rekisterikilvet

8 kommenttia

Miten onnikkayhtiöt ovat niin leväperäisiä, että antavat autojensa liikennöidä rekisterikilvillä joista on pesty musta väri pois?

Myös polkupyöriä kuljetetaan niin, että takavalo ja rekisterikilpi ovat näkymättömissä.Poliisi ei valvo, mutta aikoo valvoa nopeuksia nykyistä tarkemmin.

Katsastaja ei valvo, mutta perii korkean katsastusmaksun.

  
 • citroen5:


  Poliisi ei valvo, mutta aikoo valvoa nopeuksia nykyistä tarkemmin.
  Katsastaja ei valvo, mutta perii korkean katsastusmaksun.
  Toisaalta: Ainakaan minä en soisi rekisterikilven tarkastusvalvonnan vähentävän nopeusvalvontaa, jota ei nytkään ole likimainkaan riittävästi. Vaan tuskinpa nämä valvonnat merkittävästi toisiaan söisivätkään, eli asiaan vain ei valitettavasti LP jostakin syystä tunnu puuttuvan. Ei ainakaan niin paljon että sillä olisi näkyvää vaikutusta.  Sitä on tosiaan vaikea ymmärtää miten nämä valkoisilla rekisterinumeroilla seilaavat onnikat selviävät katsastuksista. Mahtaako katsastussäännöissä olla tässä kohtaa porsaanreikä eli asia ei kuulu katsastuksen tarkastuslistalle? Toinen vaihtoehto on, että onnikoita katsastetaan raakasti liian harvoin.  Siinä mielessä erittäin hyvä nosto, että yhden rekisterikilven hinta on hyvin halpa. Luulisi onnikkayhtiön itse ymmärtävän panostaa asiaan ilman viranomaispainostustakin.  Itse ostin kolmannen kilven juuri pyöränkuljetusta varten.

    
 • Ei kait polkupyörä kilpeä tarvitse?

    
 • Eikös nuo onnikat katsasteta kaksi kertaa vuodessa?

  Tuosta kilven peittämisestä muistelen vuosi-pari sitten olleen jossain lehdessä jutun, jossa poliisin antama sakko kilven peittämisestä polkupyörillä meni "nurin" oikeudessa.

    
 • Rekisterikilven tai takavalojen edes osittainen peittäminen on laitonta.

  Jos lomamatka fillareita kuljettamalla suuntautuu Ruotsia pidemmälle on viisainta ostaa vaikka Biltemalta lisäramppi jossa on valot ja paikka rekisterikilvelle.Kustannus on pieni esim saksalaisiin sakkoihin verrattuna,jos nyt on Tanskastakaan selvinnyt.Virossa oltiin ehdottoman tiukkoja muutama vuosi sitten,matka sai jatkua vasta kun valot ja rekisterikilpi näkyivät kunnolla.Toivottavasti ovat yhtä tiukkoja vieläkin.

  On kumman lepsu suhtautuminen pyörien ja muun kaman riiputukseen sekä Suomessa että Ruotsissa,vaikka laki koko EU:ssa on melkein samanlainen.

  Useat liikkennoitsijöiden käyttämät pesuaineet ovat niin vahvoja että ne yhdessä painepesurin ja pesuharjojen kanssa irrottavat/liuottvat muatan maalin.Poliisin resurssit eivät tietenkään riitä asiaan puuttumiseen.

    
 • Poliisin resurssit eivät tietenkään riitä asiaan puuttumiseen.
  Ei siihen poliisia tarvita.  Linja-autot katsastetaan 2 kertaa vuodessa, joten kyllä ne kilvet kuntoon tulevat, jos katsurit vain puuttuisivat asiaan.  Ai niin, eihän katsastaja voi puuttua ison linja-autofirman autoissa oleviin vikoihin. Liikennöitsijät vie satojen autojen katsastustulot johonkin muuhun katsastusfirmaan.

    
 • Metsähaka:

  Ei kait polkupyörä kilpeä tarvitse?
  Niin, polkupyörä ei tosiaan tarvitse rekisterikilpeä.    
 • Miksi sitten ostit kilven polkupyörän takia? :flower:

    
 • linjureita pestään niin usein harjakoneella että sen takia kilvet kuluvat ja monesti niitä maalataan vaikka laitonta se taitaa olla

  suurimmissa osassa linjureissa takaa näkyy liikennöitsijän nimi ja auton numero

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit