Suomi-Kalifornia

7 kommenttia

Luin TM:n artikkelia aiheesta. Katsoin polttoaineveroa. Californiassa menee litroiksi ja €uroiksi muutettuna 0,14 centtiä per litra veroina osavaltiolle! Suomessa bensiinilitrasta menee per litra 73 senttiä ja dieselistä 66 senttiä. TM:ssa lukee todella 0,14 Californiassa! Tämän mukaan Suomessa menee valtiolle veroa 1 litrassa bensaa 521-kertaa enemmän veroa. 0,28 olisi jo 100%, 1,0 senttiä olisi siinä 500%, puuttuu 72 senttiä, ja laskukoneesta numerot.

Mitä tapahtuisi jos kuvernööri Schwarzenegger ilmoittaisi korottavansa polttoaineveron 500% Californiassa? Siis vain 1 senttiin per litra?
Mitä veikkaatte?

  
 • Se olisi Swirtsnakkerilta nirri pois :sunglasses:

    
 • Epäilen pilkkuvirhettä. Sen ilmeisesti pitäisi olla 0,14 euroa/litra. 0,14 senttiä/litra tuntuu ja kuulostaa liian pieneltä. Vai onko se vaan sitä, kun on tottunut suomalaiseen tolkuttomaan verotukseen :wink:

    
 • Arnold on muutoinkin fiksu mies. Tukee hybriautoja tuntuvin verohelpotuksin...muistaakseni parhaiten amerikan mantereella. Onhan Amerikassa ja Japanissa tosin tiukemmat päästönormitkin kuin vanhalla mantereella.

    
 • Lainaus:
  11.03.2005 klo 09:15 Luu5 kirjoitti
  Epäilen pilkkuvirhettä. Sen ilmeisesti pitäisi olla 0,14 euroa/litra. 0,14 senttiä/litra tuntuu ja kuulostaa liian pieneltä. Vai onko se vaan sitä, kun on tottunut suomalaiseen tolkuttomaan verotukseen :wink:

  On mahdollista, että kuuluisi olla 14 €urosenttiä/l, tai 1,4 senttiä? En tiedä. Kokonaisvero jonka Kalifornian osavaltio liikenteestä sai -04 on € 2,5 miljardia (euroissa). Yritin eri hakukoneilla selvittää kuinka paljon ajoneuvoja siellä on? Tiedossani on, että rekkoja on Kaliforniassa 700.000 kpl. Mutta verrataan luku pieneen Suomeen, jossa kaikki rekisterissä olevat ajoneuvot tekee yhteensä 4,14 miljoonaa kpl. Entä näistä saadut verot? € 6,5 miljardia v. -04 www.aut.fi

  Eikö tämä nyt ole jotenkin ristiriidassa jonkin asian kanssa?
  Ehkä laskin väärin? Korjatkaa ihmeessä!!

    
 • Mitenkähän olisi jos laskisit myös tiemaksut yms mukaan tuohon verokertymään niin alat saada järkeviä lukemia. Jenkeissä ajellessa saattaa tiemaksut olla isompia kuluja kuin bensa. Esim Miami-Orlando-Miami väli tietullit tekivät n. $16 suunta ja matkalla kerran tankattua $17 edestä. Lisäksi paljon ajoa Orlandossa. Eli ei se vero vaan missä sitä kerätään.

    
 • Lainaus:
  13.03.2005 klo 10:18 Major kirjoitti
  Mitenkähän olisi jos laskisit myös tiemaksut yms mukaan tuohon verokertymään niin alat saada järkeviä lukemia. Jenkeissä ajellessa saattaa tiemaksut olla isompia kuluja kuin bensa. Esim Miami-Orlando-Miami väli tietullit tekivät n. $16 suunta ja matkalla kerran tankattua $17 edestä. Lisäksi paljon ajoa Orlandossa. Eli ei se vero vaan missä sitä kerätään.

  Jos ruvetaan vertailemaan kaikkia ajoon liittyviä veroja, pitäisi myös ottaa sitten huomioon kaikki ajoneuvo- ja autoverot. Sen jälkeen suhteuttaa se teiden määrään. Kaliforniassa kuitenkin on aika paljon suurempi määrä teitä (vielä kun kerrotaan se kaistojen määrällä)Suomeen verrattuna.

  [SSCT muokkasi tätä viestiä 13.03.2005 klo 13:47]
    
 • Olen itse asunut etela Kaliforniassa pari vuotta. Sina aikana bensan hinta on vaihdellut $1.50 / gallonan ja $2.50 / gallonan valilla, eli liltrahinta on ollut noin 30 eurosentin ja 50 eurosentin valilla. Veroa menee muistaakseni noin $0.35 / gallona, eli noin 7 eurosenttia / litra, puolet suurin piirtein osavaltiolle ja puolet USA:lle. Kaliforniassa on USA:n kalleinta bensaa, noin 10% kallimpaa kuin keskimaarin. Kaliforniassa on hyvin vahan maksullisia teita, kaytannossa ei ollenkaan. Ajoneuvoista joutuu maksamaan vuosiveroa, noin $200 uudelle autolle ja $50 vahan vanhemmalle. Maksu perustuu auton arvoon.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit