mini DV:n videokameran kokemus/ostovinkkejä ?

2 kommenttia


Vanha mini DV videokamera hajosi ja pitää hankkia uusi....

- Olen päätymässä Sonyyn tai Canoniin mini DV:hen hintaluokassa 200-500 euroa. Kumpaa kannatatte ?

- onko esim kokemusta Sony DCR-HC sarjasta tai Canon MD mini DV malleista ?

- Mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet tämänpäivän minidv kameroissa ?

- onko kokemusta kestääkö sony tai canonin mallit

mekaanista "kolhintaa"yms...entä roisketta ?  
 • Oletko tarkistanut Panasonicin malliston? Esim. NV-GS320 on loistokamera.

  Eikös näitä testailtu viime vuoden puolella TM:ssä?  Yleisiä ominaisuuksia, joita voisi olla?

  - 3CCD on hyvä ominaisuus

  - optinen kuvanvakaaja

  - digikamerapuoli muistikorttipaikkoineen välttävät yleensä, ei huippua missään

  - zoomeja löytyy eri tarpeisiin

  - lisämikrofonin asennusmahdollisuus hyvä optio

  - liitäntäminimit: Firewire, USB ja sitten "perinteiset"  Extravinkki: tilaa esim. Saksasta, säästät heti kättelyssä selvää rahaa, jolla voit ostaa samasta paikasta extra-akun ja maksat postimaksun ja vieläkin jää käteen Suomen hintoihin verrattuna. Tässä yksi hintavertailuun tarkoitettu linkki, jonka takaa löytyy liuta verkkokauppoja:

  <http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/1441.html;jsessionid=fqNvXAA1Pqja>  Postimaksu on luokkaa 15-20e, toimitusaika 1-3 viikkoa. Maksu on usein etukäteen, joten voi hermostuttaa, mutta turhaan. EU-maksuista ei verkkopankissa maksettuna mene yhtään lisää pankillekaan.

    
 • Ostin joulukuussa 2006 Sonyn HD-mallin, joka tallentaa nauhalle. Annan 20 tunnin nauhoituskokemuksen jälkeen arvosanaksi 9. Kokemusta ei ole muista videokameroista; siis tämä on ensimmäinen omistamani.  Suurin puute on valokuvauksen ja videokuvauksen näppäinten paikat, jotka tuppaa vieläkin sekoontumaan. Kameralla kun voi ottaa yhden video-otoksen aikana kolme sitll kuvaa. Ongelmana on se, että tulee vahingossa keskeytettyä video-otos, kun on tarkoitus ottaa valokuva. Ehkä tämä on vain omaa kyvyttömyyttäni....  Kameran käynnistysvipu on hieman takkuillut joskus ja olin jo viemässä takuuhuoltoon, mutta ongelma poistui itsestään.  Hyviä ominaisuuksia on paljon, mm. super night shot, jolla voi ottaa videota tai valokuvaa pilkkopimeässä.Osaa myös videoida "aavistuslähtöjä" eli urheilukuvauksessa ottaa jo kuvaa ennen kuin itse painat laukaisinta- otos tulee nopeammalla kuvanlukutaajuudella kuin normaali otos ja toistossa taas se näkyy hidastuksena.Esim. korkeushyppääjän suorituksen taltiointi näyttää hyvältä.  Suosittelen. Hinta on pudonnut 400€ reilussa vuodessa. Mallini on muistaakseni HC3 ja nyt sama laite lienee HDR-HC5.Lisäakku, varustelaukku ja zoom mikrofoni ovat hyviä lisävarusteita.  Ai niin ja jos sinulla on yli 2 vuotta vanha läppäri, voi olla että se ei kykene editoimaan HD-kuvaa. Itselleni kävi juuri näin.  :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit