Näyttis ongelma

3 kommenttia

Tuli hankituksi uusi keskusyksikkö ja heti ongelmia ilmeni. Homma toimii muuten hyvin paitsi näytönohjamen osalta. Järjestelmä tunnistaa näytöohjaimen ihan normaalisti, mutta kun haluaisi aloittaa pelin menee kuva sekaisin ja näytölle ilmestyy atin error message. Onko jotkut parametrit pielessä vai onko homma vain päivityksiä vailla. Entä pitääkö Bios puolella asettaa jotain tiettyä? Näyttiksen ajureina on asennus-cd:llä olleet sen hetken oletus-ajurit.

Mitä asetuksia tarvitsee tehdä jotta homman saa toimimaan? Onko muilla vastaavia ongelmia

Kokoonpano on:
Prossu: Amd sempron 2600+
Emo: Asus A7V600-X
Näyttis: Connect 3D radeon 9550
Käyttöjärjestelmä: Windows 2000 prof. / sp3

  
 • Käy päivittämässä ne ajurit, varsinkin uusimissa peleissä tulee ongelmia liian vanhojen ajureiden kanssa.

    
 • Joo, päivitä ajurit ohjaimen kotisivuilta. Voi olla kiinni vaikkapa vaan vanhasta DirectX-tuesta. Viimeisin DirectX-versio taitaa olla 9,0c.
  Uudet pelit saattavat vaatia 9-version tuen. Pelin mukanan yleensä tulee myös tämä 9-versio (jos sitä vaaditaan), mutta näytönohjaimenkin on tuettava sitä. Ellei 9-versiota ole pelin mukana, se löytyy mm. Microsoftin sivuilta.
  Koneesi DirectX-version voit tarkistaa mm. Käynnistä->Suorita->kirjoita ruutuun DXDIAG. Avautuvasta sovelluksesta näet heti mikä versio on ja voit testat toiminnan. Ellei ole 9, niin ohjaimia vaan päivittämään. Ja vaikka olisikin, uusimmat ajurit kannattaa yleensä päivittää.
  Voi tietysti olla kiinni muustakin, johon siihenkin saattaa ajuripäivitys auttaa.

    
 • Sinulla taitaa olla pahemmanlaatuinen ongelma - nimittäin Asuksen VIA KT400 ja KT600 piirisarjoilla varustetut emolevyt eivät ole ATIn näytönohjainten kanssa yhteensopivia. Voit itse varmistaa asian alan keskustelupalstoilta.

  Sinun kannattaa kuitenkin yrittää laskea AGP-väylän nopeuden 4x mikäli se nyt on 8x. Se ei kuitenkaan taida Asuksessa auttaa.

  Näytönohjaimen tai emolevyn vaihto on ainoa ratkaisu. Niistä se jälkimmäinen on sekä parempi että edullisempi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit