Kellokytkimet ulkovaloille – onpas vaikeata

1 kommentti

Piti laittaa ulkovaloille kellokytkimet. Senhän pitäisi olla ihan helppoa. Ostetaan marketista ulkokäyttöön sopiva kellokytkin, laitetaan se ulkopistorasiaan ja ulkovalojen johto kellokytkimeen.



MUTTA ulkopistorasiassa on suojaläppä, joka ei aukea kuin vähän yli 90astetta. Eikä löydy ainoatakaan sellaista kellokytkintä, joka mahtuisi tuohon läpän alle. Vähimmilläänkin ovat reilun sentin liian suuria. Lamppukaupan myyjän kanssa asiaa ihmettelin, ja hän ehdotti laittamaan pistorasian ja kellokytkimen väliin haaroituskappaleen (maadoitettu haaroitus läppäkansilla). Ostin noita pari kappaletta, mutta vieläkin tuli sopimattomuusongelmia. Yhden kellokytkimen tasainen pohja ottaa haaroituksen ”ylimääräisen puolen” läppään kiinni, eikä kytkimen pistotulppa mene täysin perille, mutta toimii silti. Toiseen kellokytkimeen taas ei sovi led-ulkovalojen muuntaja, koska muuntajasta lähtevän johdon liitin ottaa kiinni kellokoneiston suojaläppään. Ei ole helppoa ei.

  
  • Tuttu juttu minullekin. Joissakin pistorasioissa kansi ei tosiaankaan aukea riittävästi. Meillä on kahdenlaisia, niitä joissa kansi aukeaa yli 180 astetta ja sitten noita reilut 90 astetta aukeavia. Toistaiseksi olen löytänyt riittävän pieniä kellokytkimimiä, ihan sellaisia perusmallisia "mekaanisia" kytkimiä.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit