Auto jenkeistä...

12 kommenttia

Olen ymmärtänyt että "Jenkeissä" on mielettömän halvat autot. Eräs suomalainen nuori tyttö kun meni Usaan osti melko uuden auton.
Voisi joku kertoa jonkun hyvän esimerkin kautta sikäläisestä hintatasosta? Tuoko ketään Jenkeistä autoa?

  
  • Teknikens Världissä oli hiljattain juttua aiheesta. Kannattaa vilkaista, itse vain selasin kohdan läpi, enkä osaa kertoa siitä enempää.

    Tunnen erään, joka toi amerikasta muuttoauton. Nyt auto on seissyt pari viikkoa odottamassa varaosia. Ei toimi maahantuojan varaosatoimitukset aivan lupausten mukaan.

      
  • Teknikens Värld täytyy käydä lukemassa mutta siinä menee aikaa kun väärä kieli... :smile:

      
  • Eikö olekin hienoa, kun saa kerrankin motivaatiota toisen kotimaisen kielen opiskeluun? Mulla oli lukiossa ruotsin kielessä viitonen ja silti tilaan kyseistä lehteä, ihan vain kielitaidon ylläpidon takia. Siinä tosin ei ole paljoa ylläpidettävää...


      
  • Tuomas, mene www.fhra.fi linkin kautta katsomaan mitä kaikkea autourheilun puolella löytyy meiltä Suomessa, silloin kun mennään tosi lujaa. Näen sun kirjoituksista, että vauhti kiinnostaa, joten katso tuolta ja käy oikeasti kunnon kisoissa täällä Suomessa. Euroopan huiput tulee heinäkuun alussa Alastarolla, ne on FIA:n alaisia kisoja, aivan kuten Formulatkin. Et tule pettymään, ääneen, nopeuteen, kuminkäryyn ym. fiilikseen.
    Alä osta viimeisillä rahoillasi jenkkiä, vaan pysyt rauhallisesti käyttöautossasi, joskus sitten kun tilanne on eri....?

      
  • Varsin mielenkiintoinen sivu/sivusto tuo FHRA:n... pitää palata sinne katsomaan. :smile:

      
  • Mietinpä tässä samaa asiaa... kiinnostais lähtä hakemaan/haetuttaa Vani (Bensa Tai Dsl) jenkkilästä. mutta minkähän lainen verotus systeemi siinä pilee? (Ruotsin kieli EI ole hallussa joten niistä sivuista vähemmän on apua) eli sattuskohan kukaan tietämään asiasta hölkäsemän pölähtämäistä??... koska suomesta jos haluisi ostaa viallisen/mällätyn/muuten halvan,on Loton Päävoiton saaminen todennäköisempää... mutta..vastatkaa ihmeessä jos jollakin on OIKEAA TIETOA asiasta....

      
  • Jos tuo kiinnostaa, voit hakea lähempääkin. Katso saksasta www.amvan.de, olen itse käynyt siellä katsomassa erään reissun yhteydessä, Osnabruck, Hampurista n. 150-200 km Dusseldorffiin päin. Saksassa on rek. 7 hlön kuorma-autoiksi. Kuorma-auto on veroton ja tulliton tuoda. Jos kok.paino on yli 3.5 t on se Suomessakin ka. Katso sisustoja kun klikkaat kuvien päälle.

      
  • no huhuh... onhan hinnoisaan vanit saksassa.
    jenkkilästä se on etsittävä,jostain ladon takaa...
    johan tuohon rahaan saa sirkussarjan norsuineen päivineen...
    saman hintaisia tuntuivat olevan suomen vaneihi verrattuna,ehkä hieman näyttävämmässä kunnossa kylläkin.

      
  • No käy www.mobile.de, klikkaat Pkw (personenkraftwagen=henkilöautot) valitse pelkkä GMC alasvetolaatikosta ja paina suhe= etsi. Saat n. 1000 eri vaihtoehtoa kaikenlaista USA-autoa.

      
  • Kuulin eräältä henkilöltä joka oli käynyt jenkeissä että täällä 40000-50000€ autot maksavat siellä noin 15000€, voisiko tämä pitää paikkansa?

      
  • Ei hintaerot ehkä aivan noin suuria ole, mutta hyviä esimerkkejä löytyy. Suurimmillaan hintaerot suomen ja usan välillä on SUVeissa ja yleisestikin kaikissa amerikkalaismerkeissä. Tällä hetkellä tietysti heikko dollari lisää eroa, jos lasket hintoja euroissa.

    Hyviä esimerkkejä on esim. uusi Chrysler 300C, jonka lähtöhinnat usa:ssa on $22000, hemi V8:n saa n. $30000. Suomessa vastaavat hinnat ovat 50keur ja 70 keur.

    Ohessa lisää

    Corvette alk. n. $40000
    Chrysler Crossfire alk. n. $30000
    Nissan 350z alk. n. $26000,
    Mazda RX8, alk. n. $24000
    Chrysler Town&country (=grand voyager), täysillä mausteilla 3.8l V6, alle $30000.
    Jeep Grand Cherokee, V8 overland, alle $35000
    Lexus RX330 (=RX300, paitsi 3.3l), alk. alle $40000
    VW Touareg V6, alk. n. $35000
    Volvo XC90, 2.5L, alk. n. $35000
    Volvo S80, 2.9 A, alk. n. $35000
    Toyota Camry, 2.4 A, alk. alle $20000
    BMW X5, 3.0l, alk. yli $40000
    Jaguar S-type, 3.0, alk. alle $40000
    MB 320 E, alk. n. $48000
    MB S500, alk. n. $80000
    BMW 530iA, alk. n. $45000
    BMW 760iA, alk. n. $110000
    Cadillac CTS, V6, alk. n. $30000
    Cadillac SRX, V6, alk. n. $34000
    Cadillac SRX, V8, alk. n. $43000.

    Jotkut ylläolevista on täydellisesti varusteltuja - useimpiin joudut ostamaan ainakin istuinlämmittimet jne. lisävarusteena. Hyvän yleiskäsityksen autojen hinnoista saa, kun käyttää autonvalmistajien nettisivuja. Siellä voi rakennella auton haluamillaan varusteilla.

    Myös esim. www.carsdirect.com antaa paremman käsityksen markkinahinnoista käytännössä, sillä moni automerkki antaa alennusta uusien autojen lähtöhinnoista - eritoten amerikkalaismerkit. Myös www.kbb.com (kelly blue book) on lähde jota autokauppiaatkin käyttävät, varsinkin käytettyjen autojen hinnan määrittämisessä.


      
  • Suomessa hinnat tuplahintaisia. NOIN.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit