Auton käytön rajoittaminen

2 kommenttia

AkiK kirjoitti toisen otsikon alla: "Käyttökulut tulevat joka tapauksessa nousemaan. Olen enemmänkin miettinyt, miten voisi lähiaikoina luopua koko autoista tai ainakin rajoittaa niillä liikkumista merkittävästi."

Tuossa on järkeä paljonkin. Miten on, vaikuttiko viimeaikojen polttoaineen hinnan nousu itse kullakin jotenkin auton käyttöön?

Itselläni sen verran, että maitokauppaan en lähde autolla yhtä herkästi kuin ennen, hankin jopa polkupyörään tukevat laukut. Kun ei tarvitse roikuttaa ostoskassia ohjaustangossa, tulee lähdettyä hyvällä kelillä mielummin pyörällä kuin autolla.

Vuositasolla ei oleellista säästöä tuosta synny, laukkujen hinnan tienaaminen voi kestää melkoisen kauan. Työni takia en voi luopua autosta ja asumisenkin järjestäisin mielummin siten, että auto on ikävä kyllä välttämättömyys. Kaupungista pitäisi päästä pois.

  
 • Omaa autonkäyttöäni rajoitin radikaalisti jo pari vuotta sitten, kun ryhdyin ajamaan koko työmatkan (n. 40 km) sijasta kolmen kilometrin siivua rautatieasemalle. Kokonaistilanne taloudessamme ei kuitenkaan juuri muuttunut, sillä vaimon työpaikka siirtyi samoihin aikoihin moottoritien varteen ja hän ryhtyi autoilemaan töihin.

  Junamatkustuksella säästän paitsi rahaa myös jonkin verran aikaa ja hermoja verrattuna Lahdenväylän suureen sirkukseen. Noin seitsemän minuutin kävely asemalta työhuoneelle ei sekään tee ainakaan huonoa. Niin paatunut joukkoliikenteen käyttäjä en vielä ole, ettenkö tulisi autolla töihin silloin kun on kokouksia oman toimipaikan ulkopuolella tai muuten vaan asiaa kaupungille.

    
 • Lainaus:
  29.11.2005 klo 14:10 Herbert kirjoitti
  Tuossa on järkeä paljonkin. Miten on, vaikuttiko viimeaikojen polttoaineen hinnan nousu itse kullakin jotenkin auton käyttöön?


  Jonkin verran, voisikohan sanoa jopa niin, että samassa suhteessa laski kuin hinta nousi. Normaalisti tulee harrastettua sellaista "turhaa" ajelua eli pyöriskelyä ympäri maakuntia "maisemia" katsellen, mikä jäi vähemmälle. Mutta niinhän siinä ainakin itselleni kävi, että kun hintaa nostettiin n. 30-40 senttiä ja laskettiin vain 20-30 senttiä, niin saatiin lopullista hintaa hilattua ylöspäin ja kuljettajille tunne, että bensa on taas "halpaa". Enään ei tunnu se 1.25 ym. läheskään niin pahalta kun hinta oli jonkin aikaa 1.50, mutta toki nyt näkyy tauluissa olevan jopa 1.16 + alennukset...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit