AUTOT-elokuva

7 kommenttia

Niin...tämähän ei tietysti juuri tälle topicille kuulu mutta sama kait tuo.

Sain eilen tilaisuuden hienoon elokuva-elämykseen kun kävin pojan kanssa katsomassa Disney/Pixar-studion uutuuden eli Autot-elokuvan.

Suosittelen elokuvaa kaikille ja kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta. Elokuva on visuaaliselta anniltaan ja tekniseltä toteutukseltaan todella upeaa katseltavaa. Lisäksi se antaa varmasti meille kaikille autonkäyttäjille myös ajattelemisen aihetta. Elokuva sisältää myös hyvän sanoman meille nykyään niin kiireisen yhteiskunnan ihmisille joille vain moottoritie alla ja nopea maisemien vaihtuminen antaa sisältöä elämään.

Toivottavasti poikani ja tulevat sukupolvet löytävät autoiluun sitä samaa järkeä mitä elokuva pyrki välittämään...että toisimme autoiluun kasvavan oman edun korostamisen sijaan myös sitä toisista välittämistä ja toisten huomioimista...sitä mitä sujuva liikenne vaatii.

Käykäähän kaikki autoista kiinnostuneet katsomassa elokuva ja ottakaa sen sanoma avoimesti vastaan...SUOSITTELEN :sunglasses:

  
 • Yes Sir, tein omien lasten kanssa saman piruetin. Kotimatkalla haettiin vielä ärrältä näköisautot, oliko se Salama McQueen ja Martti-hinausauto. Pojat tykkäsi filkasta kovasti ja kyllä noita Pixarin tekeleitä katsoo sujuvasti aikuinenkin.

  Tämän päivän Hesarissa oli hyvä vieraskynä-kirjoitus, jossa vakuutusyhtiön turvallisuusasiantuntijat sivusivat myös liikenneasioita. (Jutun otsikkona Turvallisuus perustuu pieniin, arkisiin valintoihin).

  Tähän lyhyt sitaatti tekstistä: "Sääntöjen mukainen turvallinen toiminta riittää useimmissa tapauksissa alentamaan vaaran mahdollisuuden hyväksyttävälle tasolle ilman mitään kustannuksia".

  Eli jos pitäisimme auton ratissa itsemme kurissa ja nuhteessa, emme tarvitsisi hidastetöyssyjä ja kameratolppia. Säästyisi rahaa ja henkiä.

    
 • Lainaus:
  26.10.2006 klo 14:02 Pekka Peitsi kirjoitti
  Tähän lyhyt sitaatti tekstistä: "Sääntöjen mukainen turvallinen toiminta riittää useimmissa tapauksissa alentamaan vaaran mahdollisuuden hyväksyttävälle tasolle ilman mitään kustannuksia".


  :grin: Ei voi olla .. hyvän kuskin tuntee nimen omaan siitä, että se osaa ajaa kovaa ja kaikki säännöt ovat vain loosereita varten.

  Vaan kyllä ihmeenä pidän, että näilläkin palstoilla puolustellaan vaikka minkälaisita ylinopeuksia. Valitellaan, että 30km/h on mahdottomuus noudattaa etc. Kortin saamiseksi pitäisi kokeilla, että osaako oppilas ajaa 30km/h, mikäli ei, niin korttia ei heru. Kaikissa muissakin nopeusrajoituksissa näyttäisi olevan sama pulma. En yritä puolustella, että ihan kaikki rajoitukset jokaisessa paikassa olisivat kohdallansa varsinkin kaikkina vuorokauden aikoina, mutta se onkin sitten ihan eri menettelytapa niiden muuttamiseksi, kuin se, että pitää siellä paikanpäällä livenä osoitella mieltään kaahailemalla. En usko, että nopeuksien noudattaminen kamalasti vähentäisi onnettomuuksia, mutta ne pienentävät merkittävästi syntyviä vahinkoja verrattuna ylinopeuksiin. No juu - tämä näistä asenteista.

  Hyvä, että on tuollaisia rainoja - asenteet imuroidaan jo pienenä ja omilla vanhemmilla on siinä se aivan tärkein roolimalli. Ehkäpä tulevat sukupolvet omaksuvat asenteen, että kaahailu ei tee kenestäkään parempaa ihmistä kuin joku toinen on - paremmuus mitataan aivan täysin eri paikoissa kuin tien päällä.

  [Rätkätin muokkasi tätä viestiä 27.10.2006 klo 13:10]
    
 • Kaahailu on kuitenkin ihan eri asia kuin ylinopeus! :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  27.10.2006 klo 23:47 JOXA kirjoitti
  Kaahailu on kuitenkin ihan eri asia kuin ylinopeus! :sunglasses:


  Jaa-a .. katsoppas millä termillä Micran kuljettajaa kutsutaan ..
  http://www.pajukonkatu.fi/~renni/Public_share/poliisit.jpg

    
 • Kyllähän +42 on kait jo kaahausta, mutta toisaalta rohkea mummo? :innocent:

    
 • Vois ton leffan kyllä kattoa. Mutta vain saksankielisellä ääniraidalla, koska siinä on itse Michael Schumacher!

  Ja tosta toisesta aiheesta sen verran, että minun jakeluun ei mene se minkä takia selvästä lainrikkomisesta jätetään rankaisematta?

  [J R muokkasi tätä viestiä 05.11.2006 klo 16:34]
    
 • Tuskin se punaisen Micran kuski ilman aika monta päiväsakkoa tapauksesta selvisi, vaikka korttinsa saikin pitää.

  Pojat ovat poikia, vaikka ikää kertyy ja Disneyn tuotannostahan kaikki pojat pitävät. Elokuviin vaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit