Yksityinen pysäköinninvalvonta

4 kommenttia


Odotan innolla sitä päivää, kun yksityinen pysäköinninvalvonta laillistetaan. Jokainen yksityistiekunta ja maanomistaja Suomessa laittaa tien alkuun merkinnän pysäköintikieltoalueesta ja sitten vain jakelemaan lappuja marjastajille, sienestäjille ja pilkkimiehille. Kyllä vähenisi pikkuhiljaa ajelu yksityisteillä. Valtion rahaa saavalla yksityistiellä kun ei voi kieltää kulkemista, mutta pysäköinnin kieltäminen onkin eri juttu.

:lol:

  
 • Minäkin sakotan aina vaimoa jos pysäköi pihaamme väärin! :lol:

    
 • ArJuPa:


  Valtion rahaa saavalla yksityistiellä kun ei voi kieltää kulkemista, mutta pysäköinnin kieltäminen onkin eri juttu.
  :lol:
  Sori, ei onnistu.  Maastoliikennelaki 2 luku 4§  Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ei saa liikkua eikä sitä saa pysäyttää tai pysäköidä maastossa maa-alueella ilman maan omistajan tai haltijan lupaa.  Lupaa ei kuitenkaan tarvita:  8) taajaman ulkopuolella moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäyttämiseen ja pysäköimiseen tien välittömään läheisyyteen, jos turvallinen pysäköinti sitä edellyttää eikä siitä aiheudu alueen omistajalle tai haltijalle kohtuutonta haittaa.
  Liikennemerkit eivät ole voimassa tiealueen ulkopuolella. Harvoin mainitsemasi porukka autoansa tielle jättävät, koska yksityistiet ovat usein niin kapeita, ettei pysäköinti onnistu.

    
 • Siinäpä se; tielle ei mahdu pysäköimään, eikä tiealueen ulkopuolella saa ilman maanomistajan lupaa edes ajaa. Käytännössä pieneltä tieltä on usein vain yksityisten liittymiä pelloille ja taloille, eikä niille kyllä voi pysäköidä tukkimatta. Eikä niillä saa ajaa metriäkään, jos omistaja kieltää ( ne kun ei saa valtion tukea). (Oli juuri tietoimitus, joten näin asia on; ei meidän omalle tielle ole kellään mitään asiaa kuin kävellen, ellen siihen lupaa anna)  Jos lakia muutetaan siten, että yksityinen pysäköinninvalvonta mahdollistetaan, tulee mytodennäköisesti myös oikeus maanomistajalle kieltää pysäköinti myös tiealueen ulkopuolella, joita pihat yleensä ovat.  Jos maanomistaja perustaa maksullisen paikan, on toki kohtuuton haitta, jos porukka pysäköi luvatta muualle.

    
 • Metsähaka:

  Minäkin sakotan aina vaimoa jos pysäköi pihaamme väärin! :lol:
  Kuittaatko maksun saaduksi jos....? :tongue:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit