Hämäävät liikennejärjestelyt

32 kommenttia
2»
 • Sulevi 57:

  Kiertoliittymään saapumisen ja poistumisen vilkutussäännöt ovat selvät. Ovatko säännöt samat myös pyöräilijälle, joka ajaa kiertoliittymää reunustavaa kevyen liikenteen väylää? Pitääkö pyöräilijän siis näyttää suuntamerkkiä oikealle poistuessaan liittymästä, jolloin hän samalla antaa autoilijoille signaalin siitä, että ei aio ylittääk
  kyseisen kadun ylittävää pyörätien jatketta? Jos suuntamerrkiä ei näytetä, merkitsee se aikomusta ylittää liittymästä erkaneva katu. En ainakaa tiedä, että pyöräilijöille olisi omia sääntöjä tähän tilanteeseen olemassa.


  Ei tietenkään koske pyöräilijää nämä vilkutussäännöt, sillä pyörätien oikeassa reunassa ei ole kiertoliittymämerkkiä. Sekin kannattaa muistaa, ettei pyöräilijän suuntamerkin näyttämättäjättäminen poista häneltä etuajo-oikeutta suhteessa kolmion takaa tulevaan tai ympyrästä poistuvaan autoon.

    
 • SO2001:

  Monikaistaiset liikenneympyrät ovat minun vaatimattomalla ajotaidollani painajaisia. Kun kaistan vaihtaminen tuottaa muutenkin vaikeuksia, miten ihmeessä kaistaa voi vaihtaa liikenneympyrässä ajaessaan, koska matkat ovat lyhyitä. Joissakin ympyröissä on tiemaalauksilla osoitettu kääntyminen oikealle myös keskikaistalta.


  Minusta todennäköinen selitys vaikeuksiisi on, että yrität selviytyä tilanteista liian suurella nopeudella. Hitaammin ajamalla kaistanvaihto ei tapahdu millisekunnissa, ehdit väistää muita ja näyttää aikeesi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit