kokemuksia Kiinan traktoreista?

4 kommenttia

Hankin kesällä kiinalaistraktorin kiinteistön ja pihapiirin hoitoon. Kone on 28hv diesel ja varustettu etu + takanostolaitteilla. Konetta ei voi vielä rekisteröidä, koska tehtaan sertifikaatti puuttuu. On osoittautunut tosi tehokkaaksi mm. 4-vedon kanssa. Miinuksena on "krouvi" viimeistely, mutta ei häiritse, kun hinta oli poskettoman halpa. Olisin kiinnostunut kokrmuksista jos joku on myös laitteen hankkinut.

  
 • TM:llä on sellaiset silmäsivusuojaukset, että se havaitsee ja kirjoittaa vain kapeahkosta osasta tekniikan sovellusten kenttää. Tuo kenttä pitää sisällään pääsäntöisesti henkilöautoihin ja informaatiotekniikkaan liittyvää teemoitusta. Muu, jopa taloudellisestikin merkittävä tekniikka ei näytä sisältyvän TM:n aihepiireihin
  Esim. tämän päivän traktorit ovat monialaisia huipputeknisiä (voima)koneita. Niiden moottori-, vaihteisto- ja hydrauliikkatekniikat ovat edistyksellisimpien merkkien ja mallien kohdalta todellista huippuTEKNIIKKAA! Mm. portaattomat mekaanis-hydrauliset vaihteistot, joita ohjelmallisesti ohjata käyttötilanteen tai tehtävän työn mukaan edustavat tätä. TM ei kerro niistä eikä niiden toimintaperiaatteista mitään.

  Niin että tuskinpa täällä keskustellaan kaukoidän halpatraktoreistakaan. TM:n artikkelit eivät ainakaan ole edistämässä tuon keskustelun syntyä.

  Monilla TM:nkin lukijoilla on käytössään traktori jollei muuten, niin kesäasunnon harrasteita ja askareita varten. Niin ollen tälläkin foorumilla voisi jonkin sortin dialogia käydä traktoreistakin. Yllekirjoittanutkin on harkinnut mökkitraktoria, koska mönkijästä ei mielestäni ole traktorin korvaajaksi ainakaan nykymuodossaan. Kokemustiedon puute vain vaivaa tuota projektia.

    
 • Siitä on jo aikaa, kun tiedustelin täältä kokemuksia ko. koneista. Näyttää aihe olevan vieras suurimmalle osalle keskustelijoista. Asiaan mennäkseni kerron omista kokemuksistani. Hankin tosiaan koneen koska pihatyöt ym. olivat aikaaviepiä ja melko raskaitakin. Emäntä oli puhunut kasvimaan laittamisesta, minulle tuli tuskan hiki otsalle sen toteuttamisesta. Naapurin isäntä myi vanhan 2-lapaisen kyntöauran joka sopi heittämällä koneen perään. Vaikka oli kuiva kesä ja savimaa, niin kyntö onnistui helposti. Ostin talveksi perälevyn lumitöihin ja kun saatiin ekat lumet, niin pääsin kokeilemaan miten onnistuu. Onnistui muuten hyvin, mutta meni osa nurmikkoakin rullalle.kokemuksen puutteesta. Kone on toiminut moitteetomasti kiitos yksinkertaisen tekniikan. Ketterä käännellä kiitos hydrauliikalla tehostetun ohjauksen. Laite on yllättänyt minut todella posittvisesti toiminnallaan. On myös hyvä työlaitevalikoima saatavana, jopa takakaivuri. Jos tällaista tarvitsee, niin kannattaa tutustua on meinaan vähintään puolet halvempi kuin länsimaiset kiinteistötraktorit

    
 • Mikä merkki ja paljonko maksoi?

    
 • Merkki on Jinma ja hinta oli minulle 14000euroa. Varustettu hytillä ja etukurmaajalla. kuormaaja nostaa 400kg ja takanostolaite tuplasti jos on edessä painot. Näitä tuo maahan Loitra oy sijainti Loimaa. Heillä on nettisivut josta voi käydä katsomassa. löytyy myös ilman hyttiä olevia versioita, eli edullisempia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit