Mielenkiintoinen virus

4 kommenttia

Ei omalla koneella mutta erään tuttujen tyttöjen koneessa on tapahtunut kummia. Tietokoneen on itse alkanut klikkailemaan kaikennäköistä auki alkanut avamaan eri ohjelmia yhtäkkiä, hiiren nuoli on liikkunut reunasta reunaan. Tietokoneet ei suostu helpolla sammumaan ja ohjelmat ei toimi.
Myöhemmin samana päivänä tietokoneet taas toimivat kohtalaisesti vain ehkä hitaanpuoleisesti.
Mikäköhän tällainen virus oli? Toivottavasti omaan koneeseen ei tällaiset iske.

  
 • Onhan sinulla virustorjunta ja palomuuri kunnossa (samoin niiden tyttöjen koneessa)? Samoin kannttaa silloin tällöin tutkia spywaren etsintäohjemalla kone, esim Spyspot, AD-Adware. Mielellään vaikka näillä molemmilla. Molemmat ovat ilmaisia netistä imuroitavia ohjemia. Vaativat ehkä hieman perehtymistä, että ymmärtää mitä ehdottavat tuhottvaksi. Nyrkkisääntönä kuitenki voisin sanoa ellei tiedä, varsin hyvin voi luottaa ohjelman omiin ehdotuksiin.

    
 • Kiitos vastauksesta! Tyttöjen koneessa ei tietääkseni ole. Itselläni ei siis mitään hätää.

    
 • On olemassa ns. etähallintaohjelmia, joilla saat kaapattua toisen tietokoneen työpöydän sisällön näkymään omalla koneellesi ja voit myös halutessasi työskennellä lähiverkon tai internetin kautta tällä toisella koneella. Sillä koneella, jota toinen etähallitsee, kaikki näyttää tapahtuvan ihan kuin itsekseen. Se etäkäyttäjä siellä kuitenkin sitä hiirtä liikuttaa ja niitä ohjelmia aukaisee.

  Ettei vain joku tee tytöille jekkua ja vakoile mitä he koneellaan tekevät. Etähallinnassa kaappari voi myös olla tekemättä mitään, jolloin hän kuitenkin näkee sen mitä tytöt tässä tapauksessa koneellaan kirjoittavat ja tekevät. Tätä ei välttämättä kovin helposti huomaa.

    
 • Kiitos vastauksesta. Siinä todella kyllä tuntuikin siltä että joku olisi hallinnut tilannetta kun hiiren osoitin meni niin tarkoituksen mukaisesti. Onneksi tämä etävaikuttaja ei pahempaa tehnyt ja onneksi tytöt sulkivat koneet aika pian.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit