niiden luomat mielikuvat vaikuttavat jälleenmyyntiarvoon paljon enemmän.
  Harmi. Sitten ei Mazdan jälleenmyyntiarvossa ole odotettavissa muutoksia.

    
 • Kaikenlaisia huhuja liikkuu - muistaakseni Ford omistaa Mazdasta 30 prosenttia, eli 70 prosenttia omistavat jotkut muut tahot.  Volvosta sanottiin eilen radiouutisissa, että Ford pohtii Volvo-tuotannon siirtämistä lakkauttamisuhan alla oleville USA:ssa sijaitseville autotehtaille.Onhan se dollarikin edelleen alamaissa, joten hintakilpailuetua olisi ainakin jonkin aikaa.  Viime öljykriisissä 70-luvulla jenkkien autotehtaat yllätettiit "housut kintuissa", kun bensanhinnat nousivat raketin lailla, ja jenkeillä ei ollut pieniruokaisia automallleja markkinoille työnnettäväksi.  Nyt on bensan hinta noussut pitemmän ajan kuluessa, mutta edelleenkään jenkeillä ei ole mitään vastausta polttoaineiden hintoihin tulossa tuotantolinjoilta. Isojen Volvojen valmistuksen siirtäminen USA:han ei juuri helpotusta toisi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit