Scartliittimestä välijohdolla vanhaan antenniliitäntään?

3 kommenttia


Voisiko joku asiasta perillä oleva selvittää kotikolvarille, mistä Scart-liittimen kohtioista antennijohdon pätkällä tehdään kytkentä television taakse vanhaan antenniliitäntään sopivaan liittimeen.

Ajatus on katsella digilaatikon avulla vanhaa televisiota, jossa ei ole Scart-liitäntää.

  
 • En suosittele niitä kolvauksia tässä tilanteessa ollenkaan.
  Scartista tulee signaali videona. Antennisignaali taas on aivan eri asia. Scartista antenniliittimeen tarvitaan muunnin.
  Tällainen muunnin on usein vanhan analogisen videokameran mukana. Sitä voi hyvin käyttää, mutta vaatii ehkä jonkin väliadapterin videon (digiboxin puolelle) vielä lisäksi, riippuen löydetystä muuntimesta. Usein tarvitaan vielä myös erillinen virtalahde.
  Muuntimissa aina signaali huononee. Eli olisi parempi käydä vaikka etsimässä jostain scartilla varustettu (käytetty tai uusi) telkkari.
  Jos sattuu olemaan vaikka vanha video, jossa on scart, sen kautta voi virittämällä molemmat oikealle kanavalle saada myös muunnoksen aikaan.
  Uusi telkkari on paras vaihtoehto. Suosittelen.

    
 • Aivan, antenni signaalia ei saa scartista ulos mistään nastasta, toisaalata video kävisi hyvin muunokseen, jos digiboxista tulee ulos muutakin kun rgb signaalia, eli "normaali" video (komposiittivideo) , asia selvinnee kokeilemalla, ja valikoista lienee ehkä mahdollista jopa valita ulostulomuoto, kuitenkin näin sen pitäisi toimia - digilaatikosta scart kaapeli videon scart sisääntuloon (jos on 2 liitäntää molemmat ei väkttämättä toteuta sisääntuloa), videosta aux, ext, tms sisääntulo päälle, nyt disiboxin pitäisi näkyä normaalissa videokanavassa. Tällätavalla saisi DVD:kin näkymään vanhassa tv:ssä ellei kopioinninesto tekniikka sotkisi kuvaa..

    
 • Muutamista Digiboxeista löytyy analoginen ulosotto, jonka kautta saat kuvan näkymään vanhassakin telkassa. Mustasta pörssistä löytyi parikin eri vaihtoehtoa, kunhan ensin löytyi myyjä joka asiasta tiesi.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit