Lamppujen loisteho

4 kommenttia

Miksiköhän energiansäästö- ja T8-loistelamppujen loistehosta ei kirjoitella missään. Ongelma on kuitenkin todella suureksi kasvanut jo. Siirtomaksut vaan nousee, luvattu jo kuusinkertaisia korotuksia niihin. Ja teollisuus painii kompensoinnin kanssa ettei joutuis maksamaan niin kauheita energialaskuja. Silti asiasta ei kirjoiteta eikä uusista tuotteista joissa ongelmaa ei ole, ei kirjoitella.Ongelma energiankulutuksen kasvusta vähäksi aikaa ratkeaa teitysti lisää ydinvoimaa rakentamalla mutta se vaan siirtää sitä tulevaisuuteen. Sama ongelma siellä taas on jo odottamassa tällä menolla.Lampputesteihin pitäisi lisätä loisteho- ja häiriömittaukset. Ei varmaan tekisi pahaa lisätä ne myös muuntajilla varustettuihin kaikkiin laitteisiin. Vaikka tieto lisää tuskaa niin ei se pahasta olisi tässä tapauksessa.

  
 • Asiaa. Ole vaan aktiivinen lehdistön ja kansanedustajien suhteen. Energiansäästölamppu hölmöily on kuin housuun laskis: vähän aikaa lämmittää...

    
 • Miksi energiankulutus kasvaa loistelamppujen takia?  Luulisi, että jos 60W hehkulamppu korvataan 15W/30VA loistelampulla kävisi juuri päin vastoin, koska näennäistehokin on vain puolet hehkulampun pätötehosta.

    
 • Loistehosta ei kait tavallinen kotikuluttaja joudu maksaan?

    
 • Metsähaka:

  Loistehosta ei kait tavallinen kotikuluttaja joudu maksaan?
  Ei suoranaisesti, koska laskutus perustuu pätötehon mittaukseen.  Välillisesti lisääntyvä loisteho voi tietenkin aiheuttaa paineita korottaa siirtomaksuja. Siirtomaksuihin taitaa kuitenkin enemmän vaikuttaa monet muut asiat luonnonilmiöistä ja verkon luontaisesta vanhenemisesta lähtien.    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit