Uuden auton valinnasta

95 kommenttia
13
 • Lainaus:
  11.10.2007 klo 17:51 A-utoilija kirjoitti
  Ei noissa penkeissäkään ole olemassa mitään absoluuttista totuutta paremmuudesta ja myös ihmisen ruumiinrakenne ja mieltymykset vaikuttaa siihen millainen penkki tuntuu parhaalta. Itse asiassa aika harvoissa testeissä on annettu arvosana erikseen penkeille ja aika usein penkit ja sisätilat tai penkit ja mukavuus on yhdistetty yhdeksi arvosanaksi. Istuinmukavuuden kannalta Volvon penkit on ihan huippua, ei varmaankaan sivuttaistuen kannalta ja säädettävä reisituki olisi tietysti paikallaan kaikkiin penkkeihin, mutta sehän on yleensä vain lisävarusteisissa sporttipenkeissä. Mielelläni minäkin tuon säädettävän reisituen lisäisin autoni penkkeihin, mutta sitä nyt ei vaan ole saatavissa ja enempää sivuttaistukea taas en itse kaipaa.


  Seliseli, totuus on se ettei Volvo ole ainakaan parempi istuinmukavuudessa jos sitä hakee. Mielenkiintoista kuin aiemmin väitit kovaan ääneen että Volvon penkit ovat todetusti huippuluokkaa JA NIMENOMAAN PENKEILLÄ PERUSTELIT niin nyt kun tuleekin pänvastaista tietoa jo Bemun peruspenkeillä (saati millainen tilanne olisi Comfort-penkeillä) niin yhtäkkiä "Ei noissa penkeissäkään ole olemassa mitään absoluuttista totuutta paremmuudesta ja myös ihmisen ruumiinrakenne ja mieltymykset vaikuttaa siihen millainen penkki tuntuu parhaalta."...

    
 • Lainaus:
  11.10.2007 klo 19:56 kenesis kirjoitti

  No siinäpä sitten tulee sivutuotteena aika tavalla paljon tarpeetontakin informaatiota kuskille. Jotkut siitä rasittuu ja sinun on aika turhaa arvostella heidän tuntemuksiaan vääriksi.
  Hienoa kuinka keksit että tunnokas ohjaus voi olal huonokin asia. Naurettavaa.

  Mm. sen Volvon alusta on suunniteltu aivan eri painotuksilla kuin BMW:n. Se ei tarkoita, että se on huono, vaan erilainen. Joillekin se välittää juuri tarpeeksi tietoa. Näille henkilöille BMW välittää liian paljon tietoa. Ei tässä ole olemassa mitään absoluuttista totuutta, kuten olen koittanut sanoa aika monesti aikaisemminkin.
  Lue mitä kirjoitin alustojen eroista ja koita vielä selittää että kyse on vain painotuseroista!

  Täysin typerä väite tuo että jokin auto välittää liikaa tietoa.

    
 • Lainaus:
  11.10.2007 klo 21:03 A-utoilija kirjoitti
  Nuo on kuitenkin vain sinun mielipiteitäsi ja kenties muutaman muun BMW:hen hurahtaneen ja Volvoa vihaavan. Uusin Tuulilasi kirjoitti V70 koeajossaan seuraavaa:

  "Jousitus ansaitsee kiitoksen, sillä V70:llä taittaa matkaa mielikseen. Mukulakivetyksellä tai muulla töyssytiellä auto vain hieman niiailee. Tästä huolimatta kori ei kallistele liiallisesti kaarteissa. Toisaalla tässä lehdessä vertailtujen farkkujen jousituksista saisi koottua vastaavan kokonaisuuden, mutta ominaisuuksia pitäisi niputtaa useasta autosta.

  V70 istuu maantielle moitteetta, sillä urat ja sivutuuli eivät suuremmin vaikuta kulkusuuntaan. Ohjaus on onnistuttu niputtamaan hyvin alustan ominaisuuksiin. Ohjaustunto on parantunut huomattavasti ja samalla ohjausta vaivanneet heikko vaimennus sekä "heilurimainen" palautus ovat jääneet historiaan. Nyt ohjaus palauttaa jämäkämmin, mutta vaimentaa keskialueella paremmin suoraan. Alusta nielee loivemmat epätasaisuudet nöyrästi ja ajaminen on leppoisaa. Farmarin ajo-ominaisuuksilla ei kaivata yliaktiivisuutta, vaan loogisuutta ja neutraaliutta. Kaarteissa Volvo ei innosta urheilulliseen kanttailuun: sulava kurvailu tuntuu luontevammalta. Ajettavuus on kokonaisuutena onnistunut."


  Toisaalla lehdessä vertailtiin farkkuja: Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407, johon vertailuun tuossa viitattiin jousituksen toiminnassa.

  Valehteleeko sinusta sitten Tuulilasi, kun noin vuolaasti kehuu V70:n jousitusta ja ajettavuutta vai olisiko auto sittenkin käyttötarkoitukseensa (eli perhefarmari) nähden onnistunut kokonaisuus alustaltaan ja ajettavuudeltaan?


  Vertailtiinko siinä Bemuun? Ei. Voiko tuollaisen tekstin kirjoittaa lähes kaikista autoista? Kyllä. Lähes joka ikisellä autolla 'taittaa matkaa mielikseen'.

  Kukaan ei ole väittänyt etteikö Volvo olisi ok, kyse onkin siitä millainen se on muihin nähden. Millainen se olisi halvempiin nähden tuossa suhteessa? Taitaa olla aika Tuulilasin ottaa jenkkiautoja testeihin sillä ne taitavat olla se mitä etsivät ja haluavat julistaa haluttavina ominaisuuksiltaan.

  Mielenkiintoista kuinka Volvoa puolustavien täytyy aina määrittää yleinen käyttötarkoitus. Minä en nimittäin ole sitä mieltä että nuo ominaisuudet ovat kovinkaan suuren osan preferenssejä tai varsinkaan että olisi syytä määrittää ihmisten puolesta mitä he hakevat autolta.

  Muista sulkea silmät aina kun osut aiemman kirjoitukseni kohdalle jossa puhuin Volvon ja Bemun rakenteiden ja alustojen eroista, näky voi olla järkyttävä.

    
 • Hetken jo ajattelin, että vielä vastailisin noihin Putputin vaahtoamisiin seikkaperäisesti, mutta kyllä se nyt katkesi kamelin selkä. Jos massan hitauteen perustuvat auton perusrakenteiden erot eivät paina Putputin maailmassa mitään (paitsi silloin kun ne täsmälleen samat erot selittävät etupainoisten aliohjaamistaipumusta), niin en minä ala mekaniikan perusteita täällä kerrata. Pitäköön tunkkinsa.

  Putput, en tule jatkossa kommentoimaan kirjoituksiasi. Minulla on lähipiirissänikin ihan riittävästi jääräpäisiä yhden totuuden toitottajia. Hyvää jatkoa vaan, toivottavasti löydät vuosien kertyessä sisäisen rauhan.

    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 13:56 kenesis kirjoitti
  Hetken jo ajattelin, että vielä vastailisin noihin Putputin vaahtoamisiin seikkaperäisesti, mutta kyllä se nyt katkesi kamelin selkä. Jos massan hitauteen perustuvat auton perusrakenteiden erot eivät paina Putputin maailmassa mitään (paitsi silloin kun ne täsmälleen samat erot selittävät etupainoisten aliohjaamistaipumusta), niin en minä ala mekaniikan perusteita täällä kerrata. Pitäköön tunkkinsa.

  Putput, en tule jatkossa kommentoimaan kirjoituksiasi. Minulla on lähipiirissänikin ihan riittävästi jääräpäisiä yhden totuuden toitottajia. Hyvää jatkoa vaan, toivottavasti löydät vuosien kertyessä sisäisen rauhan.


  Hahhah, jatka vaan samaa linjaa! Et ole missään vaiheessa muutenkaan vastannut minun kirjoituksiin tai osannut muihin lähteisiin kommentoida vaan olet ollut koko ajan omissa maailmoissasi.

  Tarvitset todella onnea jos yrität tulevaisuudessa oikeasti ymmärtää edes niitä asioiden perusteita joita olet vissiin juuri alkanut opiskella ja alkeellisesti yrität soveltaa. Nimittäin tuollaisella tavallista huomattavasti vakavammalla lukihäiriöllä joka estää millään tapaa ymmärtämästä luettua ja se ettet omaa minkäänlaista taitoa käsitellä kokonaisuuksia ja poimia oleellisia tekijöitä tekee urakastasi lähes täysin mahdottoman.

  "Minulla on lähipiirissänikin ihan riittävästi jääräpäisiä yhden totuuden toitottajia." Juu, varmasti sinulla on ongelmia kaikkien muidenkin kanssa tuolla tyylillä...

  Ihan vaan osoituksena: ylläoleva kirjoituksesi ei sisällä mitään totuutta minun kirjoituksista, olenko sanonut ettei se vaikuta tippaakaan? En. Olen täysin oikeassa siinä ettei tuo painonjakauma ole todellakaan kovin oleellinen uraherkkyyteen tai suuntavakauteen autoissa verrattuna alustageometriaan. Vai olenko väärässä siinä että on monia erittäinkin takapainoisia autoja jotka kulkevat suoraan kuin juna?

  Tulevaisuudessa sinulla on varmaan helpompaa jos et taistele itseäsi tai sinun itse kuvittelemaasi vastustajaa vastaan vaan edes yrität katsoa mitä oikeasti on sanottu ja SUHTEUTTAA sen vielä lisäksi KESKUSTELTAVAN AIHEEN KOKONAISUUTEEN!

    
 • Lainaus:
  11.10.2007 klo 21:03 A-utoilija kirjoitti
  Lainaus:
  11.10.2007 klo 18:57 ZXXR kirjoitti

  Mielestäni ohjauksesta ja alustan toiminnasta pitää saada imetyksi kaikki mahdollinen tieto, silloin tietää mitä on tulossa, silmänräpäyksen kuluttua. Kaikkihan eivät tietenkään osaa käsitellä tietoa tai tulkitsevat sen väärin, mutta jotta sen tiedon saa niin ohjauksen ja alustan on oltava hyvät sekä niiden pitää vielä toimia saumattomasti yhdessä.

  Volvossa näin ei ole, eikä se siitä miksikään muutu vaikka sanotaan "kulkee kuin kiskoilla". Volvon suurin epäkohta on alustan toiminta, se ei välitä kuljettajalle tarpeeksi tietoa ja tieto minkä se välittää on epämääräistä. Volvossa on aina ollut tämä vika, vaikkakin jokaisessa mallissa siihen on tullut parannusta, silti on pitkä matka edessä ennenkuin homma toimii kunnolla. Ehkä se vaatii omistajan vaihdoksen ? ei nämä Fordin konsernialustat ja osat varmaankaan auta jos halutaan parempi lopputulos.  Nuo on kuitenkin vain sinun mielipiteitäsi ja kenties muutaman muun BMW:hen hurahtaneen ja Volvoa vihaavan. Uusin Tuulilasi kirjoitti V70 koeajossaan seuraavaa:

  " Blaablaa... Volvossa on ratti ja kääntyvät etupyörät ... blaa "

  Toisaalla lehdessä vertailtiin farkkuja: Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407, johon vertailuun tuossa viitattiin jousituksen toiminnassa.

  Valehteleeko sinusta sitten Tuulilasi, kun noin vuolaasti kehuu V70:n jousitusta ja ajettavuutta vai olisiko auto sittenkin käyttötarkoitukseensa (eli perhefarmari) nähden onnistunut kokonaisuus alustaltaan ja ajettavuudeltaan?


  Niinpä, siksi aloitankin lauseen: mielestäni.. mutta en ole hurahtanut mihinkään enkä ole Volvo vihaaja, todellakaan.
  Volvo oli yhtenä vaihtoehtona kun olin päättänyt vaihtaa autoa, hinta oli houkutteleva (erotus uuden pikku Fiiatin verran) ja sen takia olin valmis Volvon kohdalla hyväksymään että jotain jää pois tai että jokin toimii "ei niin hyvin", mutta alustan toimintaa en pystynyt sulattamaan vaikka kuinka sitä mielessäni vatvoin, kaiken muun kanssa olisi tullut toimeen.

  Volvoa voi ihan hyvin verrata akselilla Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407, niihin verrattuna se on parempi mutta parhaisiin saksalaisiin sillä on vielä matkaa.Se oli minun mielipiteeni mutta väittäisin että linkkikokoelmastasi löytyy aika paljon samansuuntaisia kommentteja.

    
 • EI tarvitse tehdä mitään kompromissejä jos valitsee Volvon autokseen. Se täyttää todellakin "perhefarkun" tarkoituksen hajuttomasti ja mauttomasti. Autolla voi ajella intohimottomasti niin kuin autoilla jotka tähän tarkoitukseen on suunniteltu: siirtämään ihmisiä ja tavaraa paikasta a paikkaan b. Ja erittäin turvallisesti. Muissa saman premium-luokan malleissa (BWM, AUDI, Mersu) on yritetty jotain sinne päin, mm. olla wannabe-farkku eli tehty takaosa käsittämättömän järjettömästi pilaten. Saaden sitä urheilullista tuntua, mitä tämän luokan autot eivät koskaan tule toteuttamaan. Keskusteluun osallistujat tietävät varmaan ihan hyvin minkälainen oikea urheilu-auto on. Ja kaikki rujot ajo-ominaisuudet esim. bimmereissä selitetään auton "välittämällä" kuvalla tiestä kuljettajalle. Joopa joo, kyllä se vanha piikkilangankiristäjäkin ojan kohdalle tullessa välitti tiedon rattiin, hyvä että ratti ja traktori käsissä pysyi.

    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 15:29 ZXXR kirjoitti

  Niinpä, siksi aloitankin lauseen: mielestäni.. mutta en ole hurahtanut mihinkään enkä ole Volvo vihaaja, todellakaan.
  Volvo oli yhtenä vaihtoehtona kun olin päättänyt vaihtaa autoa, hinta oli houkutteleva (erotus uuden pikku Fiiatin verran) ja sen takia olin valmis Volvon kohdalla hyväksymään että jotain jää pois tai että jokin toimii "ei niin hyvin", mutta alustan toimintaa en pystynyt sulattamaan vaikka kuinka sitä mielessäni vatvoin, kaiken muun kanssa olisi tullut toimeen.

  Volvoa voi ihan hyvin verrata akselilla Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407, niihin verrattuna se on parempi mutta parhaisiin saksalaisiin sillä on vielä matkaa.Se oli minun mielipiteeni mutta väittäisin että linkkikokoelmastasi löytyy aika paljon samansuuntaisia kommentteja.  Volvon alusta on mukavuuspainotteinen, näinhän on kaikissa koeajoissa myönnetty. Siitä huolimatta se on saanut kiitosta osakseen ja Tuulilasin V70 koeajossa kirjoitettiinkin, että vastaavan kokonaisuuden saisi koottua Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407 farmareista vain useammasta autosta yhdistelemällä. Eikö tuo kommentti jo osoita, että aika hyvin on alustan osalta pullat uunissa. Missään testeissäkään ei ole mainittu, että Volvon alusta olisi jotenkin huonompi kuin Saksalaisten kilpailijoiden, se on vaan painottunut enemmän mukavuuteen. Mitä esim. verrattaessa Audi A6:een tulee, niin itse pidän enemmän S80 alustasta kuin Audista.

  Itse en todellakaan ymmärrä näitä sport-jousituksia arkiliikenteeseen Suomen teille ja sitä miksi auton pitäisi olla niin hirveän urheilullinen kaikilta ominaisuuksiltaan. Itse en pidä matka-ajossa liiasta urheilullisuudesta, vaan auton pitää olla mukava ja kulkea vakaasti, mutta mikään lulla auto ei saa olla ja sitä Volvo S80 ei todellakaan ole, vaan jousitus on myös ihan riittävän jämäkkäkin.

  Volvohan tarjoaa Four-C alustan, jossa on 3 asentoon säätyvä iskunvaimentimien jäykkyys ja se hintakaan ei ole ihan mahdoton eli 2400 € S80:een. Itselläni ei tästä alustasta ole kokemusta, mutta enpä ole siitä kritiikkiäkään mistään lukenut ja Advanced-asetuksen pitäisi jo riittää aika urheilulliseenkin ajoon. Mukavampaan ajoon on sitten Comfort ja Sport asetukset. Asetuksethan vaikuttavat jousituksen ja iskunvaimentimien lisäksi myös ohjaukseen ja ajovakaudenhallintajärjestelmään. Tuollainen alusta voisi itsellänikin tulla kyseeseen, niin ei tarvisi pilata autoa kokonaan madalletuilla sport-alustoilla, jos joskus haluaa tilapäisesti mukavuuden sijaan enemmän jämäkkyyttä. Oletko ajanut Volvoa tuolla alustalla ja jos olet, niin osaatko antaa siitä asiallista kommenttia ilman Putput:maista vaahtoamista Volvon surkeudesta?

  [A-utoilija muokkasi tätä viestiä 12.10.2007 klo 18:45]
    
 • Ja vielä tuosta urheilullisuudesta; missä sitä Suomessa pääsee toteuttamaan? Jos otetaan keskimääräinen mutkatie jostain maakunnasta, se on joko 60 nopeusrajoituksella varustettu tai sitten niin huonossa kunnossa että ajaminen on hankalaa. Tai sitten molempia. Ja kun tuollaisella huonolla tiellä ajelet autolla jossa on 19" vanteet ja 40-profiilin kuminauha sekä jäykäksi viritetty jousitus (joka siis toimisi sileällä moottoriradalla paremmin) niin äkkiä siinä Prismasta ostettu maito muuntuu kermaksi kun se siellä takakontissa värähtelee. Voiko sellaista ajoa sanoa mukavaksi? Ja ohjaus vetelee urissa (minkä vuoksi useimmat tiet ovat huonoja) kun alla on 235 tai leveämmät nakit. Tai sitten vetely tuntuu muuten vain, niin kuin bimmereissä jo tehtaalta vakiovarusteeksi asennettuna. Tähän kun laskee mukaan talven vaikutuksen (urheilullisuus ja talvi yhdistelmänä ovat jo toisensa poissulkevia, ellei puhu jääpiikeillä ajosta, edelleenkin moottoriradalla), niin näkee selvästi, että urheilullisuuden korostaminen sellaisissa wannabe-urheilullisuusautoissa on ihan yhtä tärkeää kuin tikku silmässä.

  AUTON pitää olla mukava ja turvallinen ajettava siellä missä sitä käytetään sekä käyttötarkoitukseensa sopiva. Silloin siitä saa eniten vastinetta rahalleen. Eikä premiumluokassa tarvitse sijoittaa 10-20 t€ enemmän ominaisuuksiin joita ei edes tarvitse tai niitä ei edes ole. Tuolla hintaerolla tarkoitan Volvon hintaa BMW:n tai Audin hintaan verrattuna, Volvon eduksi.

    
 • Luulisi muidenkin seikkojen, kuin pelkästään perusliikkumisen kiinnostavan monia. Valinnassa on myös fiilis ja kulkineen imago usein tärkeä peruste.

    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 19:52 Ecoisti kirjoitti
  Ja vielä tuosta urheilullisuudesta; missä sitä Suomessa pääsee toteuttamaan? Jos otetaan keskimääräinen mutkatie jostain maakunnasta, se on joko 60 nopeusrajoituksella varustettu tai sitten niin huonossa kunnossa että ajaminen on hankalaa. Tai sitten molempia. Ja kun tuollaisella huonolla tiellä ajelet autolla jossa on 19" vanteet ja 40-profiilin kuminauha sekä jäykäksi viritetty jousitus (joka siis toimisi sileällä moottoriradalla paremmin) niin äkkiä siinä Prismasta ostettu maito muuntuu kermaksi kun se siellä takakontissa värähtelee. Voiko sellaista ajoa sanoa mukavaksi?

  ...

  AUTON pitää olla mukava ja turvallinen ajettava siellä missä sitä käytetään sekä käyttötarkoitukseensa sopiva. Silloin siitä saa eniten vastinetta rahalleen. Eikä premiumluokassa tarvitse sijoittaa 10-20 t€ enemmän ominaisuuksiin joita ei edes tarvitse tai niitä ei edes ole. Tuolla hintaerolla tarkoitan Volvon hintaa BMW:n tai Audin hintaan verrattuna, Volvon eduksi.


  http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/210283/volvo_v70_vs_rivals.html

  Otteita testistä:

  Volvo:
  "When it comes to driver appeal, owners of the previous car will be impressed by the new model’s stiffer chassis and improved handling. However, the V70’s front-wheel-drive layout doesn’t feel as sophisticated or agile as its rivals’. The soft suspension means the ride is comfortable over smooth surfaces, but the damping doesn’t prevent bumps on the road from being transmitted into the cabin.

  The Volvo is capable in corners, offering decent turn-in and plenty of grip, but it never involves the driver like the BMW, and isn’t as sure-footed as the 4WD Audi."


  BMW:
  "However, it’s the driving experience that really makes the 525d stand out. The 5-Series turns in with a sharpness that is unmatched by its rivals, and once you add in great feedback, minimal body roll and excellent grip, it really involves the driver. On twisty roads, it’s more agile and alive than the Mercedes, less ponderous than the Volvo, and more composed than the Audi. While the ride is quite solid, the damping is impressive. What’s more, it doesn’t suffer the steering kickback and suspension patter that upset the Volvo.

  The hard sidewalls of the run-flat tyres give it a slightly firm edge at low speeds, but most ruts and ridges are soaked up. ""However, even in standard trim, the 525d still offers an excellent dynamic compromise between handling and refinement."

    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 19:52 Ecoisti kirjoitti
  Ja vielä tuosta urheilullisuudesta; missä sitä Suomessa pääsee toteuttamaan? Jos otetaan keskimääräinen mutkatie jostain maakunnasta, se on joko 60 nopeusrajoituksella varustettu tai sitten niin huonossa kunnossa että ajaminen on hankalaa. Tai sitten molempia. Ja kun tuollaisella huonolla tiellä ajelet autolla jossa on 19" vanteet ja 40-profiilin kuminauha sekä jäykäksi viritetty jousitus (joka siis toimisi sileällä moottoriradalla paremmin) niin äkkiä siinä Prismasta ostettu maito muuntuu kermaksi kun se siellä takakontissa värähtelee. Voiko sellaista ajoa sanoa mukavaksi? Ja ohjaus vetelee urissa (minkä vuoksi useimmat tiet ovat huonoja) kun alla on 235 tai leveämmät nakit. Tai sitten vetely tuntuu muuten vain, niin kuin bimmereissä jo tehtaalta vakiovarusteeksi asennettuna. Tähän kun laskee mukaan talven vaikutuksen (urheilullisuus ja talvi yhdistelmänä ovat jo toisensa poissulkevia, ellei puhu jääpiikeillä ajosta, edelleenkin moottoriradalla), niin näkee selvästi, että urheilullisuuden korostaminen sellaisissa wannabe-urheilullisuusautoissa on ihan yhtä tärkeää kuin tikku silmässä.

  AUTON pitää olla mukava ja turvallinen ajettava siellä missä sitä käytetään sekä käyttötarkoitukseensa sopiva. Silloin siitä saa eniten vastinetta rahalleen. Eikä premiumluokassa tarvitse sijoittaa 10-20 t€ enemmän ominaisuuksiin joita ei edes tarvitse tai niitä ei edes ole. Tuolla hintaerolla tarkoitan Volvon hintaa BMW:n tai Audin hintaan verrattuna, Volvon eduksi.


  On näköjään haittapuoliakin siitä että vanhainkoteihin on alettu saada nettiyhteyksiä. Hyvä tietty että A-utoilija, Ecoisti ja kumppanit pysyvät aktiivisina...

  En tiedä mistä olet keksinyt puhua vain urheilullisuudesta, sitäkään en ymmärrä millainen outo käsitys sinulla siitä on kun luulet sen tuovan huonoja ominaisuuksia. Tällä palstalla yleisestikin näytetään puhuvan yleistermeistä joista kukaan ei tiedä tarkalleen mitä ne tarkoittavat eikä kukaan sitten puhukaan mitään tarkemmin tai osaa kertoa ihan oikeasti mitä tarkoittavat.

  Miksi siis urheilullisuus olisi huono asia? Onhan haukkumasi 'kivireki' 5-sarjakin Volvoa mukavampi! Miksei voi vain puhua hyvästä ajettavuudesta eikä urheilullisuudesta, siitähän tässä on pohjimmiltaan kyse? Miksi hyvään ajettavuuteen tarvittaisiin paljon vauhtia tai jotain erikoisteitä? Miksi hyvään ajettavuuteen tarvittaisiin 19 tuuman vanteita ja epämukavuutta? Etkö sitäkään tiedä että on olemassa Volvoa mukavampia autoja joissa on mainitsemasi kokoiset 'kamalat' vanne- ja rengaskoot? Miksi IHMEESSÄ hyvä ajettavuus ei olisi ERITYISESTI tärkeä talvella?

  Outoa väittää ettei esim. 5-sarjalainen olisi erittäinkin urheilullinen. Ei auton tarvitse olla mikään täysverinen urheiluauto ollakseen todella hyvä ajettava. Se että pienestä kaksipaikkaisesta mittoja kasvattaa ja paino nousee ei tarkoita etteikö samat elementit voisi olla edelleen pohjana. Kumman urheilullinen se V10:n kanssa on taviksen mielestä mutta ei tainnut tulla mieleen että sama pohja siinä 525i:ssäkin on, ei hevosvoimat tee urheilullisuutta!

  Kuvaavia on sinun hintaeroväitteet noiden autojen välillä. Taitaa 'turhimmat' 10-20te olla ne joita ei ole...

  Kas KUMMAA kun Volvossa onkin JUURI ne ominaisuudet ja piirteet mitä tarvitaan ja kaikki siitä parempi on TOTTAKAI turhaa! Hah!

  Jos et ole kiinnostunut ajamisesta ja se on sinulle vain ikävää istumista odotellessa määränpäätä niin miksi sitten tuhlaat aikaa autoilupalstalla? Jos kerran istuminen ja kaikki muu kuin ajaminen on se mitä arvostat niin eikö sopivampi olisi joku sohvapalsta jossa keskustellaan kuinka paljon autokuluissa säästyy muihin asioihin joita arvostatte?

  Jos kerran mielestäsi kaikki ajamisesta nauttiminen on turhaa ja hyvin tehdyn auton arvostaminen on hulluutta niin ehkä tosiaan sinä et ole paras henkilö arvioimaan ajettavuutta tai näitä autoja joissa eräs erittäin tärkeä asia on ajettavuus. Eikö muut saa arvostaa hyvää ajettavuutta ja saa odottaa yli 50te maksettuaan että myös alusta on tavallista parempi?

  Ehkä tarvitaan erillinen Volvo-osio tänne jossa voitte keskustella siitä kuinka täydellinen Volvo on ominaisuuksiltaan jokaiselle maan asukkaalle ja prikulleen oikean hintainen... vai onko tuo 'juuri oikea hinta jonka ylittäminen sentilläkään on turhaa' sattumalta sinun ostobudjetti ja siksi ottaa päähän kun mainitaan kalliimpia autoja?

  Harmi että autoista puhuva ja muita väärässä oleviksi väittävä ei niinkään perusasiaa ymmärrä kuin mistä eri tekijöistä ajettavuus koostuu ja miksi AUTOISTA KIINNOSTUNEET KUMMASTI TYKKÄÄVÄT HYVÄSTÄ AJETTAVUUDESTA. Viitsisit edes vastata muilla kuin yleistyksillä ja puhua hiukan kehittyneemmillä termeillä kuin 'pehmeä' ja 'kivireki' jos kerran väität ymmärtäväsi alustatekniikasta jotain. Luettelin mm. aika monta konkreettista asiaa jotka tekevät eroja näiden autojen välille.

    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 18:40 A-utoilija kirjoitti
  Volvon alusta on mukavuuspainotteinen, näinhän on kaikissa koeajoissa myönnetty. Siitä huolimatta se on saanut kiitosta osakseen ja Tuulilasin V70 koeajossa kirjoitettiinkin, että vastaavan kokonaisuuden saisi koottua Passat, Mondeo, Mazda6, Avensis, Vectra ja 407 farmareista vain useammasta autosta yhdistelemällä. Eikö tuo kommentti jo osoita, että aika hyvin on alustan osalta pullat uunissa. Missään testeissäkään ei ole mainittu, että Volvon alusta olisi jotenkin huonompi kuin Saksalaisten kilpailijoiden, se on vaan painottunut enemmän mukavuuteen. Mitä esim. verrattaessa Audi A6:een tulee, niin itse pidän enemmän S80 alustasta kuin Audista.

  Itse en todellakaan ymmärrä näitä sport-jousituksia arkiliikenteeseen Suomen teille ja sitä miksi auton pitäisi olla niin hirveän urheilullinen kaikilta ominaisuuksiltaan. Itse en pidä matka-ajossa liiasta urheilullisuudesta, vaan auton pitää olla mukava ja kulkea vakaasti, mutta mikään lulla auto ei saa olla ja sitä Volvo S80 ei todellakaan ole, vaan jousitus on myös ihan riittävän jämäkkäkin.

  Volvohan tarjoaa Four-C alustan, jossa on 3 asentoon säätyvä iskunvaimentimien jäykkyys ja se hintakaan ei ole ihan mahdoton eli 2400 € S80:een. Itselläni ei tästä alustasta ole kokemusta, mutta enpä ole siitä kritiikkiäkään mistään lukenut ja Advanced-asetuksen pitäisi jo riittää aika urheilulliseenkin ajoon. Mukavampaan ajoon on sitten Comfort ja Sport asetukset. Asetuksethan vaikuttavat jousituksen ja iskunvaimentimien lisäksi myös ohjaukseen ja ajovakaudenhallintajärjestelmään. Tuollainen alusta voisi itsellänikin tulla kyseeseen, niin ei tarvisi pilata autoa kokonaan madalletuilla sport-alustoilla, jos joskus haluaa tilapäisesti mukavuuden sijaan enemmän jämäkkyyttä. Oletko ajanut Volvoa tuolla alustalla ja jos olet, niin osaatko antaa siitä asiallista kommenttia ilman Putput:maista vaahtoamista Volvon surkeudesta?


  Volvon on lulla, selittelemällä se asia ei miksikään muutu, voit kaunistella sitä kutsumalla Volvoa mukavuuspainotteiseksi, jenkki kuvaa hyvin Volvon alustaa.

  EDIT: Jos mukavuus on sinulle autossa tärkein ominaisuus, osta Citroen. Siinä saat kaupanpäälle Sport-napin ja pehmeät sohvat.

  Sport-alustaa et ymmärrä selvästikään kun et sellaista ole ikinä kokeillut, kommentoi asiaa sitten kun sinulla on siihen eväät.

  Sport-alustaa ei korvata sillä että nappia painamalla jäykistetään vaimennus. Tästäkin väittämästä paistaa läpi tietämättömyytesi autoista ja ajettavuudesta ylipäänsä. Kannattaako ottaa osaa keskusteluun jos ei edes tajua mistä puhutaan ? ei millään pahalla mutta oli pakko sanoa kun jankkaat samaa asiaa jatkuvasti.

  [ZXXR muokkasi tätä viestiä 13.10.2007 klo 10:54]
    
 • Lainaus:
  12.10.2007 klo 19:52 Ecoisti kirjoitti
  Ja vielä tuosta urheilullisuudesta; missä sitä Suomessa pääsee toteuttamaan? Jos otetaan keskimääräinen mutkatie jostain maakunnasta, se on joko 60 nopeusrajoituksella varustettu tai sitten niin huonossa kunnossa että ajaminen on hankalaa. Tai sitten molempia. Ja kun tuollaisella huonolla tiellä ajelet autolla jossa on 19" vanteet ja 40-profiilin kuminauha sekä jäykäksi viritetty jousitus (joka siis toimisi sileällä moottoriradalla paremmin) niin äkkiä siinä Prismasta ostettu maito muuntuu kermaksi kun se siellä takakontissa värähtelee. Voiko sellaista ajoa sanoa mukavaksi? Ja ohjaus vetelee urissa (minkä vuoksi useimmat tiet ovat huonoja) kun alla on 235 tai leveämmät nakit. Tai sitten vetely tuntuu muuten vain, niin kuin bimmereissä jo tehtaalta vakiovarusteeksi asennettuna. Tähän kun laskee mukaan talven vaikutuksen (urheilullisuus ja talvi yhdistelmänä ovat jo toisensa poissulkevia, ellei puhu jääpiikeillä ajosta, edelleenkin moottoriradalla), niin näkee selvästi, että urheilullisuuden korostaminen sellaisissa wannabe-urheilullisuusautoissa on ihan yhtä tärkeää kuin tikku silmässä.

  AUTON pitää olla mukava ja turvallinen ajettava siellä missä sitä käytetään sekä käyttötarkoitukseensa sopiva. Silloin siitä saa eniten vastinetta rahalleen. Eikä premiumluokassa tarvitse sijoittaa 10-20 t€ enemmän ominaisuuksiin joita ei edes tarvitse tai niitä ei edes ole. Tuolla hintaerolla tarkoitan Volvon hintaa BMW:n tai Audin hintaan verrattuna, Volvon eduksi.


  Joopajoo,
  tyypit joilla ei ole mitään käytännön kokemusta sport-alustasta, väittää aivan ihmeellisiä asioita, onko joku puhunut 19" vanteista, 40-sarjan renkaista tai nakeista yhtikäs mitään ? paitsi sinä.

  Oletko edes koskaan istunut Bemarissa, saati ajanut sellaista sport-alustalla ? kommenteista päätellen et. Miksi siis jaat tietämättömyytesi ja vieläpä julkisesti ?

  UrheiluAUTOt on erikseen, ei tässä niistä ole puhuttukaan, eikä rata-ajosta vaan aivan normaalista ajosta PK-seudulla, sisältäen Prismassa käynnit perheen kanssa.

  Ei autoon tarvitse sijoittaa latiakaan, se on aivan vapaaehtoista, mutta turha väittää että Volvon ostamalla saa ihan yhtä hyvän kuin parhaat saksalaiset. Voit sillä itseäsi lohdutella mutta ei se näköjään tehoa kun olet täällä sitä vakuuttelemassa.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 08:39 ZXXR kirjoitti  Volvon on lulla, selittelemällä se asia ei miksikään muutu, voit kaunistella sitä kutsumalla Volvoa mukavuuspainotteiseksi, jenkki kuvaa hyvin Volvon alustaa.

  EDIT: Jos mukavuus on sinulle autossa tärkein ominaisuus, osta Citroen. Siinä saat kaupanpäälle Sport-napin ja pehmeät sohvat.

  Sport-alustaa et ymmärrä selvästikään kun et sellaista ole ikinä kokeillut, kommentoi asiaa sitten kun sinulla on siihen eväät.

  Sport-alustaa ei korvata sillä että nappia painamalla jäykistetään vaimennus. Tästäkin väittämästä paistaa läpi tietämättömyytesi autoista ja ajettavuudesta ylipäänsä. Kannattaako ottaa osaa keskusteluun jos ei edes tajua mistä puhutaan ? ei millään pahalla mutta oli pakko sanoa kun jankkaat samaa asiaa jatkuvasti.


  Jaaha tänne palstalle saatiin taas uusi kaiken autoista ja autojen ajettavuudesta omasta mielestään tietävä Bemari-hullu, jonka oman maun mukainen auto on se ainoa oikea ja kaikki muut ovat väärässä jos pitävät erilaisesta autosta kuin Bemari. On niitä autoja tullut koeajettua ja yhden 3 mm madalletulla sport-alustalla varustetun auton olin jopa vähällä ostaa aikanaan. Punnitsin autosta kaikki puolet silloin ja päädyin että omiin tarpeisiin ei ole madallettu sport-alusta paras, kun tulee noita hiekkateitäkin ajeltua.

  Minä olen koko ajan puhunut uudesta 80-mallista ja en ole koeajanut V70-mallia, jonka jousitus ei välttämättä ole täsmälleen samanlainen. Oma S80 ei ole lulla, sinä saat väittää siitä ihan mitä haluat, kosta se on sinun mielipiteesi. Nimenomaan mainitsin, että pystytkö antamaan asiallista kommenttia tuosta Volvon Four-C alustasta, jos olet sellaisella varustetun auton koeajanut, mutta näemmä samaa fanaattista tasoa on jutut kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla toisellakin Bemari-fanaatikolla.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 12:34 A-utoilija kirjoitti
  Jaaha tänne palstalle saatiin taas uusi kaiken autoista ja autojen ajettavuudesta omasta mielestään tietävä Bemari-hullu, jonka oman maun mukainen auto on se ainoa oikea ja kaikki muut ovat väärässä jos pitävät erilaisesta autosta kuin Bemari. On niitä autoja tullut koeajettua ja yhden 3 mm madalletulla sport-alustalla varustetun auton olin jopa vähällä ostaa aikanaan. Punnitsin autosta kaikki puolet silloin ja päädyin että omiin tarpeisiin ei ole madallettu sport-alusta paras, kun tulee noita hiekkateitäkin ajeltua.

  Minä olen koko ajan puhunut uudesta 80-mallista ja en ole koeajanut V70-mallia, jonka jousitus ei välttämättä ole täsmälleen samanlainen. Oma S80 ei ole lulla, sinä saat väittää siitä ihan mitä haluat, kosta se on sinun mielipiteesi. Nimenomaan mainitsin, että pystytkö antamaan asiallista kommenttia tuosta Volvon Four-C alustasta, jos olet sellaisella varustetun auton koeajanut, mutta näemmä samaa fanaattista tasoa on jutut kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla toisellakin Bemari-fanaatikolla.


  Hukkuva tarrautuu näemmä mihin vain. Jännityksellä odotan miten selittämällä saat Volvon 4-C alustasta maailman parhaan tekeleen, muista selostaa miten vakaajat ja jouset säädetään siinä sivussa. Anna palaa...

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 18:01 ZXXR kirjoitti
  Lainaus:
  13.10.2007 klo 12:34 A-utoilija kirjoitti
  Jaaha tänne palstalle saatiin taas uusi kaiken autoista ja autojen ajettavuudesta omasta mielestään tietävä Bemari-hullu, jonka oman maun mukainen auto on se ainoa oikea ja kaikki muut ovat väärässä jos pitävät erilaisesta autosta kuin Bemari. On niitä autoja tullut koeajettua ja yhden 3 mm madalletulla sport-alustalla varustetun auton olin jopa vähällä ostaa aikanaan. Punnitsin autosta kaikki puolet silloin ja päädyin että omiin tarpeisiin ei ole madallettu sport-alusta paras, kun tulee noita hiekkateitäkin ajeltua.

  Minä olen koko ajan puhunut uudesta 80-mallista ja en ole koeajanut V70-mallia, jonka jousitus ei välttämättä ole täsmälleen samanlainen. Oma S80 ei ole lulla, sinä saat väittää siitä ihan mitä haluat, kosta se on sinun mielipiteesi. Nimenomaan mainitsin, että pystytkö antamaan asiallista kommenttia tuosta Volvon Four-C alustasta, jos olet sellaisella varustetun auton koeajanut, mutta näemmä samaa fanaattista tasoa on jutut kuin eräällä nimeltä mainitsemattomalla toisellakin Bemari-fanaatikolla.


  Hukkuva tarrautuu näemmä mihin vain. Jännityksellä odotan miten selittämällä saat Volvon 4-C alustasta maailman parhaan tekeleen, muista selostaa miten vakaajat ja jouset säädetään siinä sivussa. Anna palaa...


  Aivan, mysteeri minullekin on miten se auttaa. Ellei muuten ole perustojen vaikutus tiedossa niin aiemmasta kirjoituksestani saa vähän kuvaa kuinka suuret erot näissä oikeasti on siellä pellin alla.

  Vaikka annettaisiin tasoituksena mahdollisuus kahteen eri Volvoon jossa toiseen on laitettu mikä tahansa urheilualusta niin yksi ainokainen Bemu on molempia sekä mukavampi että parempi ajaa JO ENNEN Dynamic Driven ottamista huomioon joka taitaa toimia Volvon systeemiä paljon paremmin.

  Sitä Dynamic Drivea ei A-utoilija ottanut lainkaan huomioon kun otti puheeksi lisävarusteet. Johtuu vissiin siitä ettei Volvon esitteissä Bemun varusteista kerrota. No, noinkin kehittyneet laitteet nostavat hintaa jo kauas tavallisempiin ratkaisuihin nähden.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 20:30 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  13.10.2007 klo 18:01 ZXXR kirjoitti

  Hukkuva tarrautuu näemmä mihin vain. Jännityksellä odotan miten selittämällä saat Volvon 4-C alustasta maailman parhaan tekeleen, muista selostaa miten vakaajat ja jouset säädetään siinä sivussa. Anna palaa...


  Aivan, mysteeri minullekin on miten se auttaa. Ellei muuten ole perustojen vaikutus tiedossa niin aiemmasta kirjoituksestani saa vähän kuvaa kuinka suuret erot näissä oikeasti on siellä pellin alla.

  Vaikka annettaisiin tasoituksena mahdollisuus kahteen eri Volvoon jossa toiseen on laitettu mikä tahansa urheilualusta niin yksi ainokainen Bemu on molempia sekä mukavampi että parempi ajaa JO ENNEN Dynamic Driven ottamista huomioon joka taitaa toimia Volvon systeemiä paljon paremmin.

  Sitä Dynamic Drivea ei A-utoilija ottanut lainkaan huomioon kun otti puheeksi lisävarusteet. Johtuu vissiin siitä ettei Volvon esitteissä Bemun varusteista kerrota. No, noinkin kehittyneet laitteet nostavat hintaa jo kauas tavallisempiin ratkaisuihin nähden.


  Mistä sinä sen tiedät, että Bemarin Dynamic Drive on sen parempi kuin Volvon Four-C alusta? Kaiva jostain linkki väitteesi tueksi. Oletuksesi tuntuu olevan joka asiassa ilman muuta, että Volvo on surkea ja Bemari ylivertainen, oli kyse sitten mistä asiasta tahansa.

  Noiden käyttötarkoituskaan ei ole ihan sama, Bemarin versio on aktiivinen kallistelunvaimennus, Volvolla järjestelmä vaikuttaa iskunvaimentimiin, ajonvakautusjärjestelmään, luistonestoon ja jopa kaasupolkimen vasteeseen. Tuo Four-C alusta on kehitetty yhdessä Ruotsalaisen Öhlinsin (kai arvostettukin moottoriurheilupiireissä) ja vaimenninvalmistaja Monroen kanssa. Koeajoja tuosta Volvon Four-C järjestelmästä ei paljon löydy, mutta yksi on TM 20/2002 Volvo S60R/V70R koeajossa ja siinä ainakin mainittin, että "kovasti kehuttu ja teknisesti edistyksellinen" alusta toimi moottoriradalla kaikin puolin luvatulla tavalla ja äärirajoillakin auto tuntui helpolta hallita. Ja nythän puhutaan autoista arkiliikenteeseen eli moottoriradoilla ajettavuudella äärirajoilla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä. Nuo kommentit on vuodelta 2002, joten järjestelmää lienee jo päivitettykin ja enää tuo ei tietenkään ole mitenkään edistyksellinen. Kukaan ei ole sitä väittämässäkään "maailman parhaaksi" alustaksi, olisipahan vaan mielenkiintoinen vaihtoehto saada samalla kertaa sekä mukava että urheilullinen alusta vain nappia painamalla. Itseäni tuo nyt kiinnostaisi lähinnä vaan mielenkiinnon vuoksi ja olisi mukava kuulla siitä käytännön kommentteja, jos joku olisi sellaisella varustetun auton koeajanut. Mutta eipä taida löytyä käytännön kokemuksia.

  En oikein ymmärrä miksi kaikesta pitää tehdä Volvo vs Bemari ottelu ja miksi kaikkea Volvoon liittyvää pitää niin suureen ääneen vähätellä. Jos Bemarilla olisi ihan vastaavanlainen alusta, niin täällä sitä kehuttaisi varmasti maasta taivaaseen, mutta kun sellainen on Volvolla, niin sen täytyy olla jo lähtökohtaisesti huono.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 21:47 A-utoilija kirjoitti

  En oikein ymmärrä miksi kaikesta pitää tehdä Volvo vs Bemari ottelu ja miksi kaikkea Volvoon liittyvää pitää niin suureen ääneen vähätellä. Jos Bemarilla olisi ihan vastaavanlainen alusta, niin täällä sitä kehuttaisi varmasti maasta taivaaseen, mutta kun sellainen on Volvolla, niin sen täytyy olla jo lähtökohtaisesti huono.


  Samaa minäkin ihmettelen. BMW:n valinneet ovat varmasti tehneet itselleen sopivan ja hyvän ratkaisun autovalinnassaan, mutta se ei tarkoita, että BMW olisi kaikille se paras vaihtoehto (jopa budjetista riippumatta). Mutta ei täällä kukaan myöskään väitä, että Volvot olisivat joku vastaus kaikkien autoilijoiden tarpeisiin. Hyviä autoja on autoliikkeet täynnänsä ja kukin varmasti löytää sen itsellensä sopivimman. On kuitenkin aivan turhaa mollata muiden valintoja tai toisia automerkkejä. Sanoisinpa sellaista jopa kypsymättömäksi käytökseksi.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 21:47 A-utoilija kirjoitti  Noiden käyttötarkoituskaan ei ole ihan sama, Bemarin versio on aktiivinen kallistelunvaimennus, Volvolla järjestelmä vaikuttaa iskunvaimentimiin, ajonvakautusjärjestelmään, luistonestoon ja jopa kaasupolkimen vasteeseen. Tuo Four-C alusta on kehitetty yhdessä Ruotsalaisen Öhlinsin (kai arvostettukin moottoriurheilupiireissä) ja vaimenninvalmistaja Monroen kanssa. Koeajoja tuosta Volvon Four-C järjestelmästä ei paljon löydy, mutta yksi on TM 20/2002 Volvo S60R/V70R koeajossa ja siinä ainakin mainittin, että "kovasti kehuttu ja teknisesti edistyksellinen" alusta toimi moottoriradalla kaikin puolin luvatulla tavalla ja äärirajoillakin auto tuntui helpolta hallita. Ja nythän puhutaan autoista arkiliikenteeseen eli moottoriradoilla ajettavuudella äärirajoilla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä. Nuo kommentit on vuodelta 2002, joten järjestelmää lienee jo päivitettykin ja enää tuo ei tietenkään ole mitenkään edistyksellinen. Kukaan ei ole sitä väittämässäkään "maailman parhaaksi" alustaksi, olisipahan vaan mielenkiintoinen vaihtoehto saada samalla kertaa sekä mukava että urheilullinen alusta vain nappia painamalla. Itseäni tuo nyt kiinnostaisi lähinnä vaan mielenkiinnon vuoksi ja olisi mukava kuulla siitä käytännön kommentteja, jos joku olisi sellaisella varustetun auton koeajanut. Mutta eipä taida löytyä käytännön kokemuksia.  Oheisesta linkistä löytyy kommenttia Volvon Four-C -alustasta.

  http://www.teknikensvarld.se/documents/bmw/335icoupe_volvos60r/index.xml

  Ko. testin mukaan Volvo S60R Four-C alustalla ei pärjännyt kovin hyvin BMW 335i:n sport-alustaa vastaan.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 21:47 A-utoilija kirjoitti
  En oikein ymmärrä miksi kaikesta pitää tehdä Volvo vs Bemari ottelu ja miksi kaikkea Volvoon liittyvää pitää niin suureen ääneen vähätellä. Jos Bemarilla olisi ihan vastaavanlainen alusta, niin täällä sitä kehuttaisi varmasti maasta taivaaseen, mutta kun sellainen on Volvolla, niin sen täytyy olla jo lähtökohtaisesti huono.


  Volvo-fanit voivat katsoa peiliin, Volvon heikkouksia ei jostain kumman syystä saa kritisoida, muiden paremmat ominaisuudet lytätään kirjan paksuisilla selityksillä ja käännetään huonoiksi ominaisuuksiksi. Aiemmin jo sanoin että Volvon hehkutus on mennyt yli äyräiden, siksi kerron mielipiteeni asiasta. Linkki siellä ja toinen tuolla ei ole mikään perustelu yhtään millekään, makuasioista voi aina väitellä mutta tekniikka ja se toteutus ei ole makuasia, toteutus on joko hyvä tai huono, toimii tai ei toimi, Volvon alusta ei toimi, parantunut huomattavasti 80-luvun tasosta mutta lievä lulla edelleen, voitte naamioida sen mukavuuspainotteiseksi mutta se ei perusasiaa miksikään muuta.

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 21:47 A-utoilija kirjoitti
  Mistä sinä sen tiedät, että Bemarin Dynamic Drive on sen parempi kuin Volvon Four-C alusta? Kaiva jostain linkki väitteesi tueksi. Oletuksesi tuntuu olevan joka asiassa ilman muuta, että Volvo on surkea ja Bemari ylivertainen, oli kyse sitten mistä asiasta tahansa.

  Noiden käyttötarkoituskaan ei ole ihan sama, Bemarin versio on aktiivinen kallistelunvaimennus, Volvolla järjestelmä vaikuttaa iskunvaimentimiin, ajonvakautusjärjestelmään, luistonestoon ja jopa kaasupolkimen vasteeseen. Tuo Four-C alusta on kehitetty yhdessä Ruotsalaisen Öhlinsin (kai arvostettukin moottoriurheilupiireissä) ja vaimenninvalmistaja Monroen kanssa. Koeajoja tuosta Volvon Four-C järjestelmästä ei paljon löydy, mutta yksi on TM 20/2002 Volvo S60R/V70R koeajossa ja siinä ainakin mainittin, että "kovasti kehuttu ja teknisesti edistyksellinen" alusta toimi moottoriradalla kaikin puolin luvatulla tavalla ja äärirajoillakin auto tuntui helpolta hallita. Ja nythän puhutaan autoista arkiliikenteeseen eli moottoriradoilla ajettavuudella äärirajoilla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä. Nuo kommentit on vuodelta 2002, joten järjestelmää lienee jo päivitettykin ja enää tuo ei tietenkään ole mitenkään edistyksellinen. Kukaan ei ole sitä väittämässäkään "maailman parhaaksi" alustaksi, olisipahan vaan mielenkiintoinen vaihtoehto saada samalla kertaa sekä mukava että urheilullinen alusta vain nappia painamalla. Itseäni tuo nyt kiinnostaisi lähinnä vaan mielenkiinnon vuoksi ja olisi mukava kuulla siitä käytännön kommentteja, jos joku olisi sellaisella varustetun auton koeajanut. Mutta eipä taida löytyä käytännön kokemuksia.

  En oikein ymmärrä miksi kaikesta pitää tehdä Volvo vs Bemari ottelu ja miksi kaikkea Volvoon liittyvää pitää niin suureen ääneen vähätellä. Jos Bemarilla olisi ihan vastaavanlainen alusta, niin täällä sitä kehuttaisi varmasti maasta taivaaseen, mutta kun sellainen on Volvolla, niin sen täytyy olla jo lähtökohtaisesti huono.


  A-utoilija jatkaa sitä samaa kehää mistä aiemmin puhuin: kun puhun tekniikasta niin siihen ei osaakaan mitään sanoa vaan valikoi (Simppa myös) sitten sopivia testejä, kun perustelen asioita testeissä niin sitten alkaakin puhumaan 'käytännön ajosta, omista mieltymyksistä jne.', ja kun puhun miksi autojen ominaisuudet riippuvat tekniikasta niin sitten ollaankin taas siitymässä testeihin, josta taas 'omiin mieltymyksiin', josta testeihin, josta Volvon 'sopivaan hintaan'...

  Volvofanaatikot perääntyvät kehää kiertäen...

  Katso viestejäni missä puhuin noista alusta-eroista, ja kerro millä tapaa Four-C eli säätyvät iskarit kumoaa kaikki nuo erot ja miten IHMEESSÄ säätyvät iskunvaimentimet mullistaisivat Volvon käytöksen?

  "Noiden käyttötarkoituskaan ei ole ihan sama, Bemarin versio on aktiivinen kallistelunvaimennus, Volvolla järjestelmä vaikuttaa iskunvaimentimiin, ajonvakautusjärjestelmään, luistonestoon ja jopa kaasupolkimen vasteeseen."
  -Hyvä että osaat edes kopioida Four-C:n mainoslauseet. Nyt kun vielä tietäisit millainen vaikutus sillä on auton alustaratkaisuihin kokonaisuutena...

  "Tuo Four-C alusta on kehitetty yhdessä Ruotsalaisen Öhlinsin (kai arvostettukin moottoriurheilupiireissä) ja vaimenninvalmistaja Monroen kanssa."
  Niin, ajossa säädettävät iskunvaimetimet on ollut Bemulla käytössä jo 80-luvun alussa ja tuossa kokoluokassa 80-luvun lopussa. Öhlins on erittäin arvostettu, mutta ei se paljon auta kun pitää tehdä halvalla ja se mihin ne laitetaan on Volvo...

  "Koeajoja tuosta Volvon Four-C järjestelmästä ei paljon löydy, mutta yksi on TM 20/2002 Volvo S60R/V70R koeajossa ja siinä ainakin mainittin, että "kovasti kehuttu ja teknisesti edistyksellinen" alusta toimi moottoriradalla kaikin puolin luvatulla tavalla ja äärirajoillakin auto tuntui helpolta hallita."
  Ja NYT et sitten löydäkään testejä? Johtuuko siitä että se on niin täysin sudeksi todettu auto ja järjestelmä? Mitäs Clarksonkin asiasta sanoi kuvailtuaan pitkään Volvon selityksiä sen toiminnasta, taisi olla jotain "Don't believe it" tai vastaavaa.

  Ja KAS KUMMAA kun et muista mitä olen muistaakseni useaan otteeseen lainannut erityisen korkeatasoisesta Autocarin ajettavuustestistä. HE TYRMÄSIVÄT VOLVON TÄYSIN, sanoen että 2.4 litrainen etuvetoAccord on aivan eri luokan ajettava. En ole tainnut koskaan ennen kuulla sellaista haukkumista testissä, ainakaan Eurooppailaisesta merkistä tai yli 30te hintaluokassa.

  "Ja nythän puhutaan autoista arkiliikenteeseen eli moottoriradoilla ajettavuudella äärirajoilla ei ole loppujen lopuksi mitään merkitystä."
  Niin, vaan on entistäkin tärkeämpää että mukavuus ja ajettavuus yhdistyvät, eikä kuten Volvolla ainoastaan jäykistetä alustaa hätälääkkeenä kun perusta on niin susi.

  Bemun alusta vaan on miljoona kertaa parempi perusta ajettavuudelle ja sen lisäksi heillä on pitkä historia ja monipuolinen kokemus alustatekniikan suhteen. Budjetti sen kehittelyyn on varmasti aivan eri luokkaa JA TAVOITTEET myös, ei vain säädetä hieman Fordin tarjoamaa alustaa pehmeäksi.

  Jos kerran Volvon 'huima turvallisuustyö' ja 'hienot testikeskukset' muka automaattisesti tarkoittavat että turvallisuus on huippua niin miksei Bemun suhteessa huimasti enemmän eroava korin ja alustan kehitystyö ja 'testitilat' vaikuta? Minusta kuitenkin on järkevämpää katsoa mitä tuloksena saadaan ja mitä pellin alla on, mutta ikävä kyllä sinä et ymmärrä asiasta selvästikään tarpeeksi jotta voisit muuta kun Volvon mainoslauseita säädettävistä iskunvaimentimistä latoa.

  En voi selostaa kaikkea ajettavuuteen vaikuttavia osa-alueita ja niiden vaikutussuhteita, mutta sen voin sanoa ettei iskunvaimentimien vaikutus ole parhaimmillaankaan kovin suuri ainakaan jotta auton käytös saataisiin muutettua täysin eri tyyliseksi. Jouset kun pysyvät samoina ei iskareiden toimintaa voi paljon muuttaa ennenkuin kokonaisuus muuttuu epäharmoniseksi, siksi Volvonkin systeemiä sanotaan todella kunnolliseksi vain yhdessä asennossa. Ja kuten sanottu niin KAIKKEA MUUTA joka vaikuttaa ajettavuuteen ei sitten olekaan muutettu.

  Hyvä tapa kuvata asiaa on ensinnäkin se että kun teiniviritystyyliin vaihdetaan autoon vain jäykemmät jouset niin ne eivät voi erota paljon alkuperäisistä jäykkyydeltään ja siltikään kokonaisuus ei ole hirveän hyvä. Kun halutaan tehdä asia kunnolla on laitettava yhdessä toimiviksi suunnitellut jouset JA iskarit.

  Toinen erittäin kuvaava asia on se että äärimmäisen Ferrari 430 Scuderian kehitystyössä mukana ollut Schumi piti tärkeänä että on voitava pitää pehmeä jousitusasento silloinkin kun muut säädöt on äärimmäisiä (eikä kaikki säädöt automaattisesti muutu ryhmänä) sillä hän piti sitä oikeastaan aina parempana kuin jäykkää. Myös Porsche GT3 RS on useimmiten nopeampi pehmeällä säädöllä kuin jäykemmällä.

  Vain yksi säätöasento on siis oikeasti käyttökelpoinen.

  Dynamic Drive ei tee ihmeitä mutta on todettu erittäin hyvin toimivaksi (ja sitä ei tarvitse itse räplätä tai valikoida mitä haluaa, se on mukava ja hyvä ajettava samaan aikaan). Se ei ole kompromissi vaan pieni apu tasapainoisen jousituksen toiminnalle. Se tavallaan antaa jousituksen toiminnalle tarkemman roolin, sen ei tarvitse työskennellä niin kovasti pitämässä korin liikkeitä kurissa. Alusta voidaan säätää mukavaksi ja tarkemmin kapeammalle toiminta-alueelle kun aktiiviset kallistuksenvaimentimet pitävät huolen äärimmäisten liikkeiden vaimentamisesta. Se ikäänkuin sallii suunnittelijan tehdä alustan siten ettei suuria korin liikkeitä olisi olemassa.

  Mutta kuten sanottu niin jo perusalusta toimii erittäin hyvin ja on huomattavasi Volvoa edellä. Siinä on samat elementit ja hakevat samoja asioita kuin esim. Ferrarin etumoottorisissa (paitsi käyttävät tasapainoa varten esim. magnesiumia koneessa sen sijaan että sijoittavat vaihteiston taka-akselille). Volvon serkkuja taas on muut etuvetokauppakassit, ja niistäkin suurin osa parempia ajettavuudeltaan, myös Fordit.

  Ja säädöissä taas Bemu kun hakee sekä hyvää ajettavuutta että mukavuutta kun hyvän kompromissin voi saada aikaan mutta Volvo joutuu tekemään enemmän lullamaisen alustan jotta saa mukavuutta aikaan ja etäinen tuntuma on seurausta siitä kun pitää peitellä huonoja piirteitä ja ennenkaikkea jotta mukavuuden saavuttaminen edes onnistuu.

  Kun puhut mukavuuden ja ajettavuuden kompromissista niin sellainen on nähtävissä ennemmin Volvon ja Mondeon välillä. Mondeo on paljon parempi ajaa, Volvon alusta taas on Mondeon pehmeämpi ja tunnottomampi versio. NE ovat samalla käyrällä mutta eri kohdassa. Bemun käyrä on kokonaisuudessaan korkeammalla ja se urheilullisin versio eli M6 kertoo jotain erosta.

  Volvo on mennyt huimasti eteenpäin paketillaan mutta ei ole lainkaan ihme ettei se ole läheskään Bemun tasolla.

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 12:28 Putput kirjoitti

  Bemun alusta vaan on miljoona kertaa parempi perusta ajettavuudelle ja sen lisäksi heillä on pitkä historia ja monipuolinen kokemus alustatekniikan suhteen. Budjetti sen kehittelyyn on varmasti aivan eri luokkaa JA TAVOITTEET myös, ei vain säädetä hieman Fordin tarjoamaa alustaa pehmeäksi.

  Dynamic Drive ei tee ihmeitä mutta on todettu erittäin hyvin toimivaksi (ja sitä ei tarvitse itse räplätä tai valikoida mitä haluaa, se on mukava ja hyvä ajettava samaan aikaan). Se ei ole kompromissi vaan pieni apu tasapainoisen jousituksen toiminnalle. Se tavallaan antaa jousituksen toiminnalle tarkemman roolin, sen ei tarvitse työskennellä niin kovasti pitämässä korin liikkeitä kurissa. Alusta voidaan säätää mukavaksi ja tarkemmin kapeammalle toiminta-alueelle kun aktiiviset kallistuksenvaimentimet pitävät huolen äärimmäisten liikkeiden vaimentamisesta. Se ikäänkuin sallii suunnittelijan tehdä alustan siten ettei suuria korin liikkeitä olisi olemassa.

  Mutta kuten sanottu niin jo perusalusta toimii erittäin hyvin ja on huomattavasi Volvoa edellä. Siinä on samat elementit ja hakevat samoja asioita kuin esim. Ferrarin etumoottorisissa (paitsi käyttävät tasapainoa varten esim. magnesiumia koneessa sen sijaan että sijoittavat vaihteiston taka-akselille). Volvon serkkuja taas on muut etuvetokauppakassit, ja niistäkin suurin osa parempia ajettavuudeltaan, myös Fordit.

  Ja säädöissä taas Bemu kun hakee sekä hyvää ajettavuutta että mukavuutta kun hyvän kompromissin voi saada aikaan mutta Volvo joutuu tekemään enemmän lullamaisen alustan jotta saa mukavuutta aikaan ja etäinen tuntuma on seurausta siitä kun pitää peitellä huonoja piirteitä ja ennenkaikkea jotta mukavuuden saavuttaminen edes onnistuu.

  Kun puhut mukavuuden ja ajettavuuden kompromissista niin sellainen on nähtävissä ennemmin Volvon ja Mondeon välillä. Mondeo on paljon parempi ajaa, Volvon alusta taas on Mondeon pehmeämpi ja tunnottomampi versio. NE ovat samalla käyrällä mutta eri kohdassa. Bemun käyrä on kokonaisuudessaan korkeammalla ja se urheilullisin versio eli M6 kertoo jotain erosta.

  Volvo on mennyt huimasti eteenpäin paketillaan mutta ei ole lainkaan ihme ettei se ole läheskään Bemun tasolla.


  Kun tuota BMW-julistusta lukee, niin ei voi olla kysymättä kumpi kopioi kummalta. Putput Bemarin mainoksista vai käyttääkö Bemari Putputin hehkutuksia mainoksissaan. Kai noista nyt edes jotain proviosiopalkkaa on pakko saada, ei kai nyt kukaan viitsisi kirjoitella romaaneja vapaa-ajallaan ihan ilmaiseksi jonkin automerkin lähes jumalallisesta asemasta. :smile:

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 12:52 A-utoilija kirjoitti
  Kun tuota BMW-julistusta lukee, niin ei voi olla kysymättä kumpi kopioi kummalta. Putput Bemarin mainoksista vai käyttääkö Bemari Putputin hehkutuksia mainoksissaan. Kai noista nyt edes jotain proviosiopalkkaa on pakko saada, ei kai nyt kukaan viitsisi kirjoitella romaaneja vapaa-ajallaan ihan ilmaiseksi jonkin automerkin lähes jumalallisesta asemasta. :smile:


  Tuon sisältörikkaampaa viestiä en odottanutkaan vastaukseksi.

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 13:31 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  14.10.2007 klo 12:52 A-utoilija kirjoitti
  Kun tuota BMW-julistusta lukee, niin ei voi olla kysymättä kumpi kopioi kummalta. Putput Bemarin mainoksista vai käyttääkö Bemari Putputin hehkutuksia mainoksissaan. Kai noista nyt edes jotain proviosiopalkkaa on pakko saada, ei kai nyt kukaan viitsisi kirjoitella romaaneja vapaa-ajallaan ihan ilmaiseksi jonkin automerkin lähes jumalallisesta asemasta. :smile:


  Tuon sisältörikkaampaa viestiä en odottanutkaan vastaukseksi.


  Minusta saat syyttää lähinnä itseäsi, että tapat keskustelut noilla älyttömillä Bemarin ylivertaisuuden hehkutuksillasi, jotka saa lähes romaanin mittasuhteet. Eihän noita tahdo jaksaa edes lukea ja kun ne menee vielä usein niin yliampuvien mainoslauseiden puolelle, tyyliin "Bemari on miljoona kertaa parempi kuin Volvo".

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 14:09 A-utoilija kirjoitti
  Kun tuota BMW-julistusta lukee, niin ei voi olla kysymättä kumpi kopioi kummalta. Putput Bemarin mainoksista vai käyttääkö Bemari Putputin hehkutuksia mainoksissaan. Kai noista nyt edes jotain proviosiopalkkaa on pakko saada, ei kai nyt kukaan viitsisi kirjoitella romaaneja vapaa-ajallaan ihan ilmaiseksi jonkin automerkin lähes jumalallisesta asemasta.

  ...................

  Minusta saat syyttää lähinnä itseäsi, että tapat keskustelut noilla älyttömillä Bemarin ylivertaisuuden hehkutuksillasi, jotka saa lähes romaanin mittasuhteet. Eihän noita tahdo jaksaa edes lukea ja kun ne menee vielä usein niin yliampuvien mainoslauseiden puolelle, tyyliin "Bemari on miljoona kertaa parempi kuin Volvo".


  Hyvä kirjoitus, hyvät perustelut, selkeät esimerkit ja mikä tärkeintä: Volvo-fanien selittelyt loppuivat siihen paikkaan.

  Mainoslauseista en sinuna puhuisi sen enempää...

    
 • Ai BMW:n lehdistötiedotteiden ja muu myyntimateriaalin lainaaminen on hyvää perustelua? Huhhuh, mihin tämä maailma on menossa. Ette ilmeisesti siellä puimurileirissä ole kuulleet mitään semmoisesta hommasta kuin lähdekritiikistä?

  [Simppa- muokkasi tätä viestiä 14.10.2007 klo 16:21]
    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 16:02 ZXXR kirjoitti
  Lainaus:
  14.10.2007 klo 14:09 A-utoilija kirjoitti
  Kun tuota BMW-julistusta lukee, niin ei voi olla kysymättä kumpi kopioi kummalta. Putput Bemarin mainoksista vai käyttääkö Bemari Putputin hehkutuksia mainoksissaan. Kai noista nyt edes jotain proviosiopalkkaa on pakko saada, ei kai nyt kukaan viitsisi kirjoitella romaaneja vapaa-ajallaan ihan ilmaiseksi jonkin automerkin lähes jumalallisesta asemasta.

  ...................

  Minusta saat syyttää lähinnä itseäsi, että tapat keskustelut noilla älyttömillä Bemarin ylivertaisuuden hehkutuksillasi, jotka saa lähes romaanin mittasuhteet. Eihän noita tahdo jaksaa edes lukea ja kun ne menee vielä usein niin yliampuvien mainoslauseiden puolelle, tyyliin "Bemari on miljoona kertaa parempi kuin Volvo".


  Hyvä kirjoitus, hyvät perustelut, selkeät esimerkit ja mikä tärkeintä: Volvo-fanien selittelyt loppuivat siihen paikkaan.

  Mainoslauseista en sinuna puhuisi sen enempää...


  Jos nyt tästä palstasta jotain yhteenvetoa vetää, niin onhan tämä Bemarin julistus mennyt jo ihan ihmeellisiin mittasuhteisiin. Jos tänne kirjoittaa, että Volvossa on joku asia hyvin, niin välittömästi alkaa julistus kuinka se on Bemarissa miljoona kertaa parempi, vaikkei olisi tehnyt pienintäkään vertailua Bemariin. Sitten jos kommentoi vastavuoroisesti jotain takaisin, niin alkaa kahta kauheampi julistus kuinka ylivertainen se "Bemari-jumala" on. Taas tämäkin homma karkasi käsistä, kun pyysin pelkästä mielenkiinnosta kokemuksia Volvon Four-C alustasta, niin vastauksina tulee pitkä litania Bemari-julistusta. Hoh hoijaa...

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 16:25 A-utoilija kirjoitti
  Jos nyt tästä palstasta jotain yhteenvetoa vetää, niin onhan tämä Bemarin julistus mennyt jo ihan ihmeellisiin mittasuhteisiin. Jos tänne kirjoittaa, että Volvossa on joku asia hyvin, niin välittömästi alkaa julistus kuinka se on Bemarissa miljoona kertaa parempi, vaikkei olisi tehnyt pienintäkään vertailua Bemariin. Sitten jos kommentoi vastavuoroisesti jotain takaisin, niin alkaa kahta kauheampi julistus kuinka ylivertainen se "Bemari-jumala" on. Taas tämäkin homma karkasi käsistä, kun pyysin pelkästä mielenkiinnosta kokemuksia Volvon Four-C alustasta, niin vastauksina tulee pitkä litania Bemari-julistusta. Hoh hoijaa...


  Taas teet samaa, kierrellen ja kaarrelen käännät asiat päälaelleen sekä teet itsestasi poloisen jota pojat kiusaa. Ja kun tulee takkiin, aloitat Bemari-Jumala-Jeesustelun. Näyttää ottavan koville.

    
 • Lainaus:
  14.10.2007 klo 16:55 ZXXR kirjoitti
  Lainaus:
  14.10.2007 klo 16:25 A-utoilija kirjoitti
  Jos nyt tästä palstasta jotain yhteenvetoa vetää, niin onhan tämä Bemarin julistus mennyt jo ihan ihmeellisiin mittasuhteisiin. Jos tänne kirjoittaa, että Volvossa on joku asia hyvin, niin välittömästi alkaa julistus kuinka se on Bemarissa miljoona kertaa parempi, vaikkei olisi tehnyt pienintäkään vertailua Bemariin. Sitten jos kommentoi vastavuoroisesti jotain takaisin, niin alkaa kahta kauheampi julistus kuinka ylivertainen se "Bemari-jumala" on. Taas tämäkin homma karkasi käsistä, kun pyysin pelkästä mielenkiinnosta kokemuksia Volvon Four-C alustasta, niin vastauksina tulee pitkä litania Bemari-julistusta. Hoh hoijaa...


  Taas teet samaa, kierrellen ja kaarrelen käännät asiat päälaelleen sekä teet itsestasi poloisen jota pojat kiusaa. Ja kun tulee takkiin, aloitat Bemari-Jumala-Jeesustelun. Näyttää ottavan koville.


  Ai missä asiassa tulee takkiin ja missä asiassa kiertelen ja kaartelen? Aina vaan huvittavammaksi menee touhu. Onkohan muuten ZXXR ja Putput yksi ja sama kirjoittaja? Epäilyt on heränneet jo ajat sitten.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit