Virolaisten ajotapa liikenteessä

10 kommenttia

Virolaisten holtittomalle ajotyylille lienee kaksi vaihtoehtoista selitystä. Joko kyseessä on se että Viro on autoilun ja ajokulttuurin kehitysmaa taikka vaihtoehtoisesti on kyse siitä että suurin osa tänne tulevista virolaisista on nuoria mieshenkilöitä joiden tapoihin kuuluu ajella liikennesäänöistä piittaamatta. Kuten esimerkiksi ohitukset keltaisen sulkuviivan yli selvällä ylinopeudella.

  
 • "nuoria mieshenkilöitä joiden tapoihin kuuluu ajella liikennesäännöistä piittaamatta."

  Uskon että kyse on juuri tästä. Ja koska liikennevalvontaa ei juuri ole voi nuori mies kerta toisensa jälkeen onnistuttuaan tempussaan oppia että "säännöt on tehty rikottaviksi". Ajokortiton rakennusmies joka lusii 3 kuukautta kesäaikaan vankilassa voi menettää työpaikkansa, joten huhut kulkisivat ja priorisointi temppuilun ja ajokortin halussapidon välillä voisi muuttua.

  Virossa toimii suojatiesääntö esimerkillisesti, joten se minkälainen liikennekultturi on, on poliittinen valintakysymys. Suomessa on paljon valvontaa, mutta se toimii itsepalveluna kameratolppien kohdalla. Saa ajaa sakot jos haluaa, tai sitten hidastaa hetkeksi.

    
 • Muistan lukeneeni lehtiartikkelin jonka mukaan noin 10 prosenttia liikenteessä olijoista on niin sanotusti piittaamattomia kuskeja.

    
 • Ei niitä kovin isoa prosenttia ole, mutta piittaamaton kuljettaja erottuu joukosta helposti. Ajokortittomuus määräajaksi ja sanktioiden toimeenpaneminen ajo-oikeudetta ajosta (max ½ vuotta vankeutta!) saisi paatuneimmankin hätähousun malttamaan mielensä liikenteessä.

    
 • Kuka sitä ajokorttia kysyy näytettäväksi, minä olen ajanut kymmeniä vuosia eikä sitä ole kysynyt kukaan. Ei edes onnettomuuden uhrina ollessani (kaksi peräänajoa).
  "Turha investointi"
  Ai niin piti olla piittaamaton kuski.

    
 • Ongelmahan on juuri siinä, että liikennerangaistukset koskevat vain tavallisia ihmisiä.

    
 • Karrette:
  Virossa toimii suojatiesääntö esimerkillisesti, joten se minkälainen liikennekultturi on, on poliittinen valintakysymys.

  Vain Karrette vetää yhden maan suojatiekulttuurista johtopäätöksiä toisen maan keltaisen viivan ohituskulttuuriin, ensinmainitun kansalaisten toiminnasta ja ilman turhia miettimisiä...

  Ehdotatko, että Tulli voisi jakaa maahan tulevien vironautojen kuskeille lappuja satamassa, joissa kerrotaan, että Suomessakin on liikennesäännöt, joita pitäisi noudattaa?

    
 • EST tunnuksilla ajavien ajokäytös ei mitenkään merkittävästi poikkea meidän omista.

    
 • Poikkeaa todella paljon huonompaan suuntaan. Monet sikailevat aivan sumeilematta ja ajavathan he kännissäkin paljon suomalaisia enemmän.

    
 • Voi se olla niinkin että poikkeaa huonompaan suuntaa suomalaisesta ajotavasta jos mahdollista, Virossa liikenne sujuu kuitenkin joustavasti.
  Mihinkä tietoon kännissä ajo perustuu?

    
 • Suojatien kunnioittamisen suhteen sivistys alkaa Tallinnasta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit