Näkyykö digi-tv

3 kommenttia

Analoginen televisio näkyy meillä talvella erinomaisesti. Kesällä kun on lehti puussa ja tuulinen keli, niin ilmeisesti jokin puu heiluu antennin edessä ja kuvassa on pahoja häiriöitä tuulenpuuskien mukaan. Välillä näkyy hyvin ja välillä kuva melkein häviää, äänessä kuuluu suhateluita steroäänen pätkiessä.
Onko toiveita saada digiboxilla näkyvää kuvaa? Antenni on käsitykseni mukaan sopiva, laaja-alueinen kaikki yhdessä antenni.
Entä mahdollinen antennivahvistin, onko siitä digiboxin yhteydessä haittaa vai hyötyä?

  
 • Riippuu miten pahoja häiriöt ovat. Vanhempieni omakotitalossa analogisen signaalin laatu vaihtelee melko paljon. Digiboksin avulla ongelmista päästiin aika lailla eroon muttei täysin.

  Digiboksi tarvitsee n. 25 % (?) siitä signaalin määrästä minkä analoginen tarvitseee näkyäkseen hyvin. Toisaalta Digiboksi on joko/tai -laite. Jos signaalia ei ole tarpeeksi, ei ole kuvaa, vaikka analogisella jotain näkisikin.

  Eli itse uskoisin, että digiboksi parantaisi tilannettasi muttei välttämättä poistaisi ongelmaa kokonaan.

    
 • Itselläni oli vastaavia ongelmia ja kun hankin digiboxin, ongelmat poistuivat, eli kaikki kanavat näkyvät nyt boxilla häiriöittä, vaikka etenkin analoginen Nelonen on sääolojen mukaan joskus erittäin kohinainen. Ainoastaan musiikkikanava Voicella kuva joskus hieman palikoituu, mutta todennäköisesti johtuu kanavan pienestä bittivirrasta, koska muut kanavat ovat OK.

  Ennen boxin hankkimista asensin antennivahvistimen, joka paransi kuvaa, mutta ei poistanut häiriöitä kokonaan. Ilman vahvistinta en ole boxia kokeillut.

    
 • Lainaus:
  15.01.2005 klo 22:59 Rape kirjoitti
  Entä mahdollinen antennivahvistin, onko siitä digiboxin yhteydessä haittaa vai hyötyä?


  Vaatiihan se digi-tv:kin riittävän voimakkaan signaalin näkyäkseen, joten vahvistimesta saattaa hyötyäkin olla. Unohda kuitenkin nämä antennipistorasian ja tv:n väliin sijoitettavat vehkeet. Ne kun vahvistavat myös kaikki antennin ja pistorasian välillä syntyvät häiriöt. Ainoa oikea vahvistimen paikka on katolla antennin yhteydessä, virransyöttö "vastavirtaan" antennikaapelia pitkin.

  [Jube muokkasi tätä viestiä 17.01.2005 klo 16:08]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit