EU-tulli

2 kommenttia

Onko kenelläkään kokemusperäistä tietoa siitä, kuka maksaa 8% tullimaksun, joka määrätään eu:n ulkopuolella valmistetulle autolle kun se rekisteröidään eu:n alueelle? Kyse on siis Suomesta verovapaana ostettavasta vientirekisteröidystä autosta. Jos asiaa kysyy ns. asiantuntijoilta saa monta erilaista vastausta.

Jos tullia ei makseta auton oston yhteydessä, miten sen suorittamista valvotaan? Ts. saako auton aikanaan rekisteröityä Suomeen ilman maksettua tullia? Arvonlisävero pitää olla maksettu, siinä ei taida olla tulkinnan varaa.

  
  • Katso www.tulli.fi, www.sompsa.fi, www.verotus.net.
    Jos ajoneuvo on tuotu EU-maahan, rekisteröity jossakin maassa, ja tuot sen käytettynä Suomeen, ei siitä enää voi mennä ylimääräistä tullimaksua. Se on suoritettu viimeistään rekisteröinnin yhteydessä siihen maahan jossa se otetaan liikenteeseen. Tätä tietoa en ole tarkistanut, ota se huomioon, mutta ehkä selviää noilta nettisivuilta.

      
  • Tiedän vain erään tapauksen, jossa verovapaasta autosta on maksettu tulliton hinta eli se, jonka auto maksaisi, jos se rekisteröitäisiin eu:n ulkopuolelle. Auto on kuitenkin eu:n alueella. Lieneeköhän autoliike ottanut 8% takkiinsa?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit