Aivastelija ajoi autonsa katolleen - kaksi loukkaantui

8 kommenttia

Iltasanomat 19.04.2010 17:05:Autoilijan aivastaminen johti kolariin, jossa kaksi ihmistä loukkaantui lievästi Savonlinnassa maanantaina.

Etelä-Savon poliisin mukaan Kaartilantietä ajanut henkilöauton kuljettaja sai aivastuskohtauksen, jolloin hän irrotti kätensä ratista.

Auto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi toiseen autoon. Molemmat kuljettajat loukkaantuivat.

Aivastelijan auto pyörähti katolleen. Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta asiaan.

Aivastelijaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Minkä takia aivastelijan piti ottaa molemmat kädet irti ratista?

  
 • Tai edes yhtä? :weary:

    
 • Metsähaka:

  Tai edes yhtä? :weary:
  Mites sit kun ei oo kuin se yks käsi ratissa?  Nimimerkki. halvaantunut    
 • En tiedä, miten muut ihmiset aivastelevat, mutta jostakin syystä silmäni sulkeutuvat aivastuksen hetkellä. Olen joskus yrittänyt pitää silmät auki, mutta se ei onnistu. Silmät menevät väkisin kiinni, eli tulee lyhyt "blackout".  Erilaisista yliherkkyyksistä kärsivänä aivastelen joskus aika paljon ja pahimmillaan aivastuksia tulee useita peräkkäin (en ole laskenut kuinka monta). Autolla ajaessa silmien kiinni meneminen saattaa aiheuttaa potentiaalisia vaaratilanteita.  Eilen aivastin autolla ajaessani poikkeuksellisesti kaksi kertaa nopeasti peräkkäin, jolloin silmäni sulkeutuivat melko pitkäksi aikaa. Onneksi tämä tapahtui suoralla eikä mutkassa, jossa toinen auto tulee juuri vastaan.  Jos syyllistyn varomattomuuteen liikenteessä, silloin kun aivastan, olenko syyllinen aina kun lähden ajamaan, koska tiedossani on, että vaarallinen aivastus voi tulla, ja ajan silti. Pitäisikö minulta ja muilta aivastelijoilta ottaa ajokortti pois?    
 • SO2001:

  Jos syyllistyn varomattomuuteen liikenteessä, silloin kun aivastan, olenko syyllinen aina kun lähden ajamaan, koska tiedossani on, että vaarallinen aivastus voi tulla, ja ajan silti. Pitäisikö minulta ja muilta aivastelijoilta ottaa ajokortti pois?


  Jos vaikka ensiksi noudattaisit noita rajoituksia. Ne on yleensä asetettu niiden ehdoilla, joilla näkö ja keskittyminen ei ole aina 101% terässä. Aivastelusi on silti riski, mutta pienempi sellainen.  :flower:

    
 • kannattaa hommata myös sellainen auto joka ei samantien "ajaudu" lepikkoon jos suoralla tiellä irrottaa kädet ratista

    
 • drive:  Jos vaikka ensiksi noudattaisit noita rajoituksia.
  Yritän pitää mielessä. Aivasteleminen kielletty, kun tällainen näkyy.  http://www.speedcommunications.com/blogs/speed/wp-content/uploads/2009/07/witch.jpg

    
 • tj.:

  Metsähaka:
  Tai edes yhtä? :weary:


  Mites sit kun ei oo kuin se yks käsi ratissa?

  Nimimerkki. halvaantunut
  No, polvella voi aina ohjata? :warning:

    
 • SO2001:

  En tiedä, miten muut ihmiset aivastelevat, mutta jostakin syystä silmäni sulkeutuvat aivastuksen hetkellä. Olen joskus yrittänyt pitää silmät auki, mutta se ei onnistu. Silmät menevät väkisin kiinni, eli tulee lyhyt "blackout".

  Erilaisista yliherkkyyksistä kärsivänä aivastelen joskus aika paljon ja pahimmillaan aivastuksia tulee useita peräkkäin (en ole laskenut kuinka monta). Autolla ajaessa silmien kiinni meneminen saattaa aiheuttaa potentiaalisia vaaratilanteita.

  Eilen aivastin autolla ajaessani poikkeuksellisesti kaksi kertaa nopeasti peräkkäin, jolloin silmäni sulkeutuivat melko pitkäksi aikaa. Onneksi tämä tapahtui suoralla eikä mutkassa, jossa toinen auto tulee juuri vastaan.

  Jos syyllistyn varomattomuuteen liikenteessä, silloin kun aivastan, olenko syyllinen aina kun lähden ajamaan, koska tiedossani on, että vaarallinen aivastus voi tulla, ja ajan silti. Pitäisikö minulta ja muilta aivastelijoilta ottaa ajokortti pois?
  Jos on pakko jostain syystä kädet ratista irroittaa niin jollain muulla ulokkeella on pidettävä ratti suorassa jos on vikuroiva auto! :wave:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit