Kinofilmi lentokentällä

3 kommenttia

Lentokentällä varoitetaan, että kamerat pitäisi olla käsimatkatavaroissa, koska läpivalaisu voi vahingoittaa filmiä. Nyt kuitenkin kinokamera jäi matkalaukkuun ja 30 kuvaa on vielä ottamatta. Onko kokemuksia, miten filmi kestää läpivalaisun? Meneekö pilalle vai onko se vain olemassa oleva, mutta epätodennäköinen riski?

  
 • Joskus muistelen(n 10 v sitten) sitten sanotun, että 1000 ASA ja herkemmät menevät pilalle, muut eivät.
  Useimmissa valmistamoissa on mahdollisuus jättää epäonnistuneet paperikuvat lunastamatta, tällöin vain kehitys jää itselle jos filmi on piloilla.

    
 • Tärkeämpää kuin maksaa epäonnistuneista kuvista olisi etukäteen tietää, onko filmi pilalla. Voisi heittää sen samantien menemään, ettei tulisi kuvattua lisää pilaantuneella filmillä. Varminta on kai viedä se jo nyt vajaana kehitykseen.

  Filmini on asa 400. Osaatko sanoa, jos filmi vioittuu, meneekö koko filmi vai ainoastaan siihen mennessä otetut kuvat pilalle?

    
 • Nyt on filmi kehitetty. Yhtään kuvaa ei mennyt pilalle, vaikka filmi oli yli puoli vuotta vanha. Alkupään kuvissa on ehkä aavistuksen huonompi laatu, mutta ei niin merkittävästi, että haittaisi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit