"Mercedes E-sarjassa on loukkaantumisriski pienin"

5 kommenttia

Tällainen otsikko oli TM:ssä tänään ja siinä viitattiin autojen turvallisuustutkimukseen ajalta 2005 - 2014.

Mersun E-sarja on varmaankin ollut vuosien saatossa luokkansa turvallisimpia autoja yleisesti ottaen, mutta tuskin sentään tutkimuksen "voittanut" Mercedes E-sarja vuosimallia 1984 - 1995 voi olla turvallisempi kuin nykyautot. Kyseessähän on 33 vuotta vanha automalli. Todennäköisesti näin vanhoilla autoilla ajetaan melko vähän ja siististi, joten onnettomuuksia ei pahemmin näille kerry.

Lisäksi voidaan todeta että vuosien saatossa VW Passat on ollut E-sarjaa turvallisempi, joten aika outoon valoon tuo TM:n otsikko jää, jos sen ainoa peruste on E-sarjan vuosimallien 1984 - 1995 melko näennäinen kolariturvallisuus.

https://tekniikanmaailma.fi/autot/tutkimus-suomesta-200-2014-mersun-e-sarjassa-loukkaantumisriski-pienin-ford-kassa-suurin/

  
 • Yhteenajothan ovat tuossa jo laskettu ajosuoritetta kohden, joten ajomäärät eivät vaikuta tuloksiin. Eiköhän tässä ole aika paljon kyse siitä, miten ja missä noilla autoilla ajetaan. Pohjamaan suorilla nopeuskameroiden valvovan silmän alla toista mijoonaa keräävä kroonisesti puutunut Mersu ei vain ole kovin onnettomuusaltis yhdistelmä. Onnettomuusalttiit kuljettajat suosivat varmasti aivan muita autoja.

    
 • Tuossa Iltalehden juttu samasta tutkimuksesta. Sinänsä ihmetyttää se että ikivanhojen autojen kolariturvallisuutta pitää tutkia näinkin tarkkaan.

  http://www.iltalehti.fi/autouutiset/201705232200156831_oa.shtml

    
 • Highway Safety on listannut 10 turvallisinta autoa amerikassa, huomioitavaa on, että näissä autoissa yksisikään ei ole kuollut viimeisen 4 vuoden aikana onnettomuuksissa. Audi Q7 on ykkönen.

  Turvallisimmat autot siis ovat:

  Audi Q7
  Volkswagen Tiguan
  Toyota Tacoma Double Cab
  Mazda CX-9
  Audi A6
  Jeep Cherokee
  BMW 535, i, is
  BMW 535xi
  Lexus RX 350
  Lexus CT 200h
  Mercedes-Benz M (nykyisin GLE)

  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/amerikassa-listattiin-turvallisimmat-autot-naissa-kukaan-ei-ole-kuollut-neljaan-vuoteen/aBch77xC

    
 • TM= T änään M ersu.

    
 • Olipa harhaanjohtava otsikko, jonka luin itsekin väärin pikasilmäyksellä kuvitellen puheena olevan 2005 - 2014 vuosimallit.

  Siksi toisekseen, eihän tuon turvallisimman Mersun W124 mallisarjan kahdeksan ensimmäistä vuosikertaa edes ole E-sarjalaisia, koska korimallitunnus ilmestyi takaluukkuun 1993 faceliftissä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit