Mitä autoilijoiden tulisi ottaa huomioon!

3 kommenttia

Mitä aikuisten tulisi ottaa huomioon? Huomenna, maanantaina alkavat koulut. Laumoittain pieniä ihmisen taimia virtaa liikenteen sekaan kävellen tai polkupyörällä. Pyydän meitä kaikkia autoilijoita ottamaan tämä huomioon ajotavoissamme. Lapsia on toki neuvottu ja opetettu kotona, miten liikenteessä pitää käyttäytyä. Mutta impulsiivisuutensa vuoksi lapset ovat ennalta-arvaamattomia.

Muistatteko vielä itse lapsuusvuosianne? Ei silloin hoksannut koko ajan pitää ajatuksiaan muissa, isommissa kulkijoissa. Äkillisiä pyrähdyksiä, pahoja arviointivirheitä esim. autojen nopeudesta tien ylityksessä: kaikkea yllättävää on odotettavissa näiden kokemattomien astuessa pyhien peltilehmiemme keskelle. Lapsilla on liikenteessä erityisasema, älkäämme katkaisko yhdenkään lapsosen koulu- tai kotimatkaa törmäilemällä 1500 kg:n peltipalttoollamme!

  
 • Poliisi on ilmoittanut, että valvonta on tehostettua, kaikkiin rikkeisiin puututaan normaalia herkemmin ja rangaistukset ovat tavallista jyrkemmällä asteikolla. Ja se on hyvä se! Ajelkaa varovasti!

    
 • Ja siinä varovasti ajellessanne verratkaa, onko ajamisenne miellyttävämpää vai rasittavampaa teille itsellenne, myöhästyttekö enemmän kuin tavallista ja onko matkantekonne vähemmän sujuvaa kuin ennen.

    
 • Miten kävi tänään kun ajoin rajoitusten mukaan?

  Virolainen rekka liimautui 80 km alueella takapuskuriini, ja kun en nostanut vauhtia vaan annoin mennä vakkari päällä suurinta sallittua nopeutta (mittarinäyttämä on jokseenkin tarkistettu) niin tämäpä lähtee jumankekka ohitse. Siinä ei nopeusrajoitukset eikä keltaiset viivat tuntuneet missään kun heimoveljet vei kuormaansa kiireellä eteenpäin. En viitsi tässä julkistaa mitä keltaisessa kuormapressussa luki...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit