JVC

13 kommenttia

Tässä viikonloppuna kärys televisio. Ääni kuuluu mutta kuva ei tule.
Telkkari on siinä 5 v. vanha. Korjaajan mukaan osia ei enää siihen saa! Kysäisin, että onhan se kumma juttu, miten se on mahdollista? Maahantuoja ei kuulemma enää pidä kyseisiä osia varastossa kauempaa. Onkohan tämä totta? Kysäisin samalla mitkä merkit sitten pitää osia? TV-korjaaja kertoi, että JVC, Sony ja Panasonic eivät pääsääntöisesti pidä varaosia eikä niitä ole saatavilla tehtaalta. Ns. hyvät televisiot on sitten Finlux, Philips ja joku muu merkki jota en nyt enää muista, mutta osia on laajalti saatavilla myös vanhempiin malleihin, eivätkä ne ole niin vikaherkkiä.

On kotiteatteria, Denonia, B&W kajarit ym. mutten ole näissä asiossa niin perillä kaikesta. Kannattaisiko hankkia taulutelevisio, jokin plasma sellainen mikä lie?

[SixPack muokkasi tätä viestiä 24.10.2005 klo 12:10]
  
 • En minäkään ole TV-alan asiantuntija; TV:tä tulee vaihdettua huomattavasti harvemmin kuin esim. autoa.

  Sen olen kuitenkin huomannut, että nk. taulutelevisioiden rynnätessä markkinoille putkitelevisioiden hinnat ovat romahtaneet. Niitä saa nyt todella edullisesti.

  Jos taulutelevisioon päädyt, kannattaa lukea vaikka TM 18/05 :ssä oleva 32 -tuumaisten televisioiden vertailu. Sony on muuten ilmoittanut luopuvansa putki- ja plasmatelevisioiden valmistuksesta, ja keskittyvänsä LCD-televisioihin.

    
 • Oudolta tuntuu, ettei 5 v. vanhaan koneeseen saa varaosia, yleensä maahantuojat kai pitävät osia 7-10 vuotta myynnin loppumisen jälkeen, mutta tietenkin nopeasti vanhenevan tv-tekniikan osalta tilanne voi olla toinen. Tuollainen ei tosin anna maahantuojasta/merkistä kovin myönteistä kuvaa. Usein myös komponentit ovat monissa eri merkkisissä koneissa yhteisiä, joten luulisi sellaisia kyllä löytyvän.

  Plasma- ja LCD-telkut on jo aika hyviä, mutta kannattaa lukea TM-testi parin viikon takaa koneiden hyvistä ja huonoista puolista. itseäni häiritsee LCD-kuvan häntiminen nopeissa liikeissä ja plasman jyrkät harmaasävyjen rajat. Odotan kuvanlaadun paranemisen ohella myös sitä, että taulu-tv:ssä on kaksi digiviritintä ja kovalevy tallennusta varten (markkinoilla pitäisi olla jo useampia vaihtoehtoja ennenkuin analogiset lähetykset ehkä pimenevät 2007). Ei sitten tarvitse liitellä erillisiä bokseja.

    
 • Taidan tehdä niin, että ostan Pörssistä jonkun käytetyn, sitten ryhdyn pikkuhiljaa ottamaan selvää näistä kaikista uutuuksista, ja mikä on järkevä hankinta tulevaisuutta ajatellen. Tarjontaa ainakin näyttää olevan joka lähtöön.

    
 • Itse olen aina vaihtanut hajonneet kodinkoneet/elektroniikan suoraan uuteen. Käsitykseni mukaan korjaukset ovat kalliita ja huoltofirmojen työn laatu on ala-arvoista. Muistatteko TM:n videoiden korjausvertailun jossa Panasonic tuli maahantuojan huollosta takaisin yhtä huonossa kunnossa kun se oli ennen huoltoa? Ainoastaan laskutus toimi. :grin:

  Nyt kannattaa varmasti suunnata katseet digivirittimillä varustettuihin malleihin.

    
 • Oma vajaa kaksivuotias Philips 28" laajakuva sippasi kesällä mutta onneksi olin ostanut sen pitkällä, myyjän antamalla, viiden vuoden takuulla, joten kone tuli kuntoon. Oli kuulemma siinä rajoilla, että kannattiko korjata. Yhtään onnekkaampi ei ollut aiempi Finlux jonka sipatessa kolmannen kerran luovuin siitä, vaikka telkku ei ollut silloin kuin 5-vuotias. Näitä kahta merkkiä en kovin korkealla arvosta enää nykyisin kun ei nuo ominaisuudetkaan ole olleet mitenkään erikoisia.

  Korjaajan mukaan Philipiseissä on melko paljon vikoja ja aiemmin johtavana pidetyssä Sonyssa lähes yhtä paljon. Sonyt ovat kyllä kuvanlaadultaan parempia mutta kun ostohetkellä nuukuus iski...

  Panasonicit ovat kuulemma kuitenkin parhaita kuvaputkellisia TV-merkkejä ja enpä ole JVC:täkään kuullut moitittavan. Ainakin JVC:n laitteista mm. musiikkikäytössä ei itselläni ole kuin positiivisia kokemuksia. Panasonicia ovat kehuneet monet tutut em. korjaajan lisäksi mutta halpoja eivät nekään ole ostaa toisin kuin esim. tuo Philips tai Finlux... halvimpia Bekoja ja Markkeja en ole edes uskaltanut kokeilla.

  Plasmoista ei ole vielä omia kokemuksia mutta LG:tä ovat kuulemma paljon myyneet. Kestävyys selviää kaiketi vasta vuosien päästä. Itse kärsin tuon Philipsin kanssa vielä kunnes plasmojen hinnat laskevat vielä hiukan.

  Omien kokemusten (yksi TV ja Stereot olleet) valossa huonoin elektroniikka merkki on saksalainen Schnaider, joka näyttää jostain kumman syystä hävinneen kauppojen hyllyltä.
  Kummatkin koneet särkyi pian vuoden takuun ummettua.

  Sanoisin, että laadusta kannattaa vähän maksaakin eikä tyytyä halvimpaan jos ei ole aivan pakko. Telkkujen ykkösenä pitäisinkin Panasonicia.

    
 • Haluan hieman tutkailla tilannetta mitä TM on kirjoittanut ja muutenkin tutustua tekniikkaan niiden osalta, ja nuo kiintolevylle tallentavat värkit kiinnostaa helppoutensa takia. Vaan on niissä lähes pienen auton hintakin. Takuuasiat on syytä selvittää myös hyvin, koska tällaisen elektroniikan kanssa sitä on helisemässä ellei toimi. Tammikuussa alkanevat sitten alet? Hankin ensimmäisen lähistöllä myytävän halvan käytetyn, että uutiset ja muut ajankohtaisohjelmat saa nähtyä, sitten selvitän noita vaihtoehtoja. Mutta kiitoksia neuvoista ja vinkeistä, niistä on seulonnassa varmasti myös hyötyä.

    
 • Matsushita Electrics omistaa nykyään myös Victor Company of Japanin (JVC), joten Panasonic ja JVC kuuluvat samaan perheeseen.

  "Kaupanteon jälkeen annettava palvelu on tärkeämpää kuin ennen kauppaa tarjottava palvelu.Tällaisella palvelulla saadaan pysyviä asiakkaita." - Konosuke Matsushita, Matsushitan perustaja

  Seuraisipa Panasonicin huolto perustajan mietteitä...

  PS. Kirjasuositus
  Matsushita Leadership, Kotter JP, 1997

  http://www.amazon.com/gp/product/068483460X/002-7501895-4572058?v=glance&n=283155&v=glance

    
 • Lainaus:
  24.10.2005 klo 21:24 olmi kirjoitti
  Matsushita Electrics omistaa nykyään myös Victor Company of Japanin (JVC), joten Panasonic ja JVC kuuluvat samaan perheeseen.

  "Kaupanteon jälkeen annettava palvelu on tärkeämpää kuin ennen kauppaa tarjottava palvelu.Tällaisella palvelulla saadaan pysyviä asiakkaita." - Konosuke Matsushita, Matsushitan perustaja

  Seuraisipa Panasonicin huolto perustajan mietteitä...

  PS. Kirjasuositus
  Matsushita Leadership, Kotter JP, 1997

  http://www.amazon.com/gp/product/068483460X/002-7501895-4572058?v=glance&n=283155&v=glance

  Tässä muutama viikko sitten tuli televisiosta dokumentti kiinalaisesta elektroniikan monialakonsernista. Siinä sivumennen mainittiin, että ao. konserni omistaa myös Panasonicin. Luulin kuulleeni väärin, ja luin lehdestä ohjelmaesittelyn. Siinä kerrottiin sama asia, uskottava kai tuo sitten on.

    
 • Niin, Panasonic ei ole koskaan ollut yritys. Panasonic on pelkkä tuotemerkki.

  Matsushita ei ole koskaan myynyt tuotteita omalla nimellään vaan on aina käyttänyt tuotemerkkejä kuten Panasonic, Technics...

  En ole kuullut kiinalaisten ostaneen Matsushitaa. Ehkä kyseessä on joku väärinkäsitys?

    
 • Lainaus:
  24.10.2005 klo 21:53 olmi kirjoitti
  Niin, Panasonic ei ole koskaan ollut yritys. Panasonic on pelkkä tuotemerkki.

  Matsushita ei ole koskaan myynyt tuotteita omalla nimellään vaan on aina käyttänyt tuotemerkkejä kuten Panasonic, Technics...

  En ole kuullut kiinalaisten ostaneen Matsushitaa. Ehkä kyseessä on joku väärinkäsitys?

  Tommosen tekstin vielä löysin ao. ohjelmasta:
  http://ohjelmat.info/tv/tiedot.tv?t=&s=&id=TV120050810019

    
 • Hmm, alkoi kiinnostaa tuo Panasonicn/Matsushitan omistus, koska Matsushita on perinteisesti ollut suuri ja vahva japanilainen yritys. Ainakaan TCL:n webbisivuilta en löytänyt pikaisella katsauksella mitään mainintaa Panasonicista, enkä Panasonicin sivuilta TCL:stä. Olisiko Panasonic nyt sotkettu virheellisesti Thomsoniin, jonka kanssa TCL viime vuonna perusti maailman suurimman telkkareita valmistavan yrityksen?

    
 • Lainaus:
  25.10.2005 klo 12:15 zoso kirjoitti
  Hmm, alkoi kiinnostaa tuo Panasonicn/Matsushitan omistus, koska Matsushita on perinteisesti ollut suuri ja vahva japanilainen yritys. Ainakaan TCL:n webbisivuilta en löytänyt pikaisella katsauksella mitään mainintaa Panasonicista, enkä Panasonicin sivuilta TCL:stä. Olisiko Panasonic nyt sotkettu virheellisesti Thomsoniin, jonka kanssa TCL viime vuonna perusti maailman suurimman telkkareita valmistavan yrityksen?


  Joo, noin sen täytyy olla. Mitään TCL/Matsushita kauppaa ei ole.

  Se TCL-kauppa oli Thomsonille melkoinen jättipotti. Pääsivät eroon raskaasti tappiollisesta TV-bisneksestä ja saivat vastineeksi 20% omistusosuuden TCL:stä joka saattaa hyvinkin vielä kasvaa maailman suurimmaksi elektroniikkayhtiöksi.

    
 • A. Tapio kirjoittaa:
  Omien kokemusten (yksi TV ja Stereot olleet) valossa huonoin elektroniikka merkki on saksalainen Schnaider, joka näyttää jostain kumman syystä hävinneen kauppojen hyllyltä.
  Kummatkin koneet särkyi pian vuoden takuun ummettua.

  Omat kokemukset Schneideristä ovat ihan päinvastaiset. Meillä oli sekä televisio, että videot Schneideriltä. Televisio oli n. 13-14, vuotta, toimi moitteitta. N. kuukausi-pari sitten se pimeni, oli senverran vanha että en lähtenyt korjauttamaan, ostin uuden, JVC:n tällä kertaa. Videot ovat kutakuinkin samanikäiset, 13 vuotta saattaa olla jo täynnä, ei mitään vikaa ole ollut, ei ole edes puhdistusta varten avattu. Sekä televiso, että video ovat saaneet kokea kolmen lapsen kovan käytön, aikanaan videot olivat pyörimässä jatkuvasti. Nyt jo videoiden käyttö hieman rauhoittunut. Television kaukosäätimen nappuloiden kontaktipintoja jouduin muutman kerran puhdistamaan elekroniikan puhdistusaineella, kun alkoi vaatia turhan voimakkaita painalluksia. Muuten molemmat kaukosäätimetkin toimivat hyvin, vaikka ne montaa kertaa tippuivatkin lattialle, niin että kuoret aukesivat. Ei muuta kuin pikaliimaa pikkusen väliin ja taas toimi.

  Niin ja vielä pikku kehu Schneiderin televisiolle. Äänenlaatu (stereo)oli televisioksi todella hyvä. Ihan toista kuin näillä nykytelevisioilla.

  Se Schneiderin kehuista. Aikanaan kun Schneiderin hankin, siinä oli huikeasti parempi kuvanlaatu kuin edellisessä Salorassa. Nyt kun hankin JVC:n, niin totesin että taas on huikeasti parempi kuvanlaatu ja ennenkaikkea herkkyys. Hieman huonoissa vastaanotto-olosuhteissa ei JVC:n kuvassa näy mitään häiriöitä, aikaisemmilla televisioilla on näkynyt tuulella puiden liikeiden mukaan häiriöitä.

  Philipsistä minulla on kaikkein huonoin käsitys. Itselläni ei Philips televisiota, tai videota ole ollut, mutta kaikenlaista muuta kodinelektroniikka kylläkin. Niiden kestävyydessä ei ole ollut hurraamista. Jopa kodin lamput, siis tavalliset hehkulamput ja pienoisloistelamput ovat Philipsillä surkeita kestävyydeltään.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit