Mitsubishi vetää markkinoilta 250000 autoa

4 kommenttia

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=2275783Herää pari kysymystä:

-Minnekkähän se Mitsubishi vetää ne?

-Kun ne on vedetty pois markkinoilta, tuleeko niistä jätettä vai menevätkö ne uusiokäyttöön?-Vai olisiko syytä kertoa totuus, että niihin vain vaihdetaan tuo viallinen osa ja ajellaan sen jälkeen aivan kuin ennenkin.Autoihin kyllä liittyy paljon muitakin termejä mitkä menevät vähän yli hilseen:Esimerkkinä vaikka ajotietokone.

-Toimiiko se autopilotin tapaan, vai mitä tuollainen tietokone tekee?

-Ohjaako se auton tai moottorin toimintoja?

-Parempi termi olisi varmaan ajotietojen näyttö.Eipä automaatti-ilmastointikaan parhaimmasta päästä ole varsinkin kun ilmastointi tarkoittaa toisinaan ilmanvaihtoa ja toisinaan ilman jäähdytystä. Autoissa tosin vain tuota jäähdytystä. Muitakin esimerkkejä löytyy yllin kyllin.

  
 • Hyvät pointit sinulla. Jos markkinoilta vedetään joku tuote (esim ruokatavara yms) niin se poistetaan kokonaan, eikä sitä palauteta korjattuna.  Nuo poimimasi termit tosiaan on hieman huvittavia. Ilmastointi - hmmm. Oisko ilmanvaihtokone sopiva? Ja jos on jäähdytys niin ilmalämpöpumpulla varustettu ilmanvaihtokone. Näyttäis ainakin hupaisalta mainostekstissä.  Taas ihan alkuperäinen termi Automatic Air Conditioning käännettynä kuulostaisi aika kömpelöltä, vai mitä?  Ajotietojen näyttöhän on lähempänä jälleen englanninnosta (info display, information display yms ). Onhan näitä termejä. Luiston esto - vetopidon hallintajärjestelmä.

    
 • BoxerDiesel:

  Hyvät pointit sinulla. Jos markkinoilta vedetään joku tuote (esim ruokatavara yms) niin se poistetaan kokonaan, eikä sitä palauteta korjattuna.
  Paitsi eräässä helsinkiläisessä tavaratalossa :wink:  Ajotietokone on minusta ihan ok nimitys laitteelle, joka suorittaa myös monenlaisia laskutehtäviä. Itse miellän infonäytön sisältävän vain matkamittarin, lämpömittarin, kellon ja päivyrin ym.  Suomenkielessä kieltämättä törmää erikoisiin käännöksiin. Handsfree-laitteelle ei taidettu keksiä sopivaa käännöstä?

    
 • Viallisia autoja, kännyköitä sun muita "huolletaan" - olisihan suomen kielessä myös verbi "korjata" olemassa.

    
 • Recall suomennetaan melkein aina väärin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit