MODERNI TV

5 kommenttia

Miksi viritin ja näyttö pitää myydä samassa paketissa?

  
 • Saa niitä erikseenkin.

    
 • Kiitos! Enpä ole nähnyt mainontaa asiasta. Käytännössä kaikissa uusissakin televisioissa on edelleen kiinteänä osana täysin tarpeeton analoginen viritin.

  Elikkäs meneekö se sitten niin, että ostan nestekide- tai plasmanäytön ja digiboksin (ja vaihdan boksia tekniikan kehittyessä ja monipuolistuessa) ?

    
 • Juurikin näin, eli ostat LCD -tai plasmanäytön ja sille kaveriksi digiboksin tai vaikkapa tietokoneen (joita myydään nykyään myös pienissä sievissä koteloissa). Tietokoneeseen saa myös digi tv -sovittimen.

    
 • Samaa olen itsekin ajatellut. Näyttö erikseen, äänentoistolaitteet erikseen. Videosignaali näytölle "digiboksista". Digiboksista ääni sitten mihin tahansa vahvistimeen ja kajareihin.

  Mutta ... mutta. Mutta taitaa vielä olla se hetki menossa, että suurin osa muusta maailmasta katsoo kiltisti analogisia lähetyksiä vielä kymmenen vuotta, joten eipä niiden valmistajien kannata tehdä massamarkkinoille melko halpaa näyttöä ilman analogista viritintä ja kaiuttimia.

  No tietokonepuolelta löytyy kyllä pelkkiä näyttöjä kuten myös esim. melko halpoja aktiivikaiutinsettejä. Tosin tietokonenäytöt ovat pienempiä ja turhan tarkkoja TV-käyttöön. Isoissa tuumako'oissa myös aika tyyriitä !

  Mutta ootellaan... ja ootellaan, että muuallakin päin maailmaa päästään kiinni DIGI-maailmaan.

  [Seutulainen muokkasi tätä viestiä 19.07.2005 klo 14:36]
    
 • Mitä tässä oikein halutaan - halpaa hintaa, laatua, joustavuutta tai jotan muuta?

  - halpuutta, koko homma yksissä kuorissa: ei se analoginen viritin paljoa sinne maksa (huom: massatuotannon vaikutus hintaan)
  - laatua: mitä se on digitaalisessa? Toki esim. hifi:ssä erillisistä laitteista saa parempi laatuisen, mutta hinta on silloin paljon isompi
  - joustavuutta: että voisi vaihdella osia, niin taitaa plasman ikä jäädä pienemmäksi kuin kuvaputken ja mites lcd-näytön?

  Muita asioita: hd (teräväpiirto), kaukosäätimet (n kpl), 'nauhuri'.

  Voisin kuvitella (ja voin olla väärässä) että pyrkimys on yhtenäislaitteeseen, jossa on dvd-asema, kovalevy nauhoituksiin (kaksi viritintä) ja jonkunlaiset kaiuttimet. Noidenhan pitäisi mahtua hyvin yksiin kuoriin, eikä se mahdollinen analoginen viritin häiritse toimintaa eikä paljoa nosta hintaa. Massamarkkinoiden pyrkimys siis, eli tavan kansan toive.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit