Millainen kannettava opiskeluun?

6 kommenttia

Kyselisin, millainen kannettava kannattaisi ostaa yliopisto-opiskeluun. Kannettava olisi 15 tuuman näytöllä, hintahaarukkana 1000-2000 € sekä sen pitäisi jaksaa pyörittää 3D-suunnitteluohjelmia (CATIA). Olen miettinyt sekä Macbook pro:ta (sivukäyttöjärjestelmänä vinukka) tai sitten PC- kone. Kertokaa mielipiteitä ja perusteita, kiitos! :smile:

  
 • Minikannettava 15 tuuman näytöllä? :warning:

  Mac olis nopea ja varma.

  Mäkki Verkkokaupassa

    
 • No. jos tiedät, että 15" riittää näytön kooksi, niin entä muu sinun ja koneen välinen yhteys, näppäimistö ja hiiri/piirtoalusta tms?  Ne ovat tärkeimmät, koska niiden avulla vasta saat jotain aikaiseksi. Ne voi testata vain menemällä kokeilemaan. Kannettavien näppäimistöt ovat yllättävän erilaisia. Ehkä hyvää ei edes löydy, vaan tarvitset erillisen näppiksen ja hiiren korvikkeen. Jos niin käy, katseluetäisyytesi näyttöön n. tuplaantuu.  Oleellista on myös miettiä mitä muita ohjelmia pidät samaan aikaan auki kuin suunnitteluohjelmaa, se vaikuttaa muistin määrään ja ehkä myös prosessoritehon määrään, vaikka liikaa tehoa tuskin voi ollakaan.

  Voisit myös ottaa selvää, paljonko tallennustilaa suunnitteluohjelman tallentamat datat vievät.  Langattomasta tiedonsiirrosta tuskin kannattaa haaveilla dataa siirrettäessä. Lisäksi akun kestot ovat niin heikkoja, että sinun on käytännössä pakko olla pistorasian ulottuvilla myös.  Mene alan liikkeeseen näpyttelemään 15-tuumaisia ja kokeile hetken päästä 17-tuumaisia näyttöjä. Yleensä noihin isompiin koneisiin saadaan näppikseenkin sen verran leveyttä, että myös numeropadi on saatu mahtumaan.  Näytönohjaimen teho on erittäin tärkeä, mutta siinä asiantunteva liike osaa neuvoa.  Varmaan melko haastavaa saada oikeasti työhön kelpaava ja 3D-kelpoinen kannettava tuohon hintaluokkaan.

    
 • No, opiskeluun noin yleensä kelpaa vaikka mikätahansa 350 hinnat alkaen peli! Se on se gradun tekeminen enemmän kiinni omasta päästä kuin koneesta! Hommaa kuitenkin mieluummin sellainen kunnon pöytäkone! Läppärillä homma on kuin käteen vetäisi!

    

 • Ilmoitan teille että yritys nimeltä ES-TRADING, toimii vilpillisesti ja

  laittomasti harjoittaessaan yritystoimintaa. Yritys toimii mm. Internetissä sivulla www.welovetrading.com. Ilmoitan teille asiasta, koska kyseinen yritys on varastanut allekirjoittaneelta useita tuhansia euroja normaalissa verkkokaupankäynnissä. Yritys on jättänyt toimittamatta maksetun tuotteen, ei suostu palauttamaan rahoja eikä vastaa toistuviin yhteydenottoyrityksiin. Asiasta on tehty rikosilmoitus. Pyydän että otatte asian huomioon.

    
 • No kyllä nyt opiskelu kannettavan tuohon rahaan saa ! :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit