Osiointi ja formatoint ohjelmat

6 kommenttia

Onko kellään vinkkiä mistä saisi hyvän formatointi ja osiointi softan, siis toimivan eikä demoja.

  
 • Mikä käyttis ?

  Jos Windowsissa aioit formatoida ja osioida, mikset käytä Windowsiin sisältyviä ohjelmia ? Saa Windowsissa käyntiin useammallakin tavalla, esim. Ohjauspaneeli-> Järjestelmä ja ylläpito -> Valvontatyökalut -> Luo ja alusta kintolevyosioita.  Jos aioit yrittää osioida dataa menettämättä, niin tarvinnet erillisen ohjelman. Tai ainakin XP aikana vielä tarvitsi, uudempien Windowsin ko. toimintoja en ole vielä tarvinnut.

    
 • Kyseessä läppäri,noin 3v. käyttis windows vista. Eli yritin tehdä multiboottia easy bdc ohjelmalla saadakseni xp:n mukaan. Sain käyttisvalikon näkyviin, mutta näissä käyttiksissä on erilaiset "käynnistyslataajat". Sekos jossainvaiheessa niin,että kone ei ladannut kumpaakaan järjestelmää, vaan tuli dos rivi boot/bcd eikä muuta. Näitä "ilmaisohjelmia" ennen sai imuroitua mutta nykyään olevat vain demoja.

  Kävin yhdessä erikoisliikkeessä kyselemässä, mutta eivät myy softia eivätkä halunneet muuta kuin että olisin tuonut koneen heille. Totesin vaan että parin napin painalluksesta ei viitsi kuskata konetta. Siis halusivat vain rahastaa.

    
 • Et siis saa kumpaakaan käyttistä käyntiin ja sieltä ajettua mitään osiointiohjelmaa, erillistä tai Windowssin ? Haluaisit siis ajaa formatoinnin ja osioinnin tikulta tai levyltä ? Ymmärsinkö oikein ? Jos näin, niin, valitettavasti en osaa auttaa muuta kuin ehdottamalla kahta vaihtoehtoa:

  Lisäsin vielä kolmannekin vaihtoehdon:  1. Sinulla lienee jomman kumman käyttiksen asennus- ja/tai palautuslevy, vai onko ? Tee puhdas asennus formatointeineen ja osiointeineen.  2. Jatkat ohjelman metsästystä netissä.  3. Lataat jonkin Linux-paketin, vaikka Ubumtusta voit tehdä DVD-levyltä tai muistitikulta käynnistyvän version. En kylläkään tiedä mitä tuosta hyötyisit. Mutta jos haluat konettasi tutkia, sillä voit ainakin jotakin tehdä. Hyvin vähän vuosia sitten olen leikkinyt Ubumtulla, enkä ole uskaltanut toimivan koneen levyihin sillä kajota, joten en tiedä voitko sillä mitään järkevää tehdä.

    
 • Joo, recovery levykkeet ei pelaa, eli pitäisi kai ostaa vista tai win 7 järjestelmä ohjelma. Niissä on nämä toiminnat, osiointi formatointi ja korjaus. Käynnistyvät cd-dvd asemalta suoraan. Kyllä nämä demo-ohjelmat käynnistyvät samoin, mutta ainoastaan analysointi työkalut toimivat. Eivät siis varsinaiset toiminta työkalut. Kiitti kumminkin kiinnostuksesta asiaan.

    
 • Kun kirjoittelit omaa viestiäsi, minä lisäsin vielä yhden vaihtoehdon aikaisempaan viestiini. Ehkä ei ole kuitenkaan varteenotettava vaihtoehto ?

  Recovery-levyt eivät pelaa, kuulostaa oudolta. Eikös niillä pitäisi saada kone palautettua tehdastilaan ? Vai eikö niissä ole puhdasta uusasennusvaihtoehtoa ollenkaan, siis levyltä käynnistyvää asennusta ? En ole (onneksi) noita palautuslevyjä joutunut käyttämään, joten ei ole kokemusta.

    
 • Recovery vista ilmoittaa toisella levykkeellä error "type mismatc" Eli aiemmin kun tämä ilmoitus tuli, niin osio oli liian pieni. Recovery levykkeet kirjoittaa suoraan aiemman datan päälle. Ymmärtääkseni eivät formatoi aluksi. Jos osiossa on jotain sotkua, niin formatointi on ehdoton vaihtoehto. Kyllä ne levyt käynnistyy itse mutta tilttaavat melko pian. Myöskään recovery-levykkeet ei anna mitään korjausvaihtoehtoa, vaan yrittävät asentaa suoraan. Olen osioinut ja formatoinut kovoja aiemminkin, mutta ovat toimineet kun levyssä ei ole isompaa häikkää. Näitä levynkorjausohjelmia kyllä löytyy, mutta näyttää olevan niin, että käynnistyvät pää-asiassa vain käyttiksen kautta esim windows. Jatkan etsimistä....

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit