Ajuri ongelma Vistan poiston jälkeen

6 kommenttia

Poistin Vistan läppäristä ja asensin tilalle XP:n. Nyt ongelmana on näytonohjaimen ajurit (nvidia 7000m) ohjaimeen. Ei näytä löytyvän enää valmistajan sivuilta. Kone on 32 bittisellä prossulla. Oisko kellään vinkkiä ongelmaan?

  
 • Eikö mukana tullut ajurilevykettä ?  Vista on muuten tosi outo käyttöjärjestelmä.

    
 • Nykyään näyttää olevan niin, että palautus-Cd tehdään ensimmäisen käynnistyksen jälkeen. Eli jos palautus-levykettä käyttää, niin se palauttaa alkuperäisen käyttiksen koneeseen. Koneissa on yleensä valmiina käyttis ja ohjelmat jotka viimeistellään otettaessa konettä käyttöön. Ennen oli ajurit ym eri levykkeellä mutta kuluttajan harmiksi on menty nykyiseen käytäntöön. Myös Vistan poisto ei onnistu vanhaan malliin, vaan vaatii vähän eri konsteja. Myös ajurit on usein vaan Vistaa tukevia, eivätkä toimi esim. Xp:ssä.

    
 • Laitoin Googlessa hakusanaksi driver nvidia 7000m. Löytyi paljon osumia, en tiedä onko sopivia. Löytyi HP:lle räätälöityjä, Ascerille räätälöityjä jne. Tässä ihan esimerkkinä yksi, mainittuna myös 7000M ja käyttikselle XP. Saattaapi sisältää muitakin kuin näytönohjaimen ajurit.

  Omalla vastuulla.

  http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/NVIDIA/NVIDIA-32bit-ForceWare-GeForce-Go-15655.shtml  Jos ei muuten löydy sopivaa, kokeilisin toimiiko esim. 8000M-sarjan, 6000M-sarjan jne. Niitä löytyy Nvidian sivuilta XP-versioina. Jälleen omalla vastuulla.

    
 • Kiitokset! Linkkisi ajuri sopi heti. Koneeni on Acer Aspire 7220. Vielä tarve äänikortin ja verkkokortin ajureille. Muuten, meinaan asentaa Vistan uudelleen C-osiolle. D-osiolla on XP. Nyt kokeeksi molemmilla osioilla on XP. Toivottavasti ei hukkaa valintaa kummalta osiolta haluaa käynnistää. Kiitokset vielä kerran näytönohjaimen vinkistä.

    
 • Hienoa kun osui kohdalleen.  Acerin sivuilla ei tuolle mallille ole kuin Vista-ajureita. Google kyllä löytää lukuisia latauspaikkoja, mutta torrentteja. Minä en niihin latauksiin koskisi pitkällä tikullakaan. Olen epäluuloinen kaikkien torrenttien suhteen. Niillä on ainakin huono maine levittäessään kaikenlaista, laitonta ja laillista, ohessa kenties haittojakin. Tässä kuitenkin muutama linkki, jos uskallat kokeilla mitä koneelle ilmestyy. Eka näytti ehkä parhaalta, sanoisinko luotettavimman näköiseltä:  http://www.torrentreactor.net/torrents/2683306/XP-drivers-ACER-aspiron-7220-rar

  http://www.sumotorrent.com/en/details/1386008/WinXP%20Acer%20Aspire%207220%20Driver%20Pack%20zip.html

  http://www.mininova.org/tor/1593549

    
 • En vielä kokeillut näitä torrentteja. Sain äänipuolen toimimaan hiljattain. Enää puuttuu nämä verkkoasetukset+ langaton. Ehken niitä sittenkään laita, koska odottelen Vistan palautuslevykkeitä Saksasta. Kuulemma tulevat sieltä. Netti toimii sitten Vistalla, mietin myös F-Securen virustorjuntaa mahtaako toimia rinnan molemmissa käyttiksissä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit