Testiin aihetta: pienet nelivetoiset

3 kommenttia

Yhtä vertailutestiä olen odottanut jo pitkään. Kaipaan pienten edullisten nelivetoisten testiä. Kriteerit voisi laatia siten, että mukaan saataisiin yleisimmät perhekäyttöön tarkoitetut nelivetoiset, esim Suzuki, Kia, Dacia ja mitä niitä lieneekään, sekä bensa, että dieselkoneella.
Hintaluokaksi sopii vaikka alle 40k€.

Testistä saa jättää pois renkaan vinguttelut asfalttiradalla ja urheilullisuuden ylistykset, koska näitä autoja ei ole siihen tarkoitettu eikä kukaan niitä sitä varten hanki. Sen sijaan riittävät testit kuvien kanssa siitä, miten auto pärjää täydessä kuormassa olevan peräkärryn kanssa jyrkällä mutaisella venerampilla. Sekä siitä, miten auton ja asuntovaunun yhdistelmä käyttäytyy sivutuulessa ja mutkaisella tiellä. Mukaan tietenkin selvät taulukot sallituista perävaunupainoista ja paaluvedosta hiekalla.

vertailuun lisäksi suositus siitä, onko auto tarkoitettu umpimetsään työkaluksi, emännän torikassiksi talviaikaan, asuntovaunun vetoon vai traileriveturiksi. Vai wannabe-metsäläisen bulevardisportiksi.

Lisäpisteitä kunnon maavarasta, vetoon sopivista ensiasennusrenkaista, tasauspyörästöjen lukoista, pohjapanssareista ja kuramatoista.

  
 • Hyvä ajatus, mutta 40 k€:n hintaa en miellä edullisten luokkaan kuuluvaksi. Dacioitakin saa alta 20 k€:n hinnalla.

  25-40 k€:n tavallista henkilöautoa korkeammalla maavaralla olevien nelivetoisten testejä on ollut viime vuosina useita, niistä kiitos.

    
 • Hieno ehdotus. Pienet katumaasturit automaattivaihteella sekä bensiini että dieselmallit. Listaan voisi lisätä vielä Mitsubishi ASX 2,2, Jeep Renegade 1,4 turbo ja 2,0 diesel, Fiat 500 X. Eteneminen lumessa ja muut talviominaisuudet. Päästömittauksiin ei kannata uhrata paljon aikaa.

    
 • No nythän se nelivetotesti kohta on luettavissa, Talviauto 2016.

  Lisäksi aikaisempia testituloksia voi ihmetellä vaikka täältä:

  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1083rzvoCaxtSamYQnKyiKH7rJWmEAiFELyFE8tzpV50/edit?usp=sharing

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit