Ei vielä talvirenkaita! (osa II)

4 kommenttia

Anders-Simo: (joskus vuosi sitten)

Jo on taas se aika vuodesta kun foobisimmat ja ylivarovaisimmat kansanosat ovat hiki päässä ja sekuntikello ranteessa tunkkaamassa autoaan ylös saadakseen pikimmiten nastasirkkelit kaaransa alle puremaan asfalttia, kun omaan ajotaitoon ja ennakointiin ei ( syystäkään? ) luoteta.

Jopa valtakunnanlaajuinen iltapäivälehtikin messusi autosivuillaan että NYT muka on aika vaihtaa talvirenkaat! Pötypuhetta, sanoo Anders-Simo-setä. Vielähän tässä parisen kuukautta ajellaan sulilla. Jos nyt joku aamu vähän on pakkasta tai pari lumihiutaletta eksyy taivaankannelta maahan sulamaan niin ei siinä vielä nastoja tarvita, ehei.

Kannattaa vaihtaa vasta sitten kun luvassa on PYSYVÄ lumipeite talveksi. Sitä odotellessa voi rauhallisemmalla ajotyylillä ja ennakoivalla ajotavalla aivan rauhassa ajella kesärenkailla vaikka lunta olisi pohkeeseen saakka.



Mites tänä vuonna? Tänään taisi olla vuoden ensimmäiset liukkaat etelässäkin. Kaverini ainakin vaihtoi renkaat eilen, itse vaihdan tänään.

  
  • Vuosi sitten osuin renkaanvaihdossa ihan nappiin,päivämäärää en muista mutta vaihdoin renkaat maanantai-iltana ja tiistai aamulla oli 10-15 cm märkää "saippualunta".

      
  • Minä vaihdoin pari päivää liian aikaisin, mutta ei tuo nyt niin kauheasti harmita! :sunglasses:

      
  • Tuli vaihdettua talvirenkaat jo syyskuun lopulla autoon, koska Lapissa tuli pyörittyä vähän aikaa (erittäin mukavia muistoja 15cm lumikelillä tiellä männävuosina). Tänä vuonna oli täydet kesäkelit, mutta ei tullut vaihdettua takaisin etelään palattua. Renkaiden kulumisen suhteen ei merkitystä, sillä talvellakin enin ajo sulalla tiellä. Ajomukavuus tietenkin kärsii, mutta tuskin liukkaat yllättävät.

      
  • Vuonna 2004 tuli ajopäiväkirjan mukaan vaihdettua talvipyörät alle 7.marraskuuta. Eilen illalla tuli sitten tämän syksyn merkintä.

    Vaihtoaika 35 min ilman hikeä ja kyyneleitä ja auton omalla nosturilla. Pyörien pesua ei kyllä tähän aikaan vielä mahtunut.

    :grin: :grin: :grin:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit