Kamerapuhelin vs. puhelinkamera

2 kommenttia

Olen hankkimassa digikameraa, ja mieleeni tuli eräs omituisuus.

Hyvin monessa uudessa puhelimessa on nykyään "lisävarusteena" kamera. En ole kuitenkaan vielä tavannut sellaista digikameraa, jossa olisi lisävarusteena puhelin, tai mp3 -soitin. Miksiköhän en?

Luulisi tässä olevan oiva markkinarako. Toisaalta, en oikein tiedä mitenkä suhtautuisin, jos kamerakauppias esittelisi kameraa, ja sanoisi: "Tässä meillä on hyvä kamera, ottaa todella hyviä kuvia ja siinä on vielä lisävarusteena puhelin. Sillä on helppo ja mukava soitella kavereille, ja kertoa minkälaisen kuvan juuri otti".

  
  • Joku vuosi sitten oli ainakin pari kameraa, jossa oli mukana mp3-soitin, mutta itse kamerat olivat niissä aika vaatimattomia.
    Esim. Casio Exilim EX-M2 http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/exs2.html

      
  • Kun yhdistetään kamera ja puhelin, niin saadaan aikaan kompromissi, jossa ainakin kamera toimii vähän niin ja näin. Onhan sitä yritetty yhdistää vene ja autokin ja tulos on ollut enemmän huono kuin hyvä.

    Jos harrastaa valokuvausta, niin hankkii ihan oikean kameran ja jättää lelut omaan arvoonsa. Jos tarvitsee muistinsa tueksi aamuyöstä jotain tukea, niin voi tyytyä puhelimen kameraan. Molemmat sekä muisti että kamera antavat silloin yhtä hämärän kuvan tapahtuneesta.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit