Taas huomautus EUlta

3 kommenttia

Komissio vaatii Suomea muuttamaan autoverotusta4.7.2006 17:48

EU:n komissio vaatii Suomea ja Puolaa muuttamaan autoverotusta. Komissio katsoo, että molemmat maat pitävät käytetyille autoille liian korkeaa verotasoa. Suomi sai lisäksi rapsut siitä, että ulkomaisia leasing-autoja saa käyttää Suomessa vain seitsemän päivän ajan, ilman että ne rekisteröidään ja verotetaan Suomessa.

Komissio antoi molemmille maille perustellut lausunnot. Mikäli jäsenmaalta saatu vastaus ei tyydytä, voi komissio haastaa sen EY:n tuomioistuimeen.

Komissio katsoo, että Suomen käyttämä laskennallinen arvonalenema ei ole taloudellisesti realistinen. Rekisteröintivero lasketaan niin, että uuden auton hinnasta vähennetään 0,8 prosenttia kuukaudessa. Se johtaa siihen, että ulkomailta tuodusta käytetystä autosta maksetaan enemmän veroa, kuin mitä vastaavan suomalaisen auton hinnassa on jäljellä.

Leasing-autojen kohdalla komissio katsoo, että Suomen käytäntö estää palvelujen vapaan liikkumisen. Ulkomaisia palveluntarjoajia estetään käytännössä tarjoamasta palveluja suomalaisille asiakkaille. (STT)

  
  • Hauskaahan tässä on se, että samaan aikaan kun EU tukistaa Suomea autoveroseikkailustaan pieni ja urhea Suomi yrittää korottaa koko EU:n alkoholiverokantaa. Suomen EU puheenjohtajuuskauden missiona näyttääkin olevan opettaa eurooppalaisia rakastamaan veroja :smile:

      
  • Pistetään ihan kertauksena...

      
  • Tähän voi tosiaan palata nyt kun Suomen EU puheenjohtajuuskausi on kääntynyt lopuilleen. Ei noussut alkoholivero EU:ssa Suomen ponnisteluista huolimatta. Suomalainen autoverotus toisaalta todettiin jälleen, tällä kertaa KHO:n taholta, laittomaksi.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit