Kummallinen konkelo rekisterikilpien hankinnassa

1 kommentti

Autojen rekisterikilvet on AKE:lle aikaisemmin toimittanut Helsingin vankila. Viimeksi se hävisi tarjouskilpailun ja toimitussopimus meni saksalaiselle firmalle. Mutta sittenkin kuitenkin rekisterikilvet tulevat samasta paikasta kuin ennekin koska Helsingin vankila toimii tämän saksalaisen yrityksen alihankkijana. Miten tähän on tultu?

  
  • Kais sitä on Helsingin vankila ajatellut, että kyllä se tilaus heille tulee, kun valtio tunnetusti ei ole fiksuin asiakas. Suorittaa kilpailuttamisen koska pykälät käskee, ei varsinaisesti intressinänsä säästää. Siihen on varmaan sitten luotettu, että kilpailuttaminen ei tuota tulosta, kun valtiolla ei ole intressiä kovin suurella äänellä huutaa ja itse itseä tarjolla olevia toimittajia.

    Eli kai sitä on Helsingin vankila sen mukaan pistänyt kermaisen hinnan tuotteillensa valtion ollessa asiakas. Kun on Saksasta käsin oltu kiinnostuneita kilvistä, ollaan ymmärretty kilpailun olevan siellä kovaa, ja tarjottu halvemmalla. Ollaan vain unohdettu, että EU on avannut markkinat ja saksalaiset sitten ovat menneet ja myyneet samat kilvet sitten Suomen valtiolle halvemmalla kuin Helsingin vankilan pyyntöhinta, ja samalla saksalaiset vielä vetää rahaa välistä, Helsingin vankila ei paljoa enää kostukaan kaupasta. Sitä se ahneus ja vääristynyt maailmankuva teettää. Kannattaisi herätä ja huomata, että Suomi nyt on avoimemman Euroopan jäsen. No, kantapään kautta sitten.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit