Suurin nopeus poliisin tutkaan

20 kommenttia

Mikä on suurin nopeus joka on ajettu poliisin tutkaan yleisillä teillä?
Eikö Suomessa joku motoristi ajanut 250km/h poliisin tutkaan ja autoilijoiden "ennätys" 220km/h (tehty talvella). Millasia nopeuksia ulkomailla on ajettu poliisien tutkaan? Mitä tuollaisista ylinopeuksista on seurannut?

  
 • Jotkut Gumball 3000:een osallistujat ovat ajaneet hyvinkin 300 poliisin tutkaan USA:ssa.

    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 11:26 Torque kirjoitti
  Jotkut Gumball 3000:een osallistujat ovat ajaneet hyvinkin 300 poliisin tutkaan USA:ssa.

  Gumball 3000, mikä se on? Onko ne näitä rikkaiden kisoja yleisillä teillä. Eikö Suomessakin vieraillut kerran (pari vuotta sitten) 50 urheiluauton porukka jotka kilpailevat toisiaan vastaan? Menikö ne täällä huimia nopeuksia?

    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 11:26 Torque kirjoitti
  Jotkut Gumball 3000:een osallistujat ovat ajaneet hyvinkin 300 poliisin tutkaan USA:ssa.


  Harvassa on autot, jotka kulkee 300 km/h tai yli. En usko että USAssa on montaa paikkaa jossa edes pystyy ajamaan niin kovaa. Se kuitenkin edellyttää mailikaupalla tyhjää tietä juuri siinä suoralla jossa nopeus on mahdollista. Lehtitietojen mukaan Ruotsissa vastaavassa kisassa ajettiin pikkukylien läpi 200km/h (50km/h rajoitus).
  Netissä on video "Getaway from Oulu" jossa videokuvataan nopeutta 272 km/h moottoripyörällä, liikenteen seassa pujottelemalla moottoritiellä. Autolla siihen ei olisi pystynyt vaikka yhtä hyvin kulkisikin.

    
 • 336 km/h on suurin nopeus, mitä minä tiedän tutkalla mitatun yleisillä teillä. Sekin tosin Ruotsissa. Kyllä muuten motskari kiihtyi sangen ripeästi sinne kolmeensataan. Täytyy sanoa, että todella taitava kuski, kun maantievauhdissa pystyi hallitsemaan ajoneuvonsa vaikka kääntyikin pyörän päällä ympäri. Näytti vielä poliiseille "sentteriä". Katsokaa vaikka jos ette usko:

  http://www.linienmc.dk/mc-uheld/2003%20feb/13mb_336kmh_playing_with_swedish_police.mpeg

  :sunglasses:

  [J R muokkasi tätä viestiä 11.11.2004 klo 19:05]
    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 16:40 Jorma kirjoitti
  Harvassa on autot, jotka kulkee 300 km/h tai yli. En usko että USAssa on montaa paikkaa jossa edes pystyy ajamaan niin kovaa.


  Harvassa niitä autoja on ehkä Suomessa, mutta Gumball 3000:een osallistujilla niitä oli monta. Ovat nimittäin rahamiehiä ja -naisia. Gumball 3000 -videoissa näkee monta kertaa, kun vauhtia on yli 200 mailia tunnissa.

  USA:ssa on todella hyvät tiet ja pitkiä suoria, joten hyvinkin pystyy ajamaan 300 km/h. Ainoa rajoittava tekijä on tietenkin poliisit.

  [Torque muokkasi tätä viestiä 11.11.2004 klo 21:18]
    
 • Ei edes harvassa, tarvitaan vain pätäkkää ostaa 8-12 sylinterinen Mekkeri esimerkiksi, seuraavaksi Carlsson, Kleemann, Brabus, Demec ja kumpanit tekevät maksua vastaan pienet taikansa ja vot: Maailman nopeimmat, rekisteriin saatavat sedanit ja farmarit on valmiina. Sarjatuotantoautosta. +300km/h.

  Pätee silti myös BMW, Audi ja co. eihän se vaadi kuin tuon 12 mukillista ja Vmax delimiterin niin sitä kolmensadan rajaa kolkutellaan heti edustussedaneilla. Älkää olko niin sinisilmäisiä, kyllä kovakulkuisia autoja saa ihan kaupasta, ei niitä tarvitse tiskin alta ostaa.

  [Mie Ite muokkasi tätä viestiä 11.11.2004 klo 22:13]
    
 • Suurin ylinopeus, jolla olen ajanut tutkaan, on luultavasti 65-70 km/h 50 alueella. Ajettiin jonossa, minä express-bussin perässä. Poliisit eivät kuitenkaan vaivautuneet pysäyttämään ketään. Tämä tapahtui noin 10 vuotta sitten vanhalla ykköstiellä Piikkiössä.

    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 18:56 J R kirjoitti
  336 km/h on suurin nopeus, mitä minä tiedän tutkalla mitatun yleisillä teillä. Sekin tosin Ruotsissa. Kyllä muuten motskari kiihtyi sangen ripeästi sinne kolmeensataan. Täytyy sanoa, että todella taitava kuski, kun maantievauhdissa pystyi hallitsemaan ajoneuvonsa vaikka kääntyikin pyörän päällä ympäri. Näytti vielä poliiseille "sentteriä". Katsokaa vaikka jos ette usko:

  http://www.linienmc.dk/mc-uheld/2003%20feb/13mb_336kmh_playing_with_swedish_police.mpeg

  :sunglasses:

  Millanen pyörä oli kyseessä? "Kuinka paljon viritetty?". Jäikö tämä tyyppi kiinni? Suunnilleen hieman alle 20 sekuntia sataseen. Se ei ollut mielestäni mikään ihme temppu, kun olen nähnyt (videolta) joidenkin tekevän vaikka millaisia temppuja pyörän päältä. Tietysti tuo oli sangen huvittavaa... :grin: Itse en osaisi edes ajaa tuollaisella pyörällä... Mitä se ruotsalaispoliisi puhui?

    
 • Tuomas tuolla ylempänä kyseli, että mitä on seurannut suurista ylinopeuksista.. no, minä täältä alhaalta vastaan, että seurakset ovat kutakuinkin katsottavissa linkin osoittamista kuvista:

  http://www.wreckedexotics.com/archive/

  Huomaa vasemmalla oleva lista, josta voit valita automallin..

    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 21:06 Torque kirjoitti
  Lainaus:
  11.11.2004 klo 16:40 Jorma kirjoitti
  Harvassa on autot, jotka kulkee 300 km/h tai yli. En usko että USAssa on montaa paikkaa jossa edes pystyy ajamaan niin kovaa.  Harvassa niitä autoja on ehkä Suomessa, mutta Gumball 3000:een osallistujilla niitä oli monta. Ovat nimittäin rahamiehiä ja -naisia. Gumball 3000 -videoissa näkee monta kertaa, kun vauhtia on yli 200 mailia tunnissa.

  USA:ssa on todella hyvät tiet ja pitkiä suoria, joten hyvinkin pystyy ajamaan 300 km/h. Ainoa rajoittava tekijä on tietenkin poliisit.  Jos mielestäsi ainoa rajoittava tekijä on poliisit, et ole varmaan kovin lujaa koskaan ajanut. Nimittäin pitkäkin suora loppuu lyhyeen kun mittarissa on 250-300 km/h tai yli. 300km/h tarkoittaa 5km/min ja jonkin verran matkaa tarvitaan jo huippunopeuden saavuttamiseen. Lisäksi jenkeissä on liikennettä jonkun verran enemmän kuin Suomessa ja ohittelut kaistanvaihtoineen alkaa olla vaikeahkoa kun nopeuseroa ohitettavaan on 200km/h. En sitä väitä etteikö jostain paikka löydy. Onhan siellä suola-aavikoita ja erämaateitä, jonne voi lähteä aikaisin aamulla kokeilemaan huippunopeutta.
  Tapasin noin vuosi sitten yhden kaverin Saksassa joka oli lastuttanut A8:n ja samalla 250km/h max. nopeus oli poistunut. Hän kertoi pari kertaa ajaneensa motarilla 270km/h ja kertoi ettei siinä juuri sivuille enää ehtinyt vilkuilemaan. Hänellä oli haave näyttää Porsche-kuskille keskisormea (mielluimmin naispuoliselle) kun ajaisivat rinta rinnan 250km/h ja sitten hanaa...
  PS. Videot on videoita. Eihän kukaan niissä ole väittänyt että kaikki on tositilanteessa kuvattua. Jenkeissä ei taatusti jonkun raharikkaan pärstää kuvata videolle kun hän kaahaa liikenteessä 200 mailia/h. Jonkun tappaminen onnettomuudessa siirtäisi rahat (siis KAIKKI rahat)automaattisesti vahingonkärsineen omaisille.

  [Jorma muokkasi tätä viestiä 13.11.2004 klo 18:23]
    
 • En osaa tuosta huippunopeudesta sanoa, mutta kovalevyltäni löytyvältä ghostrider videolta löytyy kohta jossa kuvaaja ajaa moottoripyörällä moottoritietä n. 290km/h liikenteen seassa, jolloin kuvattava ajaa viritetyllä hayabusalla rinnalle, nostaa tuosta nopeudesta vielä keulan pystyyn ja katoaa muutamassa sekunnissa horisonttiin...

    
 • Lainaus:
  12.11.2004 klo 16:44 Anders-Simo kirjoitti
  Tuomas tuolla ylempänä kyseli, että mitä on seurannut suurista ylinopeuksista.. no, minä täältä alhaalta vastaan, että seurakset ovat kutakuinkin katsottavissa linkin osoittamista kuvista:

  http://www.wreckedexotics.com/archive/

  Huomaa vasemmalla oleva lista, josta voit valita automallin..

  Kiitos vastauksesta, "kivoja kuvia". Millaisia sakkoja ovat saaneet jotka ovat ajaneet superlujaa?

    
 • Näin videon jossa ghostrider ajaa vartin verran keskinopeudella 270km/h, mittari näyttää kyllä pääasiassa 299km/h. Ruotsissa se taisi ajaa kaupungista toiseen.
  Yhdessä videossa Skyline ajaa 328km/h, mutta tietääkseni ei poliisin tutkaan jonkun tavallisen hemmon tutkaan.
  Yhdessä videossa Turbo-busa ajaa yli 350km/h. Suomen teilläkin on ajettu ainakin 300km/h. Miksei kovempaakin?
  Katselin kun yksi äijä kiihdytt Skylininsä 0-300km/h n.10 sekunnissa, ihan hauskan näköistä. Mitäköhän mies on ajanut autollaan, moottoritiellä?
  30-luvulla (tästä ollaan jo puhuttu) niin on mersu ja audi mennyt yleisellä kapealla maantiellä yli 400km/h. Eikö nykyään kukaan ole ajanut kovempaa??
  Kun on nähnyt näitä hurjastelufilmejä niin niissä on kumminkin ajamassa suht´ hyviä kuskeja mutta eivät ne kumminkaan missään kisoissa pärjäisi kunnon ammattilaisia vastaan. Olisi hienoa jos Rossi tai Schumi näyttäisi vähän mallia...
  :wink: (tai no hurjastelu on tyhmää yleisillä teillä)

    
 • Lainaus:
  11.11.2004 klo 16:40 Jorma kirjoitti
  Lainaus:
  11.11.2004 klo 11:26 Torque kirjoitti
  Jotkut Gumball 3000:een osallistujat ovat ajaneet hyvinkin 300 poliisin tutkaan USA:ssa.


  Harvassa on autot, jotka kulkee 300 km/h tai yli. En usko että USAssa on montaa paikkaa jossa edes pystyy ajamaan niin kovaa.

  On useita paikkoja jossa USA:ssa on mailikaupalla tyhjiä aavikkoteitä, hyväkuntoisia sellaisia. TM-lehti n. 2 v. sitten, Chevrolet Camarolla 339 km/h poliisin tutkaan Nevadassa! Ko. Camarosta oli kuvakin. Montanan osavaltiossa saa moottoriteillä valoisan aikana ajaa niin lujaa kuin autolla pääsee. Tämäkin oli TM lehdessä jokunen vuosi sitten.

    
 • Jokin aika sitten luin että Nissan Skyline olisi ajanut 393km/h, mutta siitä en ole ihan varma ajoiko se poliisin tutkaan.. ehkä tai ehkä ei.
  Ainakin yli 350km/h on ajettu poliisin tutkaan, 100% varma siitäkään en ole. Mutta aika varma...tai no oikestaan varma. Tai en tiedä.

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 22.11.2004 klo 14:37]
    
 • Tuomas! Saisiko tuon edellä esitetyn selkokielellä?

    
 • Lainaus:
  19.11.2004 klo 22:02 SixPack kirjoitti
  Tuomas! Saisiko tuon edellä esitetyn selkokielellä?


  Hahaa, joku alkaa hajoilemaan innokkaaseen pikku postailijaan! :grin:

    
 • Lainaus:
  19.11.2004 klo 22:02 SixPack kirjoitti
  Tuomas! Saisiko tuon edellä esitetyn selkokielellä?

  Anteeksi. Skylinin kanssa on menty yleisellä tiellä 393km/h mutta en tiedä menikö se poliisin tutkaan, ihan varma en ole. Joku on ajanut yli 350km/h poliisin tutkaan, siitä olen varma (aika varma). Nämä eivät ole tietenkään tapahtuneet Suomessa.

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 22.11.2004 klo 14:39]
    
 • :confused: Mieti Tuomas taas jo ennen kuin kirjoitat, miten aiot kirjoittaa, kommentit ovat osittain turhia, älä kirjoita, jos ei ole mitään, mistä kirjoittaa :wink:

  Tällaiset "auto ajoi 500 kilometriä tunnissa tutkaan, tai ainakin luulen näin, tai oikeastaan en tiedä ajoiko tutkaan mutta ajoi kuitenkin yli 450km/h, tai näin ainakin luulen... ehkä, ehkä ei, mutta näin ainakin luulen lukeneeni joskus..." -tyyppiset viestit eivät ole mielestäni kovinkaan informatiivisia...

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 22.11.2004 klo 21:59]
    
 • Ei niitä ehkä ei, ehkä joo, juttuja ihan vakavasti tarvitse ottaa. :wink:
  No siitä olin varma että joku meni 350km/h poliisin tutkaan. Sanotaan näin että se oli todennäköistä että Skyline meni 393km/h poliisin tutkaan. Ainakin se oli ajettu yleisellä tiellä ja jutut olivat pääasiassa sellaisia mitä oli ajettu poliisin tutkaan...

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 23.11.2004 klo 08:49]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit